• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

12 senedir filan aralıksız sigara kullanıyordum.tek arkadaşım sigaraydı sanki.bırakırsam boşluğa düşeceğimden,kilo alacağımdan hep korkuyordum.maliyet yönünden bırakmak istiyordum,fakat bana verdiği haz aklıma gelince vazgeçiyordum.sigarasız hayat düşünemiyordum.onsuz nasıl vakit geçirecem diyordum.:4:
yaklaşık bir aydır ha azalttım , ha bırakcam, ha bıraktım derken; 4 ekim gecesi saat 1 de son sigaramı içtim ve bıraktım.
astım hastası ve sigaraya bağlı koah hastalığı başlangıcı olduğumu öğrendim.:85:doktorum bırakmam gerektiği
ni söyledi.15 gün sonra kararlı birşekilde gel dedi.inşallah haftaya gittiğimde ,1 hafta öncesi bıraktım demeyi çok istiyorum.:84:dünden beri iyi gidiyor bakalım.bol bol su içiyorum ve kendimi telkin ediyorum.inşallah kurtulurum şu illetten.:113:

12 senedir filan aralıksız sigara kullanıyordum.tek arkadaşım sigaraydı sanki.bırakırsam boşluğa düşeceğimden,kilo alacağımdan hep korkuyordum.maliyet yönünden bırakmak istiyordum,fakat bana verdiği haz aklıma gelince vazgeçiyordum.sigarasız hayat düşünemiyordum.onsuz nasıl vakit geçirecem diyordum.:4:
yaklaşık bir aydır ha azalttım , ha bırakcam, ha bıraktım derken; 4 ekim gecesi saat 1 de son sigaramı içtim ve bıraktım.
astım hastası ve sigaraya bağlı koah hastalığı başlangıcı olduğumu öğrendim.:85:doktorum bırakmam gerektiği
ni söyledi.15 gün sonra kararlı birşekilde gel dedi.inşallah haftaya gittiğimde ,1 hafta öncesi bıraktım demeyi çok istiyorum.:84:dünden beri iyi gidiyor bakalım.bol bol su içiyorum ve kendimi telkin ediyorum.inşallah kurtulurum şu illetten.:113:

koah hastalığı yatağa bağlar arkadaşım sakın içme.sigaraya verdiğin parayı hergün bi yere koy elde somut bişi olunca daha etkili oluyor.benim 15 liram oldu bugün gittim leke kremi aldım o paraya kullanırken bu bedavaya geldi die sevincem.:)bi şekilde oyala kendini.geçmiş olur inşalah

koah hastalığı yatağa bağlar arkadaşım sakın içme.sigaraya verdiğin parayı hergün bi yere koy elde somut bişi olunca daha etkili oluyor.benim 15 liram oldu bugün gittim leke kremi aldım o paraya kullanırken bu bedavaya geldi die sevincem.:)bi şekilde oyala kendini.geçmiş olur inşalah

evet canım haklısın biriktirirsem dahada hırslanırım belki.bugün 2.günüm gayet iyi gidiyor .:51:
korkuyorum zaten birdaha içmek istemiyorum.teşekkür ederim.

Kizlar vazgecmek yokkkkkk tek nefes tek bir sigara tekrar esir olmak ona kole olmak demek devammmm
Benim sigarasiz 8. Gunumbitti hersey o kadar guzel kokuyormus ki gecen gun taze fasulyenin kokusunu duydum cilek recelinin kapagini acar acmaz gelen cilek kokusu muhtesemdi... Ve parfumum gercekten cok etkieyici birkokuymus....

Kizlar vazgecmek yokkkkkk tek nefes tek bir sigara tekrar esir olmak ona kole olmak demek devammmm
Benim sigarasiz 8. Gunumbitti hersey o kadar guzel kokuyormus ki gecen gun taze fasulyenin kokusunu duydum cilek recelinin kapagini acar acmaz gelen cilek kokusu muhtesemdi... Ve parfumum gercekten cok etkieyici birkokuymus....

ne güzel 8 günü atlatmışsın.iştahında artış oldumu peki.:34:inşallah bende başarırırım.sonuna kadar vezgeçmiycem.birbirimize burda destek olalım.:13:

şu güzel kokuları bende duyarmıyımki.1 hafta oldu - 1 ay oldu - 1 sene oldu diyebilirmiyimki acep.:37:

ne güzel 8 günü atlatmışsın.iştahında artış oldumu peki.:34:inşallah bende başarırırım.sonuna kadar vezgeçmiycem.birbirimize burda destek olalım.:13:

şu güzel kokuları bende duyarmıyımki.1 hafta oldu - 1 ay oldu - 1 sene oldu diyebilirmiyimki acep.:37:

niye diyemeyesinki.diyenlerden neyin eksik.o kadar zayıf, iradesiz, güçsüz müsün?

niye diyemeyesinki.diyenlerden neyin eksik.o kadar zayıf, iradesiz, güçsüz müsün?

hiçbirşeyim eksik deyil allaha şükür.sigarayı yenilmekten korkuyorum sadece.ne biçim bir illet bu yaa.
bugün 3.günüm . akşam yatıyorum aklımda,sabah gözümü açıyorum yine aklımda.çıksın artık beynimden yaa.istemiyorum onu hayatımda.:22:

evet arkadaşlar bugün 4. günüm. 1 nefes bile çekmeden tam 3 günüm bitti.:62:ben başarıcam sanırım.canım istiyor,ama içmemem lazım ve içmiyorum.eşime ve oğluma söz verdim.normal sakızlardan çiğniyorum faydası oluyor.:51:

ilk hafta zor oluyo sonra tiksiniyo insan zaten.yasayan bilir hihih daha rahat alıs veris yapıyorum üstelik kilo da veriyorum ne garip :) cünkü her cnm sigara istediğinde yemek sonrası dahil tempolu yürüyüs yapıp ter atarak istegimi gideriyorum :):46:

ben de bugün karar verdim. bırakanlara çok özendim. inşaallah ben de bırakabilirim. yarın hemen sakız alıcam. tempolu yürüyüşüde aklıma kazıdım. inanıyorum ve başarıyorum :)

