- 25 Eylül 2018
- 1.039
- 2.976
- 133
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.681
Ben ne yapacağım acaba. Kafamda sorular, belirsizlikler acaba eşim kirayı verecek mi faturaları verecek mi? Maaş kartını aldı benden tüm bunları ben ödersem yemeye bile paramız kalmayacak. Muhtemelen ödemeyecek. Ben yine sinir stres yaşayacam. Bir zaman sonra hiç bişey olmamış gibi gelip para isteyecek benden. şu tayin işi belli olsun biran önce ALLAHIM ne olur bana güzel bi okul açılsın da gideyim. Bu adamdan kurtar beni ne olur. Dua edin bana belki kabul olur. Tek çarem boşanmak ama çocuklarımı düşünüyorum babasız büyümesinler istiyorum. Babalarından bi fayda gördükleri de yok işin gerçeği ama işte baba...
Şuan konut kredisi faizleri de fırladı, ev alınacak gibi değil, başka alışkanlıkları olmadığı için evet sukrediyorum ama bu alışkanlığını da frenlemezse bende umursamayıp harcayacağım. Şuan birşey demiyorum eylülde araba almak istiyor o zaman dikkat eder diye düşünüyorum, alsın en azından kıyafete vereceğine araba modelimizi yükseltirAyıplanması bi yanda zaten. Ben de çevreme karşı rezil oldum. Sonuçta öğretmensin örnek olman gerekiyor. Burası küçük bi şehir insanlar bi şekilde duyuyorlar. Bu durumdan ben de rahatsız oluyorum. O kadar çok gitmek istiyorum ki artık. Sen şükret eşine başka alışkanlığı olmasın. Eşin alışveriş yapmayı çok seviyorsa önce bir ev alsın bence en azından size kalır. Diğer türlü para uçuyor. Bu konu çok geçti biliyorum ama bazı kişiler borçlanmadan bişey yapamıyorlar. Borcunu öder en azından ondan sonra istediği kadar harcasın. O zaman biraz tutumlu olur zaten.
Mantıklı arabaya ödesin daha iyi. Madem harcıyor sende tatile çık bol bol en güzeli. Ben sadece balayında kapadokyaya gitmiştim o bile çok güzel gelmişti bana. Paran var ve hiçbirşeyin yokluğunu çekmiyorsan o da güzel. İstediğini yiyip içiyorsun hayatın tadını aliyorsun. Parası olup da kendine harcamayan bir insandan daha iyi.Şuan konut kredisi faizleri de fırladı, ev alınacak gibi değil, başka alışkanlıkları olmadığı için evet sukrediyorum ama bu alışkanlığını da frenlemezse bende umursamayıp harcayacağım. Şuan birşey demiyorum eylülde araba almak istiyor o zaman dikkat eder diye düşünüyorum, alsın en azından kıyafete vereceğine araba modelimizi yükseltir
Ayrı iken daha mutlu olacağımı düşünüyorum ama iki tane çocuğun sorumluluğunu kendi başıma almaya cesaret edemiyorum. Çocukların sadece maddi olarak değil her yönden sorumluluğu var. Kendi başıma yaşamaya korkuyorum ailemle yaşamak zor çocuklarlaHakkında hayırlısı olsun. Ben biraz daha gaddarım bu konularda, büyük konuşmayım ama başıma gelse boşarım herhralde. Çocuklarını da mutsuz bir anneye mahkum etme. Belki ayrıyken siz daha mutlu olacaksınız sizin mutluluğunuz çocuklara da yansıyacak
Ayrı iken daha mutlu olacağımı düşünüyorum ama iki tane çocuğun sorumluluğunu kendi başıma almaya cesaret edemiyorum. Çocukların sadece maddi olarak değil her yönden sorumluluğu var. Kendi başıma yaşamaya korkuyorum ailemle yaşamak zor çocuklarla
Çok şükür bir sıkıntı yasamıyorum, gezmeyi de çok sever eşim, yaz kış farketmez ona . Vakit buldukça bir yerlere gideriz tatile . Benim tek sıkıntım birikim yapamıyor olmamız. Çalışmasam valla ağzımı açmam, adam çalışıyor zaten tek maaş yiyelim içelim birikim de yapmayalım derim .2 maaşla birikim yapmamak beni sinir ediyor yoksa Allah a şükür başka derdim yok eşimle ilgili .Mantıklı arabaya ödesin daha iyi. Madem harcıyor sende tatile çık bol bol en güzeli. Ben sadece balayında kapadokyaya gitmiştim o bile çok güzel gelmişti bana. Paran var ve hiçbirşeyin yokluğunu çekmiyorsan o da güzel. İstediğini yiyip içiyorsun hayatın tadını aliyorsun. Parası olup da kendine harcamayan bir insandan daha iyi.
