• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Doğru 2 sene önce ben evlendiğimde çeyrek 250 tl di şimdi 405 tl
İyi bir yatırım bence altın. Zamanında bu kadar bilinçli değildim aslında. Elimde hiç türk parası bırakmamaya çalışıyorum. Altın ve dolar hesabı o yüzden işime geliyor. Ne kadar olursa olsun alıyorum.

FusyAsk FusyAsk eşinizin birikim için vermesi de iyi olmuş. Ben eşimden gizli yapıyorum. Kendisi hiç parayı tutamıyor. Bende ne biriktirirsem kar diyorum.
Eşimde aynı öyle hiç tutamaz bende biriktirmeyi çok severim kenarda param olması güven veriyor. Ona kalsa ne gerek var der.
Önce kumbara aldım bebek için biriktirelim dedim bozuklarımızı 2-3 senesi daha var ama olsun şimdiden başlayalım dedim. Kumbara için Her ay 100 tl vermeye başladı ama ben gram altın aldım sadece bozukları kumbaraya attım :) 1000 tl birikti onu kart kapatmak için kullandık (geri verecek)
Sonra 200 tl vermeye başladı. Şuan 4 gr altın oldu. + kumbaradakiler
Geçen akşam 500 vereyim daha güzel birikir dedi ben şok:))
Bu arada Bende çalışıyorum

Eşimde aynı öyle hiç tutamaz bende biriktirmeyi çok severim kenarda param olması güven veriyor. Ona kalsa ne gerek var der.
Önce kumbara aldım bebek için biriktirelim dedim bozuklarımızı 2-3 senesi daha var ama olsun şimdiden başlayalım dedim. Kumbara için Her ay 100 tl vermeye başladı ama ben gram altın aldım sadece bozukları kumbaraya attım :) 1000 tl birikti onu kart kapatmak için kullandık (geri verecek)
Sonra 200 tl vermeye başladı. Şuan 4 gr altın oldu. + kumbaradakiler
Geçen akşam 500 vereyim daha güzel birikir dedi ben şok:))
Bu arada Bende çalışıyorum
İyi iyi maşallah diyelim o zaman. Benim de hem evde hem de iş yerinde bozuklukları biriktirdiğim bir kumbaram var. Onlarla da çeyrek almaya çalışıyorum aylık. Nedendir bilmem bana da güven veriyor kenarda paramın olması :)
Benim de birikimler bebek için gidecek sanırım, tedavi olmamız gerekiyor.

İyi iyi maşallah diyelim o zaman. Benim de hem evde hem de iş yerinde bozuklukları biriktirdiğim bir kumbaram var. Onlarla da çeyrek almaya çalışıyorum aylık. Nedendir bilmem bana da güven veriyor kenarda paramın olması :)
Benim de birikimler bebek için gidecek sanırım, tedavi olmamız gerekiyor.
Hayırlısı olsun inşallah :)

Selam kızlar aranıza yeni katıldım bizde ev almak istiyoruz ama malum faizler çok yüksek geçen ay 9.5 gram altın 25euro aldım düğünlerde çok 2 çeyrek 1 gramda oraya gitti inşallah bu ayda bişeyler olur okudukça dahada keyif alıyorum kaç aydır kredi kartı ödemeleriyle geçti şükür bitti

Selam kızlar aranıza yeni katıldım bizde ev almak istiyoruz ama malum faizler çok yüksek geçen ay 9.5 gram altın 25euro aldım düğünlerde çok 2 çeyrek 1 gramda oraya gitti inşallah bu ayda bişeyler olur okudukça dahada keyif alıyorum kaç aydır kredi kartı ödemeleriyle geçti şükür bitti
Hosgeldin, her ay bu şekilde birikim yapabiliyorsan çok iyi

Merhabalar.
Şu sıralar krediye hiç bulaşmamak en iyisi aslında. Biriktirip önden peşinatı yüksek verip daha az kredi çekmek lazım.

Yok her ay böyle olamıyor ama kendimizi zorlamız gerekiyor bişeyler yapmak için eşimle ortak bütçe oluşturamıyoruz yoksa ben çok çabuk biriktirebilirim.siz nasıl bütçe oluşturuyorsunuz eşim konuyu açınca bile sinirleniyor

Yok her ay böyle olamıyor ama kendimizi zorlamız gerekiyor bişeyler yapmak için eşimle ortak bütçe oluşturamıyoruz yoksa ben çok çabuk biriktirebilirim.siz nasıl bütçe oluşturuyorsunuz eşim konuyu açınca bile sinirleniyor
Benim eşim biriktiremiyor maalesef. Para elinde olunca bir şekilde bir yerlere harcıyor. O yüzden bütün ödemeleri, evin giderlerini ben tutuyorum. Maaşını alınca kendisine bir miktar kalacak şekilde ayırıp gerisini bana gönderiyor. Tabi eşim birikim yaptığımı bilmiyor. Yoksa onu da eritir. Bende elimden geldiğince biriktirmeye çalışıyorum. Evde ve iş yerinde kumbaram var. Onun haricinde altın ve dolar hesabından az çok demeden alım yapıyorum. Çünkü tl olarak kalırsa harcanıyor.

