• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi Sigarayı bırakalım ve parasını biriktirelim diyenler buraya

Bu topiği hep görür ama uğramadan kaçardım, işime gelmezdi çünkü...

Bu sabah yine yolum düştü ve yazıları okudum....

Bırakan arkadaşlarımı tebrik ederim, çaba gösterenleri ayrı bir tebrik ederim...

Tam 15 yıl oldu ne yazık ki bırakamadım...

Hatta öyle ki hamileyken bile aşerdim sigaraya diyebilirim...

Ama şimdi kızım 4 yaşında, ona her baktığımda sigara bizi ayıracak diye korkmaya başladım, 1 haftadır azalttım ama tam bırakamadım...

Bir gün bende geleceğim yanınıza...

Söylemesi kolay diyeceksiniz ama bırakanlar yenilmeyin ki bizlerde sizi örnek alalım....

bırakalı dokuz ay oldu. tek tük içiyorum yine.dokuz ay sonra bile canımın istemesi ne tuhaf. ama içmicem artık.

bence tehlikeli yoldasın,
tek tük içtiğin sürece canın ister ve asla bırakamazsın,
içmicem demekle sadece kendini kandırırsın.
eğer bırakmak istiyorsan asla vede asla bir tane bile olsa içme, bir tane içince gerisi gelir.

ne çok şeyden sonra sigara içiyormuşum meğer.
yemek ye sigara iç.çay üstüne sigara.kahveyle yak bi sigara.
maden suyu,meyve,dondurma,çerez...
yani yediğim herşeyin ardından sigara içmişim senelerce
bi de yaptıklarım var.daha bi de hissettiklerim tabii
mutlu ol sigara iç.sevin,sinirlen,kız ama mutlaka sigara iç.
24 saati geçti.bugün daha iyiyim.
yarın daha da iyi olacağımı düşünüyorum.

kızlar merhaba,

ben de bugün bırakmaya karar verdim internet banka hesabımdan vadeli bir hesap açıp oraya hergün bir önceki günün kullanmadığım sigara parasını yatırmayı düşünüyorum. umarım bu defa başarılı olurum, benimle beraber birbirimize destek olacağımız bırakmak isteyen var mı?????

arkadaslar merhaba.22 yasındayım ve lise yıllarında sigarayı içen biriydim üniversiteye baslayınca bıraktım.ama talihsizlik işte üni.3.sınıf basında yasadıgım agır depresyon sigara ve alkole yöneltti beni.alkolik oldugumdan korkmaya baslamıstı ki ailem ani bir kararla bıraktım.günde 2.5 paket sigara içen biriydim.gecirdiğim o depresyonu 10 ay sonunda attım hayatımı eski düzenine sokmaya basladım.eski nesemi kazandım.sigaraya depresyonlu günlerimde esirsem artık depresyon yok onu hatırlatıcak seyler de olamaz o zaman dedim ve 25 agustos 2011 sabahı durduk yere bıraktım.3.günüm bugün ama buna kimse inanmıyor ve benim için mucize gibi birsey.titreme terleme sıkıntı oluyor ama hemen su içiyorum o sırada dans ediyorum...eskisi gibi sporuma da baslıcam saglıklı beslenmeme devam edicem sanırım 1 yıl ölüm yılındı... sigarayı bırakmak istiyorsanız ona neden basladınız ve o dönemlerdeki psikolojinizi düsünüp sigarayı da geride bırakın..gecmişteki olumsuzlukları gelecege sigarayı da yanınızda götürerek devam etmeyin...az değil günlük 14 tl cebimde artık :) kolay gelsin herkese :77::97::62:

