hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

8 aralık da ilk defa çatı muayenesi olucam işte bende bundan korkuyorum aslında bir yandan olsun ki doğuma hazırlık olmuş olur diyorum bir yandan da hiç gitmesem keşke doğum anında gitsem diyorum neyapsam acaba :26:

şimdi ben bu doğum korkusuyla uyuyayım yine hergün olduğu gibi :)))) iyi geceler diliyorum
yarın yine korkularımla devam ederim :)

catir catir dogur iste !!! sadece normal doguma odaklan sancilarin agrilarin olacak bunun ustesinden gelecegini bi anne oldugunu bebegin icin bu sancilara katlanacagini dusun ve basaracaksin buraya gelip yazacaksin normal dogum yaptim diye ve unutmaki bebegini kucagina alinca cektigin acilari unutacaksin bol bol dua et

şimdi ben bu doğum korkusuyla uyuyayım yine hergün olduğu gibi :)))) iyi geceler diliyorum
yarın yine korkularımla devam ederim :)

fazla düşünme bence canım ben okadar çektım bak yıne unuttum 2.ciye çaışmalara basladım bılee ii gecelerr

ya başka bişeye değil yönlendirmek sakın yanlış anlaşılmasın.....ee korkuyosan niye illa normal yapcam diyosun....kendin nasıl daha rahat doğurcaksan o yöntemi seç kasma kendini her iki şekilde kolay değil.

kişiye görede çoook kolay diyen de çok..

ben her iki doğum şeklinden de korkuyorum aslında sezaryandan daha çok korkuyorum bir şekilde doğum yapacağım korkmam gayet normal canım sadece buaralar stresdeyim doğum tabiki kolay değil ama Allah herkesi kurtarsın

stresten uzak dur hamileligin ne kadar sakin gecerse bebeginde o kadar sakin bir bebek olur senin hislerin ona yansir ilk cocugun olacak korkman gayet normal ama asiri olmamali yoksa dogum yapacagin gun korkunu yenemessin ve sezeryanda olabilirsin hepimiz bu asamadan gectik netten bak nefes alip verme egzersizleri var onlari uygula belki isine yarar ve dua et

Son düzenleme:

sağol canım çok haklısın bundan sonra daha iyi hissetmeye çalışıcam morelimi bozmak yok sakin huzurlu :))))))))) buarada da paylaşıcam inşallah çok kolay geçti diye Allah nasip ederse

yorumları okumadım ama sana kendimden anlatıyım ve cesarete gel:)....benim canım çok tatlıdır.eelim kesilse hemen oturup ağlarım.hamileliğim boyunca nasıl doğuracağımı düşündüm.netten videolar izledim.kitaplar okudum ve gözüm daha çok korktu.doğum yapacağım günden 1 gün önce annemlere gittik.bi güzel yemek yedik.oturduk falan sonra eve geldik.çamaşır yıkayıp astım.çiçeklere vermek üzere bi kabın içine suyla karıştırıp bıraktım.sabah çiçeklere ilaç dökecektim.neyse yattık.gece 3 oldu benim sancım başladı.devamlı aynı şeyler olduğu için pekte umursamadım ama her 3 5 dakikada 1 tuvaletim geliyo.gidiyorum biraz yapıyorum.gelip yatıyorum derken hoooooooooop tekrar büyük tuvaletim geliyo.taaki sabah 7 ye kadar.7 de eşimi uyandırdım.kalk benim sancım var dedim.başını yastıktan kaldırdı ve nasıl olsa bugün kontrole gidicez yat uyu dediDD....ben az daha bekledim bu sefer sinirle birlikte ağlayıp kızmaya başladım.kalk diyorum sana benim sancım var:))...eşim kalktı.bu sefer ben yatak toplama derdine düştüm.şimdi annemler gelir yatağı açık görünce belki bişey derler diyorum.ne saçmalık:))...eşimin kızmasıyla kendi,me geldim.arabaya bindik.tam yola çıktık ve hastanenin olduğu yere yaklaşırken araba durdu.meğerse bozulmuş.ben yürüyelim bırak arabayı dedim.yok dedi eşim.patlasada çatlasada arabayla götürcem.gittik.sandalyeye oturun dediler.yok artık okadarda değil yürürüm dedim.ilk muayene kötüysü.çok korktum ama sonradan sakinleştim.bende bel fıtığı var ve doktorum beni çok fazla korkuttu.sezeryan yapalım dedi.yok dedim.istemiyorum sezeryan.ilk muayenede 4 cm açıklık vardı.saat 9,45 gibi suni sancı verdiler.hiç bağırmadım.özel odadaydım.ablamlar ve teyzem vardı yanımda.herkese sırtımı döndüm ve duvardaki kalorifer peteğini sıkıp allahım sen yardım et sağ salim kurtar beni ve bebeğimi dedim.10 gibi baktılar.15 dk içinde 9 cm olmuş açıklık ve doğumhaneye aldılar.çatala yattım.ebeler çok iyiydi.1 2 defa bastırdı.ben bastırırsam canın yanar kendin ıkın olur mu dedi.bu arada doktor bi türlü üzerini giyinip gelemedi.1 ıkındım,2 ıkındım.ebe dur bekle ıkınma demeye kalmadı bebeğim doğdu:)....doktor geldiğinde bebeğin muayenesi yapılıodu. o bile şaşırdı....sakın sezeryana heveslenme.ablam benden 2,5 ay sonra sezeyanla doğum yaptı ve halen birazcık ağır bişey kaldırsa dikiş yerlerinin ağrığını ve gerdiğini söylüyo.

Amin cümlemizinkini bak gör sizde atlatıcaksınız ve güzel bir anı olarak paylaşıcaksınız benimde ilk doğumumdu,umarım herşey istediğin gibi olur gönlünü ferah tut yeter...:)

evet okudum cesaretlendim bende hamileliğimin ilk başlarında videoları bol bol izledim merakmı desem nasıl oluyormu desem delilikdi işte keşke izlemeseydim aslında şimdi bakarsan neyle yüzleşeceğimide bilmiyorum ondamı korkuyorum bilmiyorum ama en doğrusu ve sağlıklısı normal doğum olduğuna karar verdim tabi sağlığım el verdiği sürece Allah nasip ederse normal doğum yapıcam ve buraya gelip bu kadar basitmi diye anlatmayı çok istiyorum :114:

Amin cümlemizinkini bak gör sizde atlatıcaksınız ve güzel bir anı olarak paylaşıcaksınız benimde ilk doğumumdu,umarım herşey istediğin gibi olur gönlünü ferah tut yeter...:)

güzel dileklerin için tşk ediyorum inşallah bende güzel güzel anlatırım seninde bebeğini Allah bağışlasın inşallah dediğin gibi herşey güzel olur

Herkese merhaba,ben de 34 haftalık hamileyim.Epidural normal doğuma karar verdim. :18: Pekii korkuyor muyum?Hem de nasıl! :18: Şuana kadar sancım falan olmadı,doğum öncesi yalancı sancılar ne zaman başlıyor onu da bilmiyorum.Doktorum 35. hafta da gel dedi,sanırım çatı muayenesi yapacak,sormak da aklıma gelmedi açıkçası.37.hafta da doğum iznine ayrılacağım kısmetse,çatı muayanesinin doğumu tetiklediğini duymuştum.İşallah böyle bir şey olmaz yaa Offff... Korkular,korkular...:18: :18: Hayırlısıyla bebeğimize kavuşuruz işallah...

canım yalancı sancılar henüz bendede olmadı bel ağrısı yoğunlukla 35 haftada doktora gittiğinde çatı muayenesi yapmaz genelde 38 haftada yapılır yani son haftalara doğru korku bende de var ama en sağlıklısı normal doğum artık herşeyin hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…