Ben 10 yıl içtim.3 aydır da içmiyorum.İlaç desteğiyle bıraktım.Şimdi olsa yine düşünmez yine alırdım o ilacı.Bıraktım dediğim andan beri 1 tane bile içmedim.
Sigarayı çok seviyorum,bırakmak istemiyorum derdim hep,o yüzden benim sigarayı bırakışım herkesi çok şaşırttı.
Bunu başarmama en büyük sebep,kesinlikle sigaranın beni çirkinleştirdiğine tanık olmam oldu.
Ben cildime çok düşkünüm,kremler,bakımlar,uygulamalar hep sürekli bişey yaparım, çok dikkat ederim.
Oysa sigara,yaptığım herşeyin etkisini yok ettiği yetmiyormuş gibi,ayrıca extradan zarar veriyordu.Cildime bir tiryaki ifadesi oturmuştu,yanaklarım içe çöküktü,rengim karasarı olmuştu ki odada perdeler bile kirlenirken,cildimiz direk maruz kalıp etkilenmemesi mümkünmüydü..Ve,sigara oksijen miktarını azaltıyor,dolayısıyla kılcal damarlar beslenemiyor,böylelikle kırışıklıklar artıyordu.
Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bıraktım.Şimdi düşünüyorum da,ne zorum varmış,neden yıllarca kendimi mahvetmişim..Ailem,arkadaşlarım,kısacası tüm çevrem ve tabi ben cildimdeki değişime inanamıyoruz.Cilt rengim açılmaya başladı,daha temiz,daha parlak oldum:) Dudaklarım bile pembeleşti.
Bunun yanısıra artık ciğerlerimde o ağırlığı taşımıyorum.O kokuyu taşıyıp, gittiğim yerlere götürmüyorum,hep temizim hep temiz
Kıyafetlerim saçlarım elim yüzüm,krem parfüm falan kokuyor ama o duman kokmuyor artık, bu yüzden çok mutluyum.
Sigara içmemek büyük mutluluk benim için.Bir daha asla içmem.Ne sorun çözüyor,ne de derde derman oluyor.Dahası,normal tepkilerinizi bile değiştiriyor,duygu ve düşünceleri içeri bastırmamıza sebep oluyor.
Bıraktığınızda farkedeceksiniz ki,sigara içmemek büyük lüks aslında,ve içenlere malesef yazık ediyor kendine diyeceksişniz.
Hem Allahım bizi bayanları ne güzel yaratmış,bizim gibi güzelliklere hiç yakışmıyor
Umarım bırakır,kurtulursunuz.Umarım biri size sigara uzattığında ben kullanmıyorum deyip geri çevirme mutluluğunu da yaşarsınız.