arkadaslar merhaba.22 yasındayım ve lise yıllarında sigarayı içen biriydim üniversiteye baslayınca bıraktım.ama talihsizlik işte üni.3.sınıf basında yasadıgım agır depresyon sigara ve alkole yöneltti beni.alkolik oldugumdan korkmaya baslamıstı ki ailem ani bir kararla bıraktım.günde 2.5 paket sigara içen biriydim.gecirdiğim o depresyonu 10 ay sonunda attım hayatımı eski düzenine sokmaya basladım.eski nesemi kazandım.sigaraya depresyonlu günlerimde esirsem artık depresyon yok onu hatırlatıcak seyler de olamaz o zaman dedim ve 25 agustos 2011 sabahı durduk yere bıraktım.3.günüm bugün ama buna kimse inanmıyor ve benim için mucize gibi birsey.titreme terleme sıkıntı oluyor ama hemen su içiyorum o sırada dans ediyorum...eskisi gibi sporuma da baslıcam saglıklı beslenmeme devam edicem sanırım 1 yıl ölüm yılındı... sigarayı bırakmak istiyorsanız ona neden basladınız ve o dönemlerdeki psikolojinizi düsünüp sigarayı da geride bırakın..gecmişteki olumsuzlukları gelecege sigarayı da yanınızda götürerek devam etmeyin...az değil günlük 14 tl cebimde artık :) kolay gelsin herkese :77::97::62:

ister zengin ol ister fukara her yemekten sonra yak bir sigara...yasaklasınlar şu meredin üretimini ya..yoksa olmayacak diye korkuyorum..bırakamayacağım..hep zamana bırakmıştım sigarayı bırakmayı, bi gün bırakırım ne de olsa diyordum ..ama anladımki bırakmış olduğum ileriki zaman aslında:KANSER TEŞHİSİ...hamileyken içtim, emzirirken içtim..bi de diyordum ki:anne olmak hayatımda başıma gelen en büyük şey..o kadar önemli bebeğim benim için..ama ne kadar aptalca davrandım..eskiden ölmekte korkutmazdı beni..ama anne olduğumdan beri onu bu hayatta tek başına bırakıp gitmek demek ölüm..o yüzden bırakmam lazım.bile bile kendimi öldürmemem,kızımı annesinden bu sebeple yoksun bırakmamam lazım...ama olmuyor işte..bu ramazan da oruç bile tutamadım irademe sigara yüzünden güvenemediğim için...bittim artık..bir esirim..kurtulmam gerek? listeler yaptım bırakınca kazanacaklarıma dair, babam gözlerimin önünde akciğer kanserinden öldü amcam keza...bunları yazarken bile içiyorum..biliyorum yazıp bitirince de yakacağım bir tane..nasıl nasıl nasıl??? hap kullandım, sakız kullandım, moraterapi aldım..bir tek hipnoz kaldı yapmadığım..hergün dua ediyorum..bir babayiğit çıksa da üretimi yasaklasa diye..o zaman almam eminim...yasalara karşı uyumlu bir insanım en azından..kendime diyorum ki:sanki yasaklanmış diye düşün...sanki sen yasal olmayan bir yola girecekmişsin gibi kandır kendini sigara alırken, içerken...ama olmuyor ya yapamıyorum..kendimi dünyanın en güzel yada en zeki insanı olduğum yönünde kandırabiliyorum belki ama bu konuda kandıramıyorum..neden???ne var bunda?? azaltamıyorum bile..başım ağrıyana kadar içiyor içiyorum...beynim uyuştu, güçsüz ve halsiz hissediyorum kendimi,ağzımın tadı yok..

çok yazdım..hep yazıyorum ve içten içe tekrar ediyorum bu saydıklarımı ve nicelerini..bu seferde burada...bakalım bu etki edecekmi?? bakalım....
hepimize iyi savaşlar bayanlar...

