kızlar 3 dogum yaptım 3üde normal dogum ve 3üde suni sancıyla 42.haftamda:)
ilk dogumumda son güne kadar sancım gelmedi 42.haftamda doktor yatış verdi ve sunı sancı verildi ozamana kadar suni sancının ne oldugunu bile bilmiyordum..öğrenmiş oldum cok hoş deildi:) neyse kızım eliyle geldiği için cıkarken baya yırtmış ve cok dikişim oldu 15-20 gün oturamadım..
daha sonra 2.dogumumda yine sancım gelmedi 42.haftama geldim tık yok bu sefer ki doktoruma ben suni sancı istemiyorum dedim oda bana yok suni sancı almıyacaksın dedi tabii kandırdı hastaneye yatış yapıldı ve yine suni sancı..ve yine hiç hoş deildi:) bu seferde oglum kordon dolanmasıyla dogdu o ugraştırdı ama neyseki doktorumun ıyı olmasından işinin ehli olmasından hiç dikişsiz dogum yaptım ıyı yanı bu oldu..dogum bittiği an herşey geride kaldı ve ben hemen ayaklandım sanki hiç dogum yapmamış gibiydim..bu yönü cok güzeldii..
gelelim 3.dogumuma;daha cok yeni aslında 10gun oldu yapalı:) bu sefer yıne ısrarla normal dogum diye direttim ve yine malesef sancım gelmedi elimden ne geliyorsa yaptım saatlerce yürümek,bolca hurma yemek,sıcak duşlar ..vs falan ama nafile yine 42.haftama geldik ve mecburi yatış verildi..ve yine suni sancı..yalnız bu sefer sancı başladıgı an dank etti ben manyagım heralde dedim yıne bıle bıle nasıl oldu da kabul ettim bu sunı sancıyı diye:) ve benim agrı eşiğimde cok düşüktür..bu sefer resmen kaçasım geldi dogumdan ama kaçışı da yoktu bagrış çagrış 10cm lık acıklıga geldi ve dogumhane yolu gözüktü..ve yıne problemlı bır dogum buseferkı hepsinden kötü..kızım yüzüyle gelmeye kalkmış..normalde yüz geliş dogumlar normal olmazmış sezeryana dönermiş dogum...cok aşırı zor bır dogum oldu ama hamdolsun ki saglıkla kızıma kavuşabıldım..kızım dogdugunda sura
tı mosmor dayak yemiş gibiydi gözler alın şiş kafası dümdüz basıktı..kanala takılı kaldıgından eller ayaklar aşırı mosmordu..cok şükür ki rabbim onu bize bağışladı..eger 3.dogumum olmasaymış mumkun deil dogmazmış o sekilde..yine güzel yanı hiç dikişimin olmaması..ve oyuzden yıne cok rahat ettim dogum sonrasına..
vel hasılı kelam;3sefer ısrarla normal dogum diye direttim ve herseferinde sancım gelsin diye cok bekledim..ve her dogum seklım problemlı oldu...ilk gün bir daha dogum normal dogum asla yapmam diyordum ama suan 10 gün geçti üzerinden ve ben yıne hamıle kalacak olsam sanırım yıne normal dogum diye ısrar ederim o derece normal dogum manyagıyım yani:))
herkese kolay dogumlar dılerımm allah bır avazda kurtarsınn inş..