Arkadaşlar, uzun zamandan beri sigarayı bırakmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi. Yarın içmeyeceğim diyorum her gece. Ertesi sabah ağzıma 2 lokma bir şey atıp 1 sigara yakarak başlıyorum güne. Dün gece saat 10 civarında 'Bu böyle olmayacak ' dedim kendime.Eşime dedim hadi beni bir nöbetçi eczaneye götür. Gİttik, nikotin sakızı aldım 4 mg lik. Dedim yeni haftaya sigarayı bırakmaya kararlı bir insan olarak başlamak istiyorum. Sabah 1 sigaram vardı. Onu içtim önce. Öğleye kadar içmedim. 1 sakız attım ağzıma. Öğleye kadar idare etti beni.Öğlen yemek yedim, sonra gidip 1 paket sigara aldım ve 1 tane daha içtim. Sonra 4 te eve gelene kadar içmedim. Sabahki sakız idare etti beni. 4 ten beri evdeyim. Çay da demledim kendime. 3 tane içtim 4 ten beri.Sanırım çay tetikleyici oldu.Ben öğretmenim. Her tenefüs çıkıp içerdim, bugün tenefüslerde inmedim hiç aşağıya.
Ama çok zor. Tenefüs zili çalar çalmaz, ağzımda sakız olduğu halde aklımdan çkaramıyorum sigarayı. Ne iştir bu böyle. Ama şimdiye kadar 1 pakete yaklaşmış olurdum. Bugün sadece 5 tane içtim. Bir kaç gün bu şekilde idare etmeyi düşünüyorum. Günlük 25 ten 8-10 arasına düşürmeyi.Ve 1 hafta sonra sadece yemeklerden sonraya ve sonunda tamamen bırakmayı. Sizce yöntem uygun mu? Bırakmış olan arkadaşlar destek versin lütfen bana da.
(Bu arada sigarayı bırakırsam kazançlarım ne olacak diye de bir liste yaptım. Sizin de var mıydı listeleriniz, varsa paylaşır mısınız? Belki kaçırdıklarım vardır, kendi listeme eklerim.)
hangi yöntemi kullanırsan kullan mühim olan kararlı olmak.
yani bu azaltmaların sonucunda ''ben sigarayı bırakacağım'' demek önemli.
sigarayla yaptığın şeyleri yapmamaya başlayabilirsin bu süre içinde.
çayı azaltmak ya da tamamen kesmek.yemeklerden hemen sonra sigara yakmamak gibi..
bu ve benzeri önlemler işini kolaylaştıracaktır.
sigara bırakma kararından dolayı şimdiden kutlarım seni..