Selam kızlar ben geçen yıl 10 Ekimde sigarayı bıraktım.sonra 20 Ocakta başladım sıkıntılı bir anımdı,bir tane içtim sonra 5 günde bir adet 10 günde 2.adet derken Hazirandan sonra hergün 5 e çıktı. Bugün yine bıraktım ve umarım son olur bir daha başlamam.İster bir ay ister 1 yıl tamamen beyinde biten birşey ve sakın kendinizi ya günde bir tane bir paket 20 gün gidiyor içilmiş bile sayılmaz ki diye kandırmayın :(( devamı geliyor.Bu defa İşallah tamamen bırakabilirim :)

yaklaşık 6 senedir sigara içiyordum..lisedeyken içen arkadaşlarım vardı.. ay şunu içmekten ne anlıyorsunuz diyordum. sonra lise bitti ve bende sigaraya başladım.. üniversiteye gittiğim sene daha çok içmeye başladım 1 paket bile yetmez olmuştu 2 pakete kadar içiyordum yurtta yaşarken.. dolabın içindeki kıyafetlerim , yatak nevresimlerim , saçlarım üstüm başım leş gibi kokuyordu.. duşa girdiğimde saçlarım sıcak su değince o kokuyu hiç unutamıyorum. tiksiniyodum ama içmektende geri kalmıyordum :47:

Sonra bayramda sigarayı bırakmaya karar verdim. tabii hemen hayata geçiremedim bu kararı. bugün 1 hafta oldu sigara içmeyeli. param cebime kaldı.. düşününce iyi ki bırakmışım daha önce bıraksaydım diye düşünüyorum. sabah ağzımda o iğrenç kokuyla uyanmıyorum. astım başlangıcı dedi doktor ben yine içtim kendimi mahvetmişim boşu boşuna. :14:

Artık sigara parfüm kokumu engellemiyor. saçlarım sigara kokmuyor .. ağzım kokmuyor parmaklarım kokmuyor..

Allah herkese nasip etsin tüm sigara içipte bırakmak isteyenlere..

xxenaxx
tebrık ederım keske bende bırakabılsem...babam bıle bırakdı hemde bı bırakdı bı daha elını surmedı.bende bırakmak ıstıorum hemde butun oaram cebıme kalır 2 gunde bı paket ıcıyorum ama bıraksam hersey daha guzel olur:43:

55 gündür sigara içmiyorum .
hala sigarayı bıraktım diyemiyorum.bırakmaya çalışıyorum.
henüz sadece 1 kilo aldım.
fazla yemek yemiyorum ama tatlı yiyorum.
sakız çiğnemiyorum,çekirdek yemiyorum,çay içmiyorum.
kahve içiyorum.sigara ve kahvenin birlikteliğini çok önceden bozmuştum.
bi süredir kahvemi sigarasız içmeye alıştırmıştım kendimi.dolayısıyla sigarasız kahve keyfi yapabiliyorum.
ağzımı oyalamak için karanfil çiğniyorum.
sigara bırakılınca diş etleri geri çekilebilir, şişebilir, kanayabilir.
karanfil hem ağzımı meşgul etti hem de bu tür sorunların önüne geçti
her gün 1 saat yürüyorum.
nette sigarayla ilgili bulduğum her şeyi okuyorum.
zararları yararları
artık düşmanımı çok iyi tanıyorum.neyle savaştığımı, neyi bırakmaya çalıştığımı çok iyi biliyorum.
o yüzden de sigarayı bırakmak kolay değil ama zor da değil.
ben 25 yıl içtim.çok keyif alarak çok güzel içtim.
yani sağlam tiryakiydim.
55 gün önce o beni terketmeden ben bitireyim bu ilişkiyi dedim.
ilk bi kaç gün zor geçti.bi süre sabah uyandıgımda aklıma gelen ilk şey sigara oldu.
çok mutsuz hissettim kendimi amaçsız, keyifsiz...
sevgilimden ayrılmış gibi,oyuncağım elimden alınmış gibi
yavaş yavaş azaldı bu duygular
tamamen geçmiş, bitmiş değil. ara ara yokluyor.sarsıyor, vuruyor içten içe.
o anlarda kendimle konuşuyorum.sanki karşımda bi çocuk var gibi tane tane ,sakin sakin, bi çocuğun anlayacağı kelimelerle.
neden sigarayı bırakmam gerektiğini bırakırsam neler olacağını tek tek anlatıyorum.
bende öyle ağzımın tadı yerine geldi. burnum daha çok koku alıyor gibi duyularımda fazladan bi açılma olmadı
zaten yediğimin,içtiğimin tadını gurme derecesinde alırdım.koku desen 1 km den koklardam havayı
benim rengim açıldı.tenimin rengi kumraldan beyaza dönmeye başladı.ciğerlerimdeki hırıltı bitti.
sanki bi kedi vardı göğsümde o derece mırıl mırıldım.
çok çabuk yorulurdum daha enerjik hissediyorum şimdi
hep misler gibi kokuyorum.kendimi koklayarak uykuya dalmak paha biçilemez.

hazır sigaraya zam gelmişken.belki bırakmak isteyen olur dedim.
bu anlamda yaşadıklarım,tecrübe ettiklerim belki bi fayda sağlar.
hepimize dumansız günler dileğiyle...

Back