Bizim bütçemiz ortak eşimle maaşlarımızı alıca
Krediyi öderiz, mutfak bütçesini ayırırız, faturalar için ayırırız, kredi kartlarını öderiz, ikimizin aylık harçlık ve yol parasını ayırırız, birikim için bana bi miktar verir. Bunlardan sonra elmizde para kalmaz:) Ekstra bir harcamalar çıkarsa kredi kartını kullanırız

Benim eşim biriktiremiyor maalesef. Para elinde olunca bir şekilde bir yerlere harcıyor. O yüzden bütün ödemeleri, evin giderlerini ben tutuyorum. Maaşını alınca kendisine bir miktar kalacak şekilde ayırıp gerisini bana gönderiyor. Tabi eşim birikim yaptığımı bilmiyor. Yoksa onu da eritir. Bende elimden geldiğince biriktirmeye çalışıyorum. Evde ve iş yerinde kumbaram var. Onun haricinde altın ve dolar hesabından az çok demeden alım yapıyorum. Çünkü tl olarak kalırsa harcanıyor.
Çok iyi yapıyorsunuz, giderlerin sizde olmasıda ayrıca güzel bence erkekler birikimi gereksiz görüyorlar ama yeri gelincede istemesini biliyorlar. Ben habersiz yapamıyorum ama ikna oldu birikime şükür artık daha fazla destek olacak

Çok iyi yapıyorsunuz, giderlerin sizde olmasıda ayrıca güzel bence erkekler birikimi gereksiz görüyorlar ama yeri gelincede istemesini biliyorlar. Ben habersiz yapamıyorum ama ikna oldu birikime şükür artık daha fazla destek olacak
Başka türlü dengeyi sağlayamıyorum. Bazen diyor hesap kitap işleri bana devret diye ama oralı olmuyorum.

Günaydın herkese;
Bu hafta sonu babalar günü. Eşimin de ilk babalar günü olacak. Ona güzel bir hediye almak istiyorum. Bir güneş gözlüğü beğeniyordu onu alabilirim.

Sizlerde durum nedir? Hediye fikirlerinize açığım. :)

B
Bizim bütçemiz ortak eşimle maaşlarımızı alıca
Krediyi öderiz, mutfak bütçesini ayırırız, faturalar için ayırırız, kredi kartlarını öderiz, ikimizin aylık harçlık ve yol parasını ayırırız, birikim için bana bi miktar verir. Bunlardan sonra elmizde para kalmaz:) Ekstra bir harcamalar çıkarsa kredi kartını kullanırız
En mantıklısı erkekler alışverişte bile fiyatlara dikkat etmiyorlar eşimin kredi kartı borcu var ama ne kadar oldugunu bilmiyorum 1 ayda halledilir diyip geçiyor ben memur çocuguyum tek maaşla büyüttü babacım belkide ondan çok korkarım gelecekten eşler açık olmalıki evi bereketlensin sizce sormadan kendi maaşımımı biriktirsem artık sonuçta ikimiz için olcak yön çizemiyorum yardım edin nolur

B

En mantıklısı erkekler alışverişte bile fiyatlara dikkat etmiyorlar eşimin kredi kartı borcu var ama ne kadar oldugunu bilmiyorum 1 ayda halledilir diyip geçiyor ben memur çocuguyum tek maaşla büyüttü babacım belkide ondan çok korkarım gelecekten eşler açık olmalıki evi bereketlensin sizce sormadan kendi maaşımımı biriktirsem artık sonuçta ikimiz için olcak yön çizemiyorum yardım edin nolur
Neden söylemiyor kart borcunun ne kadar olduğunu? Eğer bir ayda halledilirse sizde destek olup kapatın. Ben eşime sormadan kendi maaşımdan birikim yapıyorum ve bilmiyor kendisi. Eşinizin huyunu en iyi siz bilirsiniz. Kimi arkadaşlarım var eşinden gizli birikim yaptı sonra eşi öğrenince baya sorun yaşadılar benden gizli para mı kaçırıyorsun diye. Oturun bu para mevzusunu açık açık konuşun. Ha yok kendisi açık olmuyorsa siz de kendi birikiminizi kendiniz yapın.

[/QUOTE]
Evliliğinizin ve eşinizin nasıl olduğunu bilmeden yorum yapmak zor. Ama bence de eşinizle ilk önce konuşmanız lazım. En azından ondan gizli birikim yapıp ortaya çıkardığınızda ben sana demiştim diyebilirsiniz.

Bizim her harcama kalemi ikimizin bilgisi altındadır. Maaşlar alınınca her şeyi bir excell tablosuna döküp bütçe yaparız. Kalanı da birikim+ kızımızın hesabı şeklinde ayırırız.
Ben sadece elime geçen kağıt 5tl leri topluyorum. Ne olursa artık. Gelecek yaza tatil zamanı geldiğinde zulayı patlatıcam. İlk defa gizli bir birikim durumu var ortada. Bakalım tepkisi ne olacak.

Kac kere konuştum ama fayda etmiyor net şu kadar demiyor seninkini biriktir diyor böyle oluncada korkuyorum demekki çok falan diyorum borcu çok sorduğumda bu evin erkeği benim triplerine giriyor evlenmeden sormadım maaşın ne kadar vs benim daha yüksek acaba onun için mi kapalı kutu gibi

Back