hadi beni normal doğuma ikna edin çok stresteyim

Senin bebekin cinsiyeti neyyyBiz erkekizzz cn.o yuzden gec olur gibi gelioo...ama bnde epidurakda ikinamam die korkuorumm..

Erkek canım, bu sene erkek senesi kesinlikle,tanıdığım bütün hamileler erkek bebek bekliyor.Anneme sordum sen abinden daha fazla beklettin bizi dedi Belli olmuyormuş o durum.Ama ben de sancıları az olmuş,bizim bir hoca da demişti kızımda bu kadar sancı yaşamadım ben diye. :18: Benim de korkum ıkınamamak,ama bildiğim kadarıyla epiduralde sırtına bir iğne takıyorlar ya,ordan ilacın dozunu ayarlayabiliyorlar.Ikınamazsan ilacın dozunu azaltırlar sanırım. Perşembe kesinlikle bu konuyu doktorumdan öğrenmem lazım.

Ben ağlamamaya çalışacağım,hemen burnum akar ağladığımda Ayy ıkınacağım mı,burnumu mu silcem.Benim epidural istememin en büyük sebeplerinden biri de bir problem olduğunda seni hemen sezaryene alabilmeleri.Bu durum bana güven veriyor açıkçası.Doğru diyorsun canım ya,hepsi o sancı başlayana kadar aslında.Ne yaşayacağımızı bilmiyoruz,tedirginliğimiz bundan.Beni kan tutar ve ağrı eşiğim çok düşük ama 4 sene önce ameliyat oldum.4 saat narkoz verdiler bana,kapalı ameliyat geçirdim ama ameliyatım biraz sıkıntılı geçti.Çok şükür dayandım o acıya.Ve o acının sonunda kucağıma bir bebek vermediler.Bu defa yaşayacağım acılar bambaşka ya,oğluşumu çok merak ediyorum.sağlıklı mı,beni tekmeleyen ayacıkları kocaman mı? Kokusu nasıl? Esmer mi,sarışın mı? Oyyy kuzum yaa,birden bebişimi doğurup kucaklayasım geldi Hayırlısıyla o günleri görürüz işallah

böyle konuşma ya yine ağlayasım geldi gerçi ben dört boyutlu ultrasyonda gördüm aynı bendi:) bizimki sarı kafa olcak yani:) zaten o sancılar gelsin diye dört dönüyor ya millet sırf bebeğine kavuşmak için yoksa mantıklımıki insanın sancı gelmesini istemesi:) bugün hastanede bol bol çikolata yedim walla doğum yapanlar hep dağıtıyordu dedim her gün gelipte buraya otursam aç kalmam:)

canım çok tebrik ederim aralık topiğinde doğum yapan varmı diye bakıyordum senin doğum yaptığını öğrendim...kolay bir doğum olmuştur inşallah...bol bol sütün gelir inşallah ...

ayy pamuk doğurmuş mu inanamadım walla ama kaç gündür sancıları vardı hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun ağlıcam şimdi

ya nerde yazio pamuk dogurdum die..ole bi msj yokki cnmm..arkadas yanlis mi anladimi yada baska topictemi okudu acaba..kafam karisti redbullumm

Ayyy neremle okumusum..aralik topcine baktim sezeryan olmjs.acilmasi 3cm oldugundan sezeyn istemis...hayirli olsun pamukkk..oglunun yasi uzun saglikli olsun insallah

evet bende rüyamda bir kadın doğuruyordu gördüm demek bu pamuğa çıktı sabah dedim acaba ben mi doğurcam bugün:) sezeryan normal farketmez sağlıklı olsunlarda ikiside.

Tabiki onemli olannn saglikkk..o yuzden bizde pek takamayalim guzelim allah bilir nolcaginiii..ama kndim dogurmus gibi mutlu oldumm

evet ya bende panik oldum bir an ama çok sevindim daha 2gün önce doğurmak istiyorum diyordu.Allah bu yolda kimseyi oyalandırmasın inş. doğru diyorsun cnm normal mi sezeryan mı demeye gerek yok zaten kaderde ne varsa o oluyor ama içimde bir his ben normal doğum yapcam.

Redbull cnm anlayamdigim bisi var..bu normal dogumdan endiseli olan mavi sen ben ve pamukmuydu sadece...sende dogurunca ben kimden destek alcamm..sen demisin ya ben normal dogurcam kararliyim die nasi bi hos oluom seviniom..destek gelio bana sekerim

cnmmm ben normal doğuma kararlı değilimmm ki:)) sadece içimdeki hissi söyledim çünkü benim doktorum öyleki sezeryan olması gerekeni bile normal doğurturuyormuş. ama mavi bence kesin normal doğurur çünkü onun 2. çocuğu sanırım.ama bennnnnnnnnnnnnnn çok dengeli bir insan sayılmam her an her şey olabilir. ama tabiki önce pamuk gibi bizde normali denicez olmazsa sezeryan

Ayy şunlara bak ayol,arkamdan konuşuyorlar Benim ilk bebeğim canım,normal doğumda kararlıyım ama korkuyorum bir taraftan.Bir de belirtileri neler oluyor onu merak ediyorum.Pamuk en son yazısında yüzüm alev alev demişti.Acaba bu da bir belirti mi?
Bu arada çok sevindim Pamuka yaa Allah bebişini ona bağışlasın,acaba eşi yanında mıydı? Sanırım şehir dışındaymış,işallah onun gelişine rastlar diyordu.

