• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

slm canlarım :34:daha öncede bırakma girişimim olmuştu ama başlamıştım çok sinirlendiğim bir anda :35:ama karar verdim bu sefer ne olursa olsun yenilmiycem tabi sizin desteklerinizle :32:14 yılı geçti sanırım tiryakiliğim beni mahvediyor bir deri bir kemik kalmak üzereyim bir poşet hap kullanıyorum vücudumdaki demir depolarım boşalmış !
inşallah kurtulucam bu sefer yarın kitabı tekrar okuyacağım ,videoyuda sakin kafayla izleyeceğim baştan başlamak olucak yani ama son olucak inşallah:52:
benim şansım eşim sigara içmiyor ,arkadaş çevrem içmiyor,ailemden kimse kullanmıyor bi tane numune ben varım çektiğim zorlukta cabası oluyor tabi bu yüzden :27:birde en son annem çok ağladı bırak kızım bu seni bitiriyor şu haline bak benim için bırak dedi buda beni kahretti :43: yıllar sonra beni yıprattığını gözümle görünce kabullendim diyebilirim söylenmesiyle anlamıyormuş zararlarını insan :26:inşallah bu sefer son olucak :16:yeni gelen zamlarda sinir etti zaten biriktirdiğim parayla birşey almak güzel olucak kazandığım özgüven ve mis kokuda kar olucak inşallah sık sık uğrayacağım bana destek verin lütfen:7::7:
kurtulan arkadaşlarımıda taktir ediyor canı gönülden kutluyorum :42:

işte zamlı Sigara Fiyatları 2011
tekel 2000 kırmızı kısa 6,50 TL
samsun 216 kısa 6,50 TL
maltepe kısa 6,20 TL
viceroy ruby 6,50 TL
kent sonic white9 TL
marlboro kısa 10 TL
lm kısa adet 6,50 TL
parliament kısa 10 TL
muratti light kısa 7,50 TL
chesterfield kısa 8 TL
lark ksb kısa 6,50 TL
lark 100 uzun 6,50 TL
lark blue rec kısa 6,50 TL
marlboro kısa gold 9 TL
bond street kısa blue 6,50 TL
muratti line 7,50 TL
marlboro black kısa 10 TL
marlboro menthol kısa 10 TL
lark blue uzun 6,50 TL
winston box,softilight 7,50 TL
:35:benim içtiğim 7,50 tl olmuş ee zaten bana bırakmak farz olmuş yoksa ocağıma incir ağacını dikerim ellerimle:51:

ben halen 6-7 arası içiyotum ama bu bile kar.çünkü dün çok sinirliydim mesela saymadım yatana kadar sonra bi saydı 10 tane içmişim.ama bu benim için bi başarı normalde sinirlendiğimde falan 1 buçuk paket rahat içiyodum

xxenaxx
tebrık ederım keske bende bırakabılsem...babam bıle bırakdı hemde bı bırakdı bı daha elını surmedı.bende bırakmak ıstıorum hemde butun oaram cebıme kalır 2 gunde bı paket ıcıyorum ama bıraksam hersey daha guzel olur:43:

Teşekkür ederim.. ilk önce iş gerçekten isteyip istemediğinde bitiyor. gerçekten sigarayı bırakmayı kalben istersen yaparsın zaten.ben sigaraya para vermekten üstüme başıma bir şey alamaz konuma gelmiştim bir ara. ama bugün gittim içmediğim sigaraların parasıyla flormardan makyaj malzezemeleri + küpe aldım çok güzel. böyle düşün kendine sürekli telkinlerde bulun. inan başarırsın. İnan bilseydim bu kadar iradeli olduğumu daha önce bırakırdım. Sende inşallah bırakırsın ve benim gibi düşünmeye başlarsın arkadaşım.. :12:

champix ilacını aldım bayramda nişanlımla beraber bu illetten kurtulmaya söz verdik.hazır sigra da zamlanmışken bırakalım yeter diyorum:1:günde çoğu zaman 1 paketi geçiyorum malesefff:((((

bugün sigarasız 14.günüm.iyiki bırakmışım.inşallah birdaha içmem şu illeti.o kadar rahatımki anlatamam.param cebimde,saçım başım mis gibi kokuyor.allah bırakmak isteyen herkese irade ,güç,sabır versin inşallah.