arkadaşlar herkese merhaba. bende 13(18 yıl boyunca) yaşımdan beri sigara içiyordum 28 temmuz 2011 tarihine kadar.. Sigarayı bırakmak istiyordum ama bir türlü başaramıyordum. Canım sıkıldığında, mutlu olduğumda, üzüldüğümde, her yemekten sonra,kahve ve çayla birlikte.Bu sene nişanlım kokunu alamıyorum sigaradan dediğinde çok kötü hissetmiştim.ve belki 1 hafta her gün bugün bırakıyorum diye karar verdim ve bir akşam eve geldim ve sigaranın vücudumuza verdiği tahribatı biliyor olmama rağmen bir de videolarını izledim. amacım sigaradan kendimi soğutmaktı. sanırım etkili oldu. Korktum ne yalan söyleyeyim. Sigaranın zararlarından nasiplenmek istemiyordum ve evlenmeyi, çocuk düşünürken her şeyin sağlam temeller üzerine kurulmalıydı. sabah kalktım(normalde işe gitmeden önce sigara içerdim) çok zorlayarak kendimi sigara içmedim ve işyerine geldiğimde önce son kez keyif sigaramı içtim ve sonra bir eczaneden nikotin sakızı aldım. Evet beynimde bitmişti ama nikotin eksikliği beni krize sokuyordu. Bu sakız ve beynime sürekli verdiğim sigara içmeyeceğim sinyali işe yaradı. Bu arada nikotin sakızı o kadar mide bulandırıcı ki sadece 5 adet çiğneyebildim:61: tam olarak 49 gündür sigara içmiyorum. ve canım bazen istese de hemen bu isteğimibertaraf ediyorum. Çok kısa sürüyor. Sanırım ben bu işi başardım. Çok Mutluyum.
ve arkadaşlar birşey daha söylemek istiyorum. Mis gibi kokuyorum:66:

merhaba kızlar
yaklaşık 10 senedir sigara içiyordum ve 2gün önce bu saatlerde mutfağımda oturur kahve ve sigara keyfi yaparken birden sigaradan midem bulandı ve elimdeki sigara ve paketi ile beraber evde sigarayı anımsatacak ne varsa herşeyi çöpe attım. akşam eşim eve gelince bu güzel haberi ona da verdim ve çok sevindi. şimdilik inanılmaz iradeli bir şekilde ilerliyorum... allah izin verirse ve iradem bana oyun oynamazsa bu illetten kurtulacağım. sabahları uyandığımda boğazımdaki o kötü tat ile uyanmadığım ve 2 günde 14TL karda olduğum için çoooook mutluyum... yaşasın dumansız hava sahası :)

merhaba kızlar .

sabah kalkar kalkmaz sigara içerdim. yaklaşık 10 yıldır hiç ara vermeden içiyordum. sigara bağımlısı olduğumu biliyor ve bundan rahatsızlık duymuyordum.:14: 4 gündür içmiyorum ve kendimi telkin etmeye çalışıyorum. umarım tekrar başlamam. :nazar:

uzun zamandır rahatsızlık duyuyordum sigara kullandığım için bugün yarın derken dün ilk adımı attım..
nedense aklımdan hiç çıkmıyor..
bitki çayım sakızım çekirdeğim masamda ama aklım sigarada. çalıştığım yerde sigara kullanmak serbest. birazdan diğer arkadaşlar gelip birer ikişer yakacaklar.
zor oluyor ama BAŞARIYORUM.

3. günüm bugün :) şu ana kadar herşey normal ve sakin. sigarayı yendim (galiba demek bile istemiyorum ).
dün gece uykudan önce biraz yoğun geçti nikotin krizim. onun dışında çok abur cuburda uzak duruyorum ve bol bol su içiyorum yudum yudum. patlıcan, limon suyu ve su ile yapılan bir kür bulmuştum nette, aynı zamanda ona da devam ediyorum.. birde karabaş otu..
tam gaz devam yani! :)

1 hafta geride kaldı :)
arkadaşlarla alkol muhabbetinde bile yenilmedim bu canavara! hem de ne melankolik bir ortamdı! ben başardım :)
sigara kullanmıyorum

yaw tam banlik konuymuş yeni buldum sizi ve aranıza katılıyorum hemen sırt ağrılarım nedeniyle bırakmaya karar verdim

bu topiğe bakıp bakıp kaçıyorum.
aslında bırakmak istiyorum ama zamanı var diyorum.
biliyorum bahane...
ama bir tam anlamıyla karar vereceğim ve aranıza katılacağım.
hepinizi tebrik ediyorum.:71::71::71:

bu gün hiç sigarasız 4.gün.......................
herşeyin kokusunu duyorum
heleki sigara içen birinin üzerindeki suratındaki koku çokk fenaymışşş
15 yıldır içiyordum:((((

Back