Hadi para biriktirmeye başlayalım

bugun de benden 6 lira.3 gundur 6 lira atiyorum.Bozmam insallah.Kafama koydum hergun maksimum atmaya calisicam.her zaman minimum atiyordum :)))

kadir geceniz mübarek olsun kızlar, inşallah hepimiz saglıklı mutlu bol kazançlı biömür geçiririz

nihayet ikigun sonra bir lira attimkaydirigubbakcemile2 tam gaz devam ediyorum acaba bu gidisle ameliyat parami biriktirebilirmiyim bu 10yil icindekaydirigubbakcemile3

Kadir gcniz muabrek olsun kizlar, nice kadir gecelerine insallah, Allah para biriktirmeyi nasip etsin bizlere insallah bolluk bereketlik Aminnnnnnnn ....

Ya hani altin aliriz falan diorsunuz ya, bi sey sorcam, onun zekati olmuo mu Acaba ?

a.stabiki oluyor 80.18gr altini olan (yada 80.18gr altin alacak parasi olan bir insan) bu altinin uzerinden bir yil gecmisse zekat vermek zorundadir
istanbul muftu yardimcisi yusuf kavalki net olarak soyle acikliyor 100tl de 2bucuk tl zekat verilecek...

kızlar bnm işler kesat dün krş atamadım
yazık kumbiriğim aç kaldıı

:gitme: :gitme:

kızlar biriktirdiklerinizi ne yapmayı plalıyorsunuz. benim aklımabişey gelmiyo. acaba yaza kadar biriktirip tatil için mi harcasam yoksa hiç ortayA çıkarmasammıne dersiniz?

merhabalar herkese,
uzun zamandır eşimin verdiklerinden ve kendim sattığım elişlerinden biriktirdiğim paralarla altın alıp ne yapacağımı bilmeden kenara koyuyordum, eşim sağolsun almaz hiç, baktım ki kenardakiler epey olmuş, bende önümüzdeki yaza kadar üzerine ekleyip kendime araba almaya karar verdim. hedef koyunca daha güzel para birikiyor gereksiz harcamalardan kaçınıyor insan, sizede tavsiye ederim net bir hedef koyun, o zaman daha çok biriktirirsiniz hihoyyythihoyyythihoyyyt

merhabalar herkese,
uzun zamandır eşimin verdiklerinden ve kendim sattığım elişlerinden biriktirdiğim paralarla altın alıp ne yapacağımı bilmeden kenara koyuyordum, eşim sağolsun almaz hiç, baktım ki kenardakiler epey olmuş, bende önümüzdeki yaza kadar üzerine ekleyip kendime araba almaya karar verdim. hedef koyunca daha güzel para birikiyor gereksiz harcamalardan kaçınıyor insan, sizede tavsiye ederim net bir hedef koyun, o zaman daha çok biriktirirsiniz hihoyyythihoyyythihoyyyt

ne güzeel cnm güzel birikim yapmışsın
inşallah hayırlısıyla alırsın arabanı
aslında ben de araba almayı çok istiyorum ama şimdilik evdekiler destek çıkmadan zor gibi görünüo o kadarını kendim biriktiremem =)

ben kendim icin bisey kesfettim.her gun universiteye gidiyorum.sabah 08.30-dan,en gec oglen 1e kadar ordayim.ve dogal olarak acikiyorum,:))dun inmistim kantine 4 lira harcadim,bugun inmedim,onun parasini kumbise attim.yarin da oyle yapicam,evden atistirmalik biseyler goturucem kendim icin.iste kantinin parasi....
3 lira simdilik.esim gelsin de ondan da 1-2 lira koparirim insallah :)

ne güzeel cnm güzel birikim yapmışsın
inşallah hayırlısıyla alırsın arabanı
aslında ben de araba almayı çok istiyorum ama şimdilik evdekiler destek çıkmadan zor gibi görünüo o kadarını kendim biriktiremem =)

benimde düşündüğüm 0 bir araba değil 2. el eli yüzü biraz düzgün bir araba ayağımı yerden kessin yeter, eşim haftasonuda çalışıyor, alışveriş ve başka işlerde çocuklarla sıkıntı çekiyorum, evlenmeden önce ehliyeti aldığımda ilk hayalimdi araba almak, o zamanlar çalışıyordum, inşallah önümüzdeki sene gerçekleştireceğim hayalimi....:eek: :eek::eek: :eek: :eek:

tesadüfen okudum ben hayatta para biriktiremem eşim maşı getirir bana verir taksitler falan ayırırız kalandanda işte 50 falan bana verir gerisinide ona veririm genelde alışverişe beraber gideriz krediden alır biende işte bazen ekmek ıvır zıvır 50 milyon neki bitttimi eşimden alırım para
özel bişey mesela tabak çanak alcak olsam adam gıcık kapar onun için kredi kartı bende oldumu gizliden alırım eve exstre bakmaz napayım amma kumbara işi hoşuma gitti yapabilirmiyim ki evde genelde bozuk paraları eşim işten geldimi konsolun üstüne koyar onları günlük toplasam olur baya sanırım bazen bunaldığım oluyo hakkaten her şeyide eşine söyleyemiyon ki çalışmayınca 50 milyonun hesabı bile soruluyo daha 1 hafta oldu naptın diiyeee

Son düzenleme:
tesadüfen okudum ben hayatta para biriktiremem eşim maşı getirir bana verir taksitler falan ayırırız kalandanda işte 50 falan bana verir gerisinide ona veririm genelde alışverişe beraber gideriz krediden alır biende işte bazen ekmek ıvır zıvır 50 milyon neki bitttimi eşimden alırım para
özel bişey mesela tabak çanak alcak olsam adam gıcık kapar onun için kredi kartı bende oldumu gizliden alırım eve exstre bakmaz napayım amma kumbara işi hoşuma gitti yapabilirmiyim ki evde genelde bozuk paraları eşim işten geldimi konsolun üstüne koyar onları günlük toplasam olur baya sanırım bazen bunaldığım oluyo hakkaten her şeyide eşine söyleyemiyon ki çalışmayınca 50 milyonun hesabı bile soruluyo daha 1 hafta oldu naptın diiyeee

ben oğlum doğana kadar çalıştığım için eşimden hiç para istememiştim, 7 sene çalışıp paramı kazandıktan sonra eşimden para istemek çok ağırıma gitti. alışverişe beraber gidiyorduk kredi kartlarımda vardı ama yinede para istemek yerine ihtiyaçlarımdan vazgeçiyordum, sonradan biz işi maaşa bağladık, maaşını alınca bana belli bir para verir kalsada kalmasada bir daha sormaz bu şekilde daha iyi oldu kalanları hep biriktirdim..

tek maaş memur olunca valla gıdımı gıdımına her şey ilk evlendiğimde bi ev sahibim vardı kızım 5 lirayamı aldın bardağı 7 de at kenara derdi oğlu sevdiği kızı kaçırdı para yok kadın varya öle yapa yapa 50 çeyrek biriktirmiş gittik kuyumcuya takı falan almıştık kadın herşeyi yapıyo yani isteyince

bende dün 5tl attım sonradanda 35 kuruş buldum onuda attımzemuszemusbugün pazara gidicem allah kerim:gitme:

bugun annemler gelmisdi herkes kumbisim oldugunu biliyor,babam 40 lira atti,ucuyordum sevincten yaaa...bu cok iyi oldu coook.Sukurler olsun,boyle giderse koseyi donecem galiba :)))))):nazar:
Herkesin kumbarasina bereket ici paralarla dolsun...:1hug:

kendime ilk once bir ozel kumbara almam lazim ama para yok, kocam kaza gecirdi, bu aralar calisamior neyse saglik olsun ...

X