ben hala sigara içmiyorum ama onca aydan sonra ilk defa 2 haftadır canım acayip sigara çekiyor yanımda içerlerken allahtan tiksiniyorumda kendimi böyle teselli ediyorum kendimi kaç kere sigara almaya gideyimmi acaba diye düşünürken yakaladım walla zamda geldi millet bırakmaya çalışıyor bende direkten döndüm çok korkuyorum .başlamam kendimden eminim ama bu aralar neden beni yokluyor anlamıyorum.nazaramı geldim ne :nazar: bazıları hala içmiyorum diye resmen çekemiyorlar çok belli ediyorlar millet kıskanç kıskançççç.

sigarasız 25. günüm.
sabahları dinç uyanıyorum, alarmı 30 kez ertelemiyorum. :) sadece bunun için bile değer
ilk günlerimi burada paylaşmıştım..
tabiki canım istiyor, tiksinmiyorum hala.. sonuçta 8 yıllık bir alışkanlığımı bıraktım.
ama biliyorum ki 3. günden sonraki istek tamamen psikolojik!!

ben hala sigara içmiyorum ama onca aydan sonra ilk defa 2 haftadır canım acayip sigara çekiyor yanımda içerlerken allahtan tiksiniyorumda kendimi böyle teselli ediyorum kendimi kaç kere sigara almaya gideyimmi acaba diye düşünürken yakaladım walla zamda geldi millet bırakmaya çalışıyor bende direkten döndüm çok korkuyorum .başlamam kendimden eminim ama bu aralar neden beni yokluyor anlamıyorum.nazaramı geldim ne :nazar: bazıları hala içmiyorum diye resmen çekemiyorlar çok belli ediyorlar millet kıskanç kıskançççç.
sırf onlara inat içmeyeceksin

evet daha demın az kalsın bı paketalacaktım param 38 e ınecektı 50den :(( bunu dusundukce almıyorum canlarım. almamam gerekıyor su bir kaç günü atlatayım gerisi basit sanırım :(((

bi buçuk ay içmeyerek 150 tl birktirmiştim. 3 dört günde bi aldıgım paketin parasını koyuyordum bi kenara az içiyordum günde 5-6 ama ailemi bırakın sülalemde kimse içmiyor neredeyse. eşim ve eşimin sülaleside buna dahil. yani hep gizli içiyordum çok zor oluyor. ama olmadı tabii yine başladım. şimdi yine bırakacağım. son bikaç tane kaldı bidaha almıcam tekrar deneyeceğim. az içsem bile içen birileriyle 10 u falan buluyor günlük sigara sayısı ama bu bile beni rahatsız ediyor. aslında hiç krize falanda girmiyorum ben. günlük 4 -5 saatte bi içiyorum ama yinede alışkanlık bırakamadım 9 sene oldu. herseferinde yeniden başlamama sebep olan seyse sigara içen arkadaş komşu vs. bunlarla görüşmem ve yak bitane al benden demeleri :5: ve benim dayanamamam. her seferinde bi tane bitane içince insan karşısındakinden sanki sigara içmek için görüşüyomuşum gibi hissediyordum kendimi mahcup olmamak için en sonunda paket alıp gidiyorum görüşmeye ben ikram edeyim bidaha almam diye. sonrasında zaten hep aldım. defalarca aynı şey oldu. garip olansa o kişilerin yanında dayanamayıp sigaralarından yakıyorum ama 5 gün görüşmesem aklıma bile gelmiyor. geriye tek bi secenek kalıyo o kişilerle görüşmemek ama olmaz ki yaa.
ayrıca sigaradan ölmessem parfümden öleceğim bu gidişle bıktım kamufle etmekten. :43: :43:

kızlar dün aksam yine sigara krizim geldi diyebilirim!!! erkek arkadasımla bulustum ve bırden nasıl görsenız beynım uyustu resmen bı tuhaf oldum. sınırden guluyorum kızıyorum bı garıplestım. sonra uykum geldı yattım kucagına sağolsun benı eve kadar bıraktı arabayla. bı yandanda saclarımla oynadı. hayatım bırak bu lanet seyı dıyor.ıcmessen olmessın böyle dusun dıyor. sınırlı oluyorum kılo alcam korkuyorum dıyorum sınırlı ol dıyo ıstedıgın kadar ac bagır bana dıyor. kıloda almassn dıyor dıyet yap bı yandan spor yap dıyor. haklı da aslında. n olur alalım bı paket dursun arabada beraberken ıcerız sadece dedım kabul etmedı.
bu sabah uyandığımda ilk defa sigara aramadım kalkar kalkmaz. ama ben salak gibi bi pket sigara aldım. en ucuzundan. hala içmedim ama duruyor paketi orada. açmayacağım. acacağımı hissedersem baska bişeyle mesgul olacağım ya da satacağım. ona karsı böyle bağısıklık kazanıyorum. hatta öyleki sigara almaya giderken bugun biri bakkalda sigara içiyordu . kokusunu aldım keske olsada içsem demedim.suan canımda istemiyor

sigarasız 25. günüm.
sabahları dinç uyanıyorum, alarmı 30 kez ertelemiyorum. :) sadece bunun için bile değer
ilk günlerimi burada paylaşmıştım..
tabiki canım istiyor, tiksinmiyorum hala.. sonuçta 8 yıllık bir alışkanlığımı bıraktım.
ama biliyorum ki 3. günden sonraki istek tamamen psikolojik!!

Alarmı 30 kez ertelemek sigaraya bağlı bir şey mi? Ben de yapıyorum da aynısını. En iyisi kazançalrım listeme bunu da yazayım.

Arkadaşlar, uzun zamandan beri sigarayı bırakmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi. Yarın içmeyeceğim diyorum her gece. Ertesi sabah ağzıma 2 lokma bir şey atıp 1 sigara yakarak başlıyorum güne. Dün gece saat 10 civarında 'Bu böyle olmayacak ' dedim kendime.Eşime dedim hadi beni bir nöbetçi eczaneye götür. Gİttik, nikotin sakızı aldım 4 mg lik. Dedim yeni haftaya sigarayı bırakmaya kararlı bir insan olarak başlamak istiyorum. Sabah 1 sigaram vardı. Onu içtim önce. Öğleye kadar içmedim. 1 sakız attım ağzıma. Öğleye kadar idare etti beni.Öğlen yemek yedim, sonra gidip 1 paket sigara aldım ve 1 tane daha içtim. Sonra 4 te eve gelene kadar içmedim. Sabahki sakız idare etti beni. 4 ten beri evdeyim. Çay da demledim kendime. 3 tane içtim 4 ten beri.Sanırım çay tetikleyici oldu.Ben öğretmenim. Her tenefüs çıkıp içerdim, bugün tenefüslerde inmedim hiç aşağıya.
Ama çok zor. Tenefüs zili çalar çalmaz, ağzımda sakız olduğu halde aklımdan çkaramıyorum sigarayı. Ne iştir bu böyle. Ama şimdiye kadar 1 pakete yaklaşmış olurdum. Bugün sadece 5 tane içtim. Bir kaç gün bu şekilde idare etmeyi düşünüyorum. Günlük 25 ten 8-10 arasına düşürmeyi.Ve 1 hafta sonra sadece yemeklerden sonraya ve sonunda tamamen bırakmayı. Sizce yöntem uygun mu? Bırakmış olan arkadaşlar destek versin lütfen bana da.

(Bu arada sigarayı bırakırsam kazançlarım ne olacak diye de bir liste yaptım. Sizin de var mıydı listeleriniz, varsa paylaşır mısınız? Belki kaçırdıklarım vardır, kendi listeme eklerim.)

Son düzenleme:
champix ilacını aldım bayramda nişanlımla beraber bu illetten kurtulmaya söz verdik.hazır sigra da zamlanmışken bırakalım yeter diyorum:1:günde çoğu zaman 1 paketi geçiyorum malesefff:((((

Bu arada ilaçlara dikkat edin arkadaşlar. Arkadaşlardan birisi kullanmıştı. Beyinde problem çıktı. Ödem oluşmuş. Ölümden döndü yazık. Ondan değildir belki ama ilaç kullanıyordu sigarayı bırakmak için. Sigaranın zaralarından kurtulalım derken daha ciddi problemlerle karşılaşmayalım. Mesela vücudunda kist olanlar falan fibrokistik olanlar temkinli yaklaşsın ilaçlara.

Back