Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Ne kadar geliriniz var masallah kac kredi ödüyosunuz
Bütün kredilerin toplamı ne kadar ? Yani aylık kredilere toplam ne kadar ödüyorsunuz ?
Allah kolaylık versin
Çok teşekkür ederim
1.480 tl ev kredisi
920 tl araba kredisi
1.300 tl Benim ameliyatım içim çektiğim kredi
400 tl ve 280 tl ödemesi olan krediler ile
Eksiden gelen kredi kartı ve ek hesabımız var
Ayrıca anneme aylık bir miktar para veriyorum çocuğuma bakıyor onun için evine alışveriş yapıyorum
Eşim 4.800 ben 2.500 tl maaş alıyoruz
Bina aidatı faturalar yeme içme tlfn faturAları ve sağlık masrafları giyim hiç katmadım içerisine

Eve bankadan kağıt gelmişti öyle öğrendik.

Ödemeleriniz gerçekten çokmuş, Allah yardımcınız olsun

Allah yardımcın olsun her borç ödeniyor saglığımız huzurumuz olunca ki çoğu iyi borç saglık,ev,araba için
Teşekkür ederim , herkesle beraber bizimde yardımcımız olsun . Herşeyin başı sağlık .. aslında bakarsan gerçekten iyi borç ödüyoruz . Seneye Nisa’n ayı gibi rahatlıycaz inşallah

Çok teşekkür ederim . Ben borç kapatmaya çalıştıkça eşimin hayır diyememesine sebep açık kapanmıyor. Artık az da olsa kenara koyucam
Benimkide öyle hiç yok diyemiyor kimseye sanırım artık kendin harcamış gibi kendin kenara koycan arkadasın tavaiyesi en mantıklısı boş yere bankalar kazanıyor kredi kartı asgari ödeyince yok ek hesaptan

merhaba kızlar uzun zamandır giremiyordum forma ben girmeyeli yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoş geldiniz. Benim yıllık hedefim 10 çeyrekti şu ana kadar 9 çeyrek oldu hedefimi yükselteceğim altının durumuna göre 10 çeyrek daha hedef koydum kendime bakalım gercekleştirebilecek miyim. sizlerde durum nasıl?

Maşallah hızlı ilerlemişsiniz, devamı gelir inşallah. Benim de her ay bir çeyrek almaktı hedefim. Geçen ay aldım ama bu ay sağlık harcamalarımız fazla olacak alamayabilirim. Ama ufaktan da olsa altın hesabından alıyorum.

Günaydın kızlar,

Eşim işe girmeden ben birikim yapamayacağım onu anladım. Tek maaşla hep bir noktadan takılıyoruz. Giderlerin sonu gelmiyor. Kendimiz için yaptığımız harcamaları minimuma indirsek bile böyle

Başvuruları yaptı. Her yere cv yolladı. Umarım bir yer çıkarsa onun maaşının 3/4 ünü birikime atmayı planlıyorum.

Akrabamızın düğünü vardı. Onun için bilezik yapacaktık. Şimdi düğünün olmama olasılığı varmış. Aslında üzücü bir durum ama en azından bilezik parasını birikimden sayabilirim.

Cumartesi evi baştan aşağı temizledim. Şu anda eve temizlikçi alacak bir durumumuz yok. O yüzden kollara kuvvet başladım. Ayıklamalar yaptım. 3 tshirt, 1 pijama altı, birkaç iç çamaşırı ayıkladım. Kışlıkları toparladım, kaldırdım. Kızımın küçülenlerini ayıklayacağım, o hafta içine kaldı. Çamaşırlığın hemen yanında büyük bir poşetim var. Atmak istediklerimi ütülemeden, katlamadan atıveriyorum oraya.

Pazar günü babalar günü olması nedeniyle çekirdek aile yemeğe çıktık. Bebekle bir şeyler yapmak gerçekten zormuş. Eşim babalar gününde bir şey istemeyince hediye işi yalan oldu.

Akşam da iş yerinden bir arkadaşımın düğünü vardı. Gecenin sonunu eller havaya şeklinde tamamladık. Eve geldiğimde ayıca çok mutlu oldum. Ablam ütülerimi yapmış, evi toparlamış, yoğurt mayalamış, kızı yedirip uyutmuş. Ben onun hakkını nasıl ödeyeceğim bilemiyorum.

Gittim kızımı emzirdim, öpüp tekrar yatırdım, sonra ben de sızmışım.

Allah ödeme kolaylığı versin. Biraz sıkıntı çekilir ama borçlar hafifleyince rahata erersiniz işallah. Zaten bu enflasyon oranıyla kredi için ödediğiniz para kısa sürede göze batmamaya başlar.

Kendi adıma söylüyorum çift maaş girdiği halde zor birikim yapıyorum, sizinki daha zor tabi. İnsan bir yer de tıkanıyor. Maaşı alınca direk birikime ayırıyordum ama ay sonu gene zorlanan ben oluyorum.
Yazın gelmesini bir yandan istiyorum bir yandan da düğünler başlıyor, altınlar gidiyor. Şimdiye kadar 3 çeyrek taktım daha da gidecek 5 çeyrek altın var.

Çift maaş alırken daha az biriktiriyorduk. Şimdi tek maaşa düştük, giderler biraz daha azaltıldı. Genel anlamda kemer sıkıyoruz. O yüzden ikinci maaş tekrar gelirse daha fazla birikecektir.

Bu ortamda iş bulmak problemli ama hayırlısıyla çıkar bir yerden kısmetimiz işallah

Ne kadar çok gelir o kadar çok gider oluyor maalesef. Ekstra harcamalar çıkmasa dengeyi sağlıyorum da her ay mutlaka birşey çıkıyor.
İnşallah hayırlısıyla en yakın zaman da size uygun bir iş bulur eşiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…