öyle yazın planlar değişiyor hiç yoktan iyidir diyip atmak lazım kenaraOkadar atarım sıkıntı olmaz da planlandigim kadar atamayacağım sanırım, bayram tatili sonrası netleşir .
Canım sen zaten o çocukların sorumluluğunu tek başına almış durumdasın anlattıklarına göre, illaki zor tek yaşamak. Bundan sonra en azından 1 tl bile vermeyin acımayın eşiniz sizi düşünmezken siz o nasıl işe gidecek diye düşünmeyin lütfen o sizin çocuğunuz değil eşiniz parası yoksa yürüsün işe gitmesin borç alıp gitsin bulsun yolunu kaç yaşına gelmiş bunları düşünmek sizin değil eşinizin sorumluluğunda. Size boşanın vs diyemem ama ısrarla 5 kuruş dahi vermeyin derim yoksa geçen senelirinize ve paranıza acırsınız yıllar sonra. Aslında daha çok diyeceğim var ama üzülürsünüz kırılırsınız edişesiyle diyemiyorumAyrı iken daha mutlu olacağımı düşünüyorum ama iki tane çocuğun sorumluluğunu kendi başıma almaya cesaret edemiyorum. Çocukların sadece maddi olarak değil her yönden sorumluluğu var. Kendi başıma yaşamaya korkuyorum ailemle yaşamak zor çocuklarla
Vermemeye çalışıyorum ama olmuyo ben yürüyüp gitmesine ya da borç istemesine üzülüyorum. Bu zamana kadar verdiklerime üzülüyorum zaten. Düşüncelerinizi söyleyin lütfen benim eşimden bi beklentim ya da umudum kalmadi. Tecrübe ile öğreniyorum çoğu şeyi yaşamayan anlayamıyor.Canım sen zaten o çocukların sorumluluğunu tek başına almış durumdasın anlattıklarına göre, illaki zor tek yaşamak. Bundan sonra en azından 1 tl bile vermeyin acımayın eşiniz sizi düşünmezken siz o nasıl işe gidecek diye düşünmeyin lütfen o sizin çocuğunuz değil eşiniz parası yoksa yürüsün işe gitmesin borç alıp gitsin bulsun yolunu kaç yaşına gelmiş bunları düşünmek sizin değil eşinizin sorumluluğunda. Size boşanın vs diyemem ama ısrarla 5 kuruş dahi vermeyin derim yoksa geçen senelirinize ve paranıza acırsınız yıllar sonra. Aslında daha çok diyeceğim var ama üzülürsünüz kırılırsınız edişesiyle diyemiyorum
Eşiniz ile nasıl tanışıp evlendiniz ,yani hep mi böyleydi sonradan mi böyle oldu ,bilmediğiniz bir derdi sıkıntısı mi var bunlara sardı? Elimizden keşke bir şey gelse arada 2 çocuk var ne bileyim inanın ne diyeceğimi bilemiyorum derdinizle dertleniyorum sizi tanimasamdaVermemeye çalışıyorum ama olmuyo ben yürüyüp gitmesine ya da borç istemesine üzülüyorum. Bu zamana kadar verdiklerime üzülüyorum zaten. Düşüncelerinizi söyleyin lütfen benim eşimden bi beklentim ya da umudum kalmadi. Tecrübe ile öğreniyorum çoğu şeyi yaşamayan anlayamıyor.
