Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Ben de sınav haftası o yüzden baya yoğunