• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

cnm oğlum oldu aynı ben:) 3200 doğdu şuan 3100 sarılık başlamış oğlumda morelim bozuk biraz. bol bol sütümü sağıp vercem artık ucumda yok zaten emmiyo anca sağıp biberondan verebiliym. benim durumumda iyi çok şükür kendime geldim. anne olma hayali gerçeğinin binde biri bile değilmiş bunu anladım sende tez zamanda sağlıklı bir şekilde bu duyguyu yaşa inş.. normal doğum sezeryan farketmezz senin için sağlıklısı neyse o olsun. bu arada bebeğinin kilosu normal doğuma elverişli inş sağlıklı bir normal doğum yaşarsınnn:)

kızlar ben wcye çıktım sonunda ve sizinle paylaşmak istedim çok mutlu oldum yaaa. sanırım gece aç karnına içtiğim yarım çay bardağı zeytinyağı bu sefer işe yaradı.

haticeye,
cnm çok sağol darısı başına artık bir hamile görsem hemen onun için duaya başlıyorum. allah bu yolda kimseyi oyalandırmasın....
normal ya da sezeryan hiç farketmezz önemli olan bebek ve annenin sağlığı

merhaba canim,
amin insallah canim, sagol güzel dualarin icin. Bu arada wc´ye ciktigina sevindim...dikkat et kendine. Insallah hayirlisiyla bizlerde dogumumuzu gerceklestiririz.. öpüyorum senin ufakligi....:emir_bebek::nazar:

hlycna ve mutlukıza
sağolun kızlar darısı başınıza inş dualaım sizlerle

maviye
cnm benm zeytinyağ aç karnına içtim sabah tüm taktikleri yaptım ama hala tık yok.. kanaman nasıl senin, benim az ya ilk 2günden sonra az gelmeye başladı.

Ben de zeytinyağını gece içtim senin gibi,o daha etkili oluyormuş canım ya :46: Benim kanamam ilk günler yoğundu,ara ara pıhtı atıyorsun zaten :37: Senin sezaryen yaa,çok güvenme bence,bazı günler fazla geliyor.Korseyi pıhtıyı atmak için öneriyorlarmış,hatta ben doğum yaptıktan sonra ebe gelip karnıma bastırdı.Doktor korse kulanabilirsin derse kullan canım,kanaman artar yoksa adet ağrısı gibi yaşıyorsun ağrıyı.

cnm benim hiç kanamam gelmiyor 2gündür doktor normal dedi getirmeye çalışıyom bende. yürüyüş, bitki çayı falan nafilee...

şimdi ben 34 haftalık hamileyim.astım ve kalp ritim bozukluğum var bu durumda gene normal doğum sakıncalı mıdır?birde epidural sezeryan olursa en az 3,4 yıl doğum yapmam yasak mı olur?yani riskli midir?önceki sayfalarda bi arkadaş sezeryan olunca 2. çocuk için beklemek lazım demişte ondan sordum napim sizce?

zaten normal doğum yqpsanda ikinci için en az 2 yıl beklemelisin. hem doktoru hangi doğum şeklini önerirse onu yap bence kendini riske atmaya gerek yok hem hem şimdiden ikinciyi düşünmen erken değilmi??

2.erken tabiiki.ama yaşımda var dolayısıyla 2.için çok beklemek gerekir mi diye merak ettim.ama riskliyse sezeryan olmak zorunda kalacağım

cnm benim hiç kanamam gelmiyor 2gündür doktor normal dedi getirmeye çalışıyom bende. yürüyüş, bitki çayı falan nafilee...

Canım benim kahverengi akıntıya döndü,internetten araştırdım.Bazı lohusalarda erken bitermiş kanama,bazılarında da 40 gün sürermiş.Doktorun normal dediyse kafana takma bence.Bu arada meme uçların çok mu küçük,bebeği biberona alıştırmasaydın keşke.

şimdi ben 34 haftalık hamileyim.astım ve kalp ritim bozukluğum var bu durumda gene normal doğum sakıncalı mıdır?birde epidural sezeryan olursa en az 3,4 yıl doğum yapmam yasak mı olur?yani riskli midir?önceki sayfalarda bi arkadaş sezeryan olunca 2. çocuk için beklemek lazım demişte ondan sordum napim sizce?

Geçmiş olsun canım,bence bu durumu kardiyoloji doktoruna danışmalısın.Sezaryen doğum yapan bazı tanıdıklarım var ,2. için çok beklemediler yaa.Hatta bi tanesi daha ilk bebeği 3 aylıkken hamile kalmıştı,doktoru sıkıntı olmaz demişti.Nur topu gibi bir bebişi oldu sonra... :emir_bebek: Rahim kendini toparlarsa ve iyi bir doktora denk gelirsen çok sıkıntı olmaz bence.Eskiden sezaryen doğum yapan annelerin 2 çocuktan fazla doğurmaları yasak derlerdi,şimdi sezaryenle dördüncüyü doğuranlar var.

ben 2 yil once epudral sezeryan oldum 3 ay sonra 2. dogumum var ustelik normal dogum yapicam.

international kaynaklarda ilk sezeryandan sonra 2. sezeryan olmak istiyorsan aslinda tibbi olarak 1 yil gecmesi 2. dogum icin yeterli ama turkiyede 2 yil ara verin diyorlar neye dayanarak diyorlar bilmiyorum cunku sezeryan ve dogumla ilgili 2 farkli kaynak var bir turkiyedeki doktorlarin soyledikleri bir de butun dunyadaki diger tum doktorlarin soyledikleri :))))))

turkiyede ilkini sezeryan yapicaksan 2 yil sonra tekrar sezeryan olabilirisn 3,4 yil beklemene gerek yok

ben hamile kalmadan önce doğumdan hiç korkumuyordum nevar normal yaparım diyodum ama ta ki bu son haftalar gelene kadar stresimi atmanın yollarına bakıyorum inşallah normal doğum yapabilirm ben yaparsam herkes yapar çünkü aşırı korkuyorum sanada tez zamanda hamilelik diliyorum ozaman :1:

Bende Ben Doğurursam Herkes Doğurur Diyorum.. :1:
Hastane Kapısından İçeri Girince Kalbim Ağzımdan Çıkacak Gibi Oluyor.. :14:
Bilmiyorum Bende ki Çook Başka.. :18:

ilk hamileliğim. çok korkuyorum. daha 20 haftalardayım ama nası olur nası yaparım diye. eşim bile diyor sen hayatta normal doğum yapamazsın. bende kendimde o gücü görmüyorum. ama ailemde çevremde herkes normal diyor. epidural var diyolar o da tehlikeliymiş. off hamile kalmak sıkıntısı ayrı yaşadığın zorluklar apayrı. bide doğum zorluğu var. nası olcak şimdiden kara kara düşünüyorum. sancıları nası anlıyosunuz. kızlar lütfen deneyimlerinizi bilgileriniz paylaşın...

ilk hamileliğim. çok korkuyorum. daha 20 haftalardayım ama nası olur nası yaparım diye. eşim bile diyor sen hayatta normal doğum yapamazsın. bende kendimde o gücü görmüyorum. ama ailemde çevremde herkes normal diyor. epidural var diyolar o da tehlikeliymiş. off hamile kalmak sıkıntısı ayrı yaşadığın zorluklar apayrı. bide doğum zorluğu var. nası olcak şimdiden kara kara düşünüyorum. sancıları nası anlıyosunuz. kızlar lütfen deneyimlerinizi bilgileriniz paylaşın...

korkulacak bişi yok canım biraz dişini sıkıcak sabredeceksin sancılarında o kadar...ben her iki doğum şeklinden de korkuyordum vakti zamanı geldiğinde sancılarım başladı geceden sanki adet olucakmışım gibi ertesi gün biraz daha arttı öğleden sonra sırtıma bıçak saplanır gibi ağrılar girmeye başladı ama böyle 15 dkda bir doktoruma gittim açılmam 4cm olmuş bu arada kanlı akıntımda geliyodu hastanede 5 cm 2saat sonra 7 cm bir saat sonra 10cm oldu ve doğuma alındım sancıların son bir saati gerçekten çok zordu ama kesinlikle dayanılamacak gibi değil gece 12de başladı ertesi gün akşam 17.50 de doğumum gerçekleşti...doğum anı ise en kolayıidi sancıların yanında... büyük tuvalet gelir gibi arkadan baskı yapıyor bebek bütün gücünüzle bağırmadan ıkınırsanız oda kolay atlatılacak bir süreç benim üç ıkınmada doğumum gerçekleşti...kesiğe gelince doğum sancılarından sonra bebeğinizi dünyaya getirmenin mutluğu ile dikişleri hiç ama hiç hissetmiyorsunuz...

korkulacak bişi yok canım biraz dişini sıkıcak sabredeceksin sancılarında o kadar...ben her iki doğum şeklinden de korkuyordum vakti zamanı geldiğinde sancılarım başladı geceden sanki adet olucakmışım gibi ertesi gün biraz daha arttı öğleden sonra sırtıma bıçak saplanır gibi ağrılar girmeye başladı ama böyle 15 dkda bir doktoruma gittim açılmam 4cm olmuş bu arada kanlı akıntımda geliyodu hastanede 5 cm 2saat sonra 7 cm bir saat sonra 10cm oldu ve doğuma alındım sancıların son bir saati gerçekten çok zordu ama kesinlikle dayanılamacak gibi değil gece 12de başladı ertesi gün akşam 17.50 de doğumum gerçekleşti...doğum anı ise en kolayıidi sancıların yanında... büyük tuvalet gelir gibi arkadan baskı yapıyor bebek bütün gücünüzle bağırmadan ıkınırsanız oda kolay atlatılacak bir süreç benim üç ıkınmada doğumum gerçekleşti...kesiğe gelince doğum sancılarından sonra bebeğinizi dünyaya getirmenin mutluğu ile dikişleri hiç ama hiç hissetmiyorsunuz...
okadar saat nası dayandın. ben dayanamam herhalde. biran önce biri çıkarsın derdindeyim. sezeryan olmak istemiyorum ama normal doğumda da böle açılmayı beklemek ve ağrısı flan normal doğum yapamam diyorum. oofff çok zor. şimdiden stresi sardı.

20 günlük bebeğim var 9 ay sezeryan yapcam dedim hastaneye gittiğimde 4 cm acılmam vardı ve normal doğum yaptım.
ikna edimeyi bekleme nasip herşey.
ama neden normal dogum dersen daha rahat oluyorsun hemen ayaga kalkabiliyorsun. sancı çekiyorsun ama cocuk cıkana kadar sonra birşeyciğin kalmıyor. sezeryanda sonrasında cekiyorsun daha fazlasını ( söylenenlerin yalancısıyım ) sancılar kötü ama dayanamayacagın gibi değil. Allah yardımcın olsun.

okadar saat nası dayandın. ben dayanamam herhalde. biran önce biri çıkarsın derdindeyim. sezeryan olmak istemiyorum ama normal doğumda da böle açılmayı beklemek ve ağrısı flan normal doğum yapamam diyorum. oofff çok zor. şimdiden stresi sardı.

Papatya merhaba,

Yagmur'un da dedigi gibi korkulacak hic mi hiiiiic birsey yok. Oncelikle kafanda gecerli bir neden yok ise sezeryani bitirmen gerekiyor. Ben kizimi dogal - normal yollardan dunyaya getirdim. Adi ustunde dogal...olmasi gereken yollardan... Herkesin secimine saygim sonsuz ama ben her zaman normal dogumu savundum. Hic pisman degilim.

Benim dogum sancilarim gece 3 gibi basladi. Aslinda adi dogum sancisi..korkutucu geliyor ama adet sancisindan hicbir farki yok. Oyle icinde bebegin geldigini ya da yirtilma vs gibi acilar hissetmiyorsun. Surec zaten cok yavas gelisiyor. Ben herhangi bir epizyotomi istemedigim icin hastanede degil evde beklemeyi tercih ettim. Ilk bir saat esimi bile uyandirmadim. Bir saat sonra kendiliginden uyandi. :) Doktorumuzu aradik. Bir kac soru sordu. Sabah 7:30 da gelin hastaneye dedi. Saatinde ordaydik. Oyle bir telas vs de olmadi. Cantamiz zaten hazirdi. Sabah arabaya atladik gittik hastaneye. Sabaha kadar surekli degil ama 5 dakikada bir tekrarlayan adet sancisindan daha siddetli olmayan agrilar geliyordu o kadar. Benim dogumum biraz daha uzun surdu normalinden acikcasi. Epiduralla belden uyusturdular. Ya ondan ya da bebegin pozisyonunda bir sikinti varmis sanirim ondan olsa gerek...Saat 14:10 gibi aldim bebisimi kollarima. O sabah o hastanede dogum yapan 4 kadindik. Ben haric hepsi sezeryan yaptilar. Yurt disinda oldugum icin normal de dogum yapsan 3 gun icin bebek ve anne sagligi icin eve gondermiyorlar. Bu sure zarfinda odami paylasitigim cocugunu sezaryan ile doguran anne acilar icin de kivranip cocugu ile dogru durust ilgilenemezken, ben dogumdan sonraki saatten itibaren ayaklanmistim bile.

Dogruya dogru hayatinda gecirdigin en kolay sure olmayacak ama inan gozunde buyuttugun gibi zor ya da dayanilmaz birsey degil. Oyle filmlerdeki gibi seni ciglik cigliga bagirtacak bir aci kesinlikle yasamiyorsun. Tek yapman gereken nefesini duzenleyip , dogru zamanda ikinmak.

Dogumdan sonraki bir kac ay icerisinde vucut zaten kendini topluyor. Hersey eskisine donuyor. Sezeryan ile malesef hersey bu kadar kolay gerceklesmiyor. Senin sagligin ve en onemlisi bebisinin sagligi acisindan eger gercekten "gecerli" bir nedenin yoksa sezeryan olasiligini aklina bile getirme bence derim. Annelerimizi, annenelerimizi dusun. Insanlar tarlada, evde dogum yapiyorlarmis. Hemde 5-10 cocuk arka arkaya. Soz meclisten disari ama ticarethaneye donusturulen hastanelerde normal yollardan gelebilecek bebekleri sirf para kazanmak adina sezeryana yonlediren sisteme sen de bu yolla dur demis olabilirsin. :) Kafa karistiracak birsey yok. Bence hersey acik. Herseyden onemlisi ise tabi ki senin ve gelecek bebisinin sagligi.

Sevgiler.

Bütün doğum şekillerinin tehlikesi var kızlar,sezaryenin de tehlikesi çok hem de bebek için daha fazla bu tehlike.Ben kan verirken bayılan biriyim,hala akrabalarım hayret eder benim normal doğum yaptığıma.Ben 36. haftadayken sancılandım ve doğumu durdurmak için bir sürü serum yedim.1 günden fazla sancı çektim,ama son iki saate girince yoğun yaşıyorsunuz sancıyı.Ben inat ettim,suni sancı istemedim.Epidural normal doğum yapmak istedim ama anestezi uzmanı şehir merkezinde oturuyordu ve doğuma yetişemedi ,doğal olarak epiduralsiz yaptım doğumu.Bebeğim ufak doğmasına rağmen 1 gün tedbir amaçlı kuvözde kaldı;ama sezaryenle dünyaya gelseydi bu kadar şanslı olabilir miydik bilemiyorum.Sarılık problemimiz de az oldu çok şükür.Bu başlık altında ilk normal doğumu yapan kişi olarak :16: kesinlikle epidural normal doğum diyorum. :9: Dikişleri hissettim ben,epidural olsaydı bunun yaşamazdım biliyorum.Siz anestezi uzmanının iyi olduğu bir hastane bulun kendinize,gerisini de düşünmeyin bence.Haaa bir de bu ıkınma işi dizilerdeki gibi olmuyormuş yaa,ağzından ses bile çıkarmayacaksın :1: :37: Ayyy amaa onca korku,endişe,sancının ardından bebeğinizin o totosunu görmek :43: Bir toto görüyorsunuz ve bütün acılarınızı unutup bebeğinizi görmeye çalışıyorsunuz.Çok güzel bir duygu yaa,Allah her kadına nasip etsin bu duyguyu. :emir_bebek:

Back