Redbull cnm anlayamdigim bisi var..bu normal dogumdan endiseli olan mavi sen ben ve pamukmuydu sadece...sende dogurunca ben kimden destek alcamm..sen demisin ya ben normal dogurcam kararliyim die nasi bi hos oluom seviniom..destek gelio bana sekerim

Eğer hafta sırasını takip edersek önce Redbul,sonra ben son olarak da sen doğum yapacaksın canım Ben doğumumu haber veremeyebilirim ama Ben o ana kadar tam destek normal doğum diyeceğim bir aksilik çıkmazsa.

kız senin 2. çocuk değil miydi??? pardon ya hatları karıştırdım gene:) sırada ben mi varım ay çok korktum birde bakıyormuşuz bu topikte kimse normal doğum yapmıyormuş okadar konuştukk ya inş içimizden biri normal doğursun. pamuk şimdi ne güzel bebeğinle birlikte takılmaz artık buralara biz korkaklar hala buralardayz:))))

Yaa 2. çocuk olsa burada ne işim var,sizin gibi tecrübesizlerle uğraşmazdım o zaman (Benim gibi de tabii) Hayırlısı yaa,normal doğum öncelikli olan ama olmazsa sezaryene katlanacağız naapalım.

tecrübe dediğin nedirki bir günlük iş:) hem emin ol okadar netten okuyoruzki tecrübelerden pek bir farkımız yok:) belirtileri sormuşsun hemen söyleyim akıntı boyutun değişirse,sancın diğer zamanlardan farklı olursa,ishal olursan, bebek vajinana baskı yaparsa, göbişin aşağa inmişse bunlar belirti olabilir diyorlar:) nişan,su ve sancıda bilindik şeyler. peki mavi sen kaç haftalık oldun??

Benim göbişim inmeye başladı sanırım.Şuan 35. haftadayım.Akıntı fazla mı oluyor doğum yaklaşınca? Ya ben epidural videosu izledim az önce tel gibi bir şey sokuyorlar belinden.Öfff içim bir tuhaf oldu Yarın doktora gideceğim,bakalım sorularıma cevap alabilecek miyim.

ay kızzz o videoları izlemiyoruzz ya bilmiyon mu??? bende cumartesi gidiyorumm cnm doktora. evet akıntı kahverengileşiyormuş ve artıyormuş

Arkadaşlar ben de 4,5 aylık hamileyim ve doğum konusunu yaklaşık 2 senedir Türkçe-İngilizce kitaplardan, ciddi sitelerden, gruplardan vs. araştırıyorum. Doğal doğumda en önemli şey kendini olabildiğince rahat ve gevşek bırakmak ve sancı geldiginde iç dünyana dönüp o anı hayal etmekmiş. Rahim kasıldıkça (ki sancı bu aslında) bebeğin doğum kanalında ilerlemesini sağlıyormuş ve doğum kasları ne kadar gevşek olursa doğum o kadar kolay ve çabuk oluyormuş. Hipnozla doğum eğitimi veren bir kadın doğum uzmanı "Rahim yukarıdan bebeği ittirmeye çalışıyor, anne korkudan kendini o kadar kasıyor ki vajina kasları sımsıkı kapanıyor, rahim ittiriyor, vajina kapatıyor, bu böyle saatlerce devam ediyor ve bebek ilerleyemiyor,dolayısıyla doğum ya gerçekleşemiyor ya da çok zorlaşıyor." dedi.
İnterntte sezaryen, epiduralli, normal doğum vs. izleyeceğinize yabancı kadınların evde suda yaptıkları doğumları izleyin, çok cesaret veriyor, en azından ben acayip cesaretleniyorum. "Waterbirth" ya da "homebirth" yazın, inanılmaz güzel videolar var. Sezaryen hem anneye hem de en önemlisi bebeğe çok zararlı, epiduralin de birsürü zararları var sezaryen kadar olmasa da. Sezaryeni kendi isteğinizle veya korkudan düşünmeyin bile. Ben sezaryenin zararlarını öğrendikten sonra sezaryen fobisi oluştu bende, doğal doğurmayı o kadar istiyorum, Allahım herkese nasip etsin, içindede de bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…