Eşimle biz çocukluktan tanışıyoruz. Memleketimiz aynı. Evlenmeden 5 sene çıktık. Hiç böyle değildi evlenmeden önce. Atandıktan sonra başlamış. Niye başladı nasıl başladı bilmiyorum. Ben geçen sene öğrendim. 5 yıllık evliyimEşiniz ile nasıl tanışıp evlendiniz ,yani hep mi böyleydi sonradan mi böyle oldu ,bilmediğiniz bir derdi sıkıntısı mi var bunlara sardı? Elimizden keşke bir şey gelse arada 2 çocuk var ne bileyim inanın ne diyeceğimi bilemiyorum derdinizle dertleniyorum sizi tanimasamda
Canım benim etrafım kumar mütalası yakından tanığım var ve iflah olmadılar mağlesef eşlerinin ekonomik özgürlüğü de yoktu mağlesef ve ayrıldılar. Verdiğiniz o yol paraları eşinizin değil o masum yavruların. Eşiniz hasta olup çalışamasa iş bulamasa vs tabiki para verin destek olun ama eşiniz keyfi uğruna (keyif alıyorlar sanırım ) sizin rızkınızı paranızı hiç ediyor, siz eşinize aş ekmek sundukça ben pek sanmıyorum düzeleceğini tabiri caizse ekmek elden su gölden önce eşiniz parasızlığı iliklerine kadar hissetmeli gerekirse işe gitmek için 3 4 saat yürümeli ki anlasın durumunu, naçizane tavsiyem buVermemeye çalışıyorum ama olmuyo ben yürüyüp gitmesine ya da borç istemesine üzülüyorum. Bu zamana kadar verdiklerime üzülüyorum zaten. Düşüncelerinizi söyleyin lütfen benim eşimden bi beklentim ya da umudum kalmadi. Tecrübe ile öğreniyorum çoğu şeyi yaşamayan anlayamıyor.
Zaten 10 yıldır hayatınızda, atandıktan sonra kendi parasını kazanınca muhtemelen şaşırmış. Herkeste oluyor aslında,bir rehavet durumunda yanlış yollara sapılabiliyor. Umarim duzelirEşimle biz çocukluktan tanışıyoruz. Memleketimiz aynı. Evlenmeden 5 sene çıktık. Hiç böyle değildi evlenmeden önce. Atandıktan sonra başlamış. Niye başladı nasıl başladı bilmiyorum. Ben geçen sene öğrendim. 5 yıllık evliyim
Geçen bir arkadaşım anlattı,onların Iş yerinde bir arkadaşının eşi kumar oynuyormuş, en son saçma sapan insanlara borçlanmış borcunu ödemek için iş yerini dolandırmış ve hapse girmiş, kadın bir çocuğuyla ve borçlarıyla kalmış, boşanma davası açmış. İnsaniz hepimizin nefs-i var ama iradeli olmak gerek ,yoksa zaaflarimiz bizi bitiriyor . Herkese şu mübarek günlerde bir çıkış kapısı açsın, feraha kavuştursun cümlemizi...Canım benim etrafım kumar mütalası yakından tanığım var ve iflah olmadılar mağlesef eşlerinin ekonomik özgürlüğü de yoktu mağlesef ve ayrıldılar. Verdiğiniz o yol paraları eşinizin değil o masum yavruların. Eşiniz hasta olup çalışamasa iş bulamasa vs tabiki para verin destek olun ama eşiniz keyfi uğruna (keyif alıyorlar sanırım ) sizin rızkınızı paranızı hiç ediyor, siz eşinize aş ekmek sundukça ben pek sanmıyorum düzeleceğini tabiri caizse ekmek elden su gölden önce eşiniz parasızlığı iliklerine kadar hissetmeli gerekirse işe gitmek için 3 4 saat yürümeli ki anlasın durumunu, naçizane tavsiyem bu
Amin, bende çok üzülüyorum keşke elimizden bir şeyler gelebilse, tedavi görse sonuç alır belkiGeçen bir arkadaşım anlattı,onların Iş yerinde bir arkadaşının eşi kumar oynuyormuş, en son saçma sapan insanlara borçlanmış borcunu ödemek için iş yerini dolandırmış ve hapse girmiş, kadın bir çocuğuyla ve borçlarıyla kalmış, boşanma davası açmış. İnsaniz hepimizin nefs-i var ama iradeli olmak gerek ,yoksa zaaflarimiz bizi bitiriyor . Herkese şu mübarek günlerde bir çıkış kapısı açsın, feraha kavuştursun cümlemizi...
