Hadi bismillah, insallah bu defa dogru yere acmisimdir😂😂😐

Ben önceki konunuzda da yazmıştım ama yorumlar da silindi haliyle. Alırken çok araştırdım o yüzden detaylı yazacağım. Kenwood kmix kullanıyorum. Alırken şu yazdığım 3 konuya dikkat ettim.

1. hazne boyutu. Genellikle 4.5 -5 litrelik hazneler var piyasada. Derin olması önemli kimi hazneler daha yayvan, karıştırırken taşma yapabiliyor. Benim haznemin 4.7 olması lazım, 1.300 kg ekmek hamuru malzemede sorun çıkarmadı ama daha fazlasını da denemedim. Derin olan haznelerde de yumurta tek yumurta çırpması sıkıntılı ama zaten böyle bir alette tek yumurta çırpmak da ne bileyim.

2. Motor gücü. Bu alette özellikle ekmek hamuru gibi sert hamurlar yapacaksanız 1000 watt civarı yeterli. Daha azı sıkıntı çıkarabilir, motorun çarklarını zorlayabilir. İçine malzemeyi koyunca yoğunlaşacaksa içli köfte hamuru gibi, makinenin gücüne ihtiyaç duyarsınız.

3. Stand mikserin malzemesi. Plastikten yapılan mikserler sert hamurlarda sağa sola oynama yapıyor ve aynı şekilde parçaları da çok kaliteli olmayabiliyor. Döküm olan mikserler aşağı yukarı 7 8 kilo, yerinden oynaması daha zor. Tabi bunun sonucunda fiyatlar bir anda iki katına çıkıyor.

Kitchenaid en bilineni bu işin ama ben bilerek kmix tercih ettim, kenwood kvl4100 sanırım onunla çok arasında kalmıştım, onun haznesi daha büyük, ayrıca alabileceğiniz çok parça var, blender, dondurma haznesi falan var ama görsel açıdan da keyif versin istedim. Arkadaşlarımda kenwood prospero vardı ama onu ağır işler için önermiyorum, ekmek yapalım demiştik arkadaş üstünden bastırmak zorunda kalmıştı mesela. Ben kmixte yapmak istediğiniz her şeyi yaptım. Ekmek hamuru, köfte, içli köfte, kek, pasta, choux hamuru … karıştırılacak yoğurulacak ne varsa, hiç birinde üzmedi nazar değmesin. Kayınvalidem de sonra istedi ona beko ya da fakir önermiştim o arzum crust aldı. Çok dayanıklı değil bence ama prosperodan daha iyi açıkçası, çoğunlukla ekmek yoğuruyor, tabi uçların malzeme kalitesi de makineyle orantılı, geçen balon çırpıcısı dağıldı mesela.

Gule gule kullan masallah diyelim…

Ben komple celik olan birsey alayim diyorum.. yani plastik olanlar sarsiliyormus sanirim yogururken.. dedigin gibi elle tutacakcak basindan k.cindan ne anlami kaliyor ki muhim olan benim icin zamandan tasarruf edecek olmak.. ciddi bir sekilde yogurma cirpma isi yapmiyor olsam gene almazdim.. ama daha once bi arkadasa yazdim…en onemli sebep cig kofte yani digerlerinide yapsin diye dusunuyorsun zaten para cikacak her turlu cebinden. Kremayi keki hepsi yapar zaten.. onun icin el blenderim var zaten..

annemde bundan var. içli köfte,ekmek,poğaça,pizza hamuru,her şeyi yapıyor. bayağı güzel bir alet. fiyat olarak uygunsa bütçenize,mutlaka düşünün derim. ama biraz gürültülü çalışıyor,onu da belirteyim :)

** haznesi çelik bu arada

Bekoda çiğ köfte için ayrı bir aksesuarla beraber geliyordu sanırım. Bir tarafı değişik ama normal palet ayakla da yapıyor çiğ köfte, sonuçta Türk üretici, müşteriyi nereden yakalayacağını biliyor kek mek için aynen el blenderı bazen daha bile kolayıma geliyor ama hamur için bilek gücü yok yani bende.

Agauahha aynen yaa.. zahmetsizce yapmak baska olacak bence.. dusun cig kofteyi bi sıkıp tabaga koyuyorsun..benim dedigim ayak, bunla yogurtuyolar cig kofteyi..

Eklentiler

• 69B3ABD8-F632-4FCB-929B-F76C7EE0944F.png
    509,8 KB · Görüntüleme: 53
takipteyim benimde ihtiyacim var

Eşim alayım diyor uzun zamandır ama o her zaman ki gibi abartıp sanayi boylardan bahsediyor
Kihiiz 2800 watt gordum nette abartmayada gerek yok..

esimde gorunce siradan bi tane alalim demisti ayak ustu yok yaw gerek yok demistm. Sonradan alsam mi dedim.. bi arastirip alayim dedim ii iyiki almamisim.. cunku benim ilk basta hosuma giden sadece 600 watt birseydi sanirim.. biraz inceleyerek almak gerekiyo boyle seyleri sanirim

Teknoloji bu kadar gelismisken, imkani olan kimse beceriksizim demesin artik.. kac dk da yoguracagim seyi 15-20 dk da yogurdu atti. Kat kat guzel oldu hatta, enerjimde bana kaldi..

Eklentiler

• 2C1A2DAA-C83C-46D5-A992-C7CB9DFF92FD.jpeg
    114,3 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…