Haklisiniz gerçekten bu yönden düşünmemiştim. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bı çıkış yolu bulamıyorum. Kaç kere doktora gitti. Kendisi istemesinden sonra bırakacağına inanmıyorum. Gerçekten de keyif için yapıyorlar bunu anladım. Ama ben kararımı verdim il dışına en uzak yere tayin isteyecem. İki çocukla naparım bilmiyorum.Canım benim etrafım kumar mütalası yakından tanığım var ve iflah olmadılar mağlesef eşlerinin ekonomik özgürlüğü de yoktu mağlesef ve ayrıldılar. Verdiğiniz o yol paraları eşinizin değil o masum yavruların. Eşiniz hasta olup çalışamasa iş bulamasa vs tabiki para verin destek olun ama eşiniz keyfi uğruna (keyif alıyorlar sanırım ) sizin rızkınızı paranızı hiç ediyor, siz eşinize aş ekmek sundukça ben pek sanmıyorum düzeleceğini tabiri caizse ekmek elden su gölden önce eşiniz parasızlığı iliklerine kadar hissetmeli gerekirse işe gitmek için 3 4 saat yürümeli ki anlasın durumunu, naçizane tavsiyem bu
İnş düzelir ama benim güvenimi kazanamaz tekrar. Sadece bırakırsa çocuklarının yanında olur en azından.Zaten 10 yıldır hayatınızda, atandıktan sonra kendi parasını kazanınca muhtemelen şaşırmış. Herkeste oluyor aslında,bir rehavet durumunda yanlış yollara sapılabiliyor. Umarim duzelir
Belki eşiniz anlar hatasını ve o çevreden uzaklaşırsa iyi gelebilir bu durum, ailenizin yanına tayin isteyin belki sizin ailenizden çekinir hatta size destekleri olur her manada. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallahHaklisiniz gerçekten bu yönden düşünmemiştim. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bı çıkış yolu bulamıyorum. Kaç kere doktora gitti. Kendisi istemesinden sonra bırakacağına inanmıyorum. Gerçekten de keyif için yapıyorlar bunu anladım. Ama ben kararımı verdim il dışına en uzak yere tayin isteyecem. İki çocukla naparım bilmiyorum.
Hatta ailenizin oraya giderseniz eve tek bir ekmek bile almayın ailenizde yiyin için eşinizede para vermezseniz mecbur düzelecek aç duramayacağına göre gerekirse ailenize mutfak masraflarında yardımcı olun eşinizin orada da yemek yemesine müsade etmeyin birde ailenizi sömürmesin. böyle böyle belki hatasını anlarHaklisiniz gerçekten bu yönden düşünmemiştim. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bı çıkış yolu bulamıyorum. Kaç kere doktora gitti. Kendisi istemesinden sonra bırakacağına inanmıyorum. Gerçekten de keyif için yapıyorlar bunu anladım. Ama ben kararımı verdim il dışına en uzak yere tayin isteyecem. İki çocukla naparım bilmiyorum.
Ailemin yanına alacam bakalim inş düzelir ama atama işi de sıkıntılı yer açılır mi açılmaz ni belli değil. Eşim her halükarda kendi ailesinin yanına alacak tayinini de ben ona yakın olmak istemiyorum. Hem eşimi hem de ailesini çekemem. Kendi aileme yakın olmaya çalışacam bakalım.Hatta ailenizin oraya giderseniz eve tek bir ekmek bile almayın ailenizde yiyin için eşinizede para vermezseniz mecbur düzelecek aç duramayacağına göre gerekirse ailenize mutfak masraflarında yardımcı olun eşinizin orada da yemek yemesine müsade etmeyin birde ailenizi sömürmesin. böyle böyle belki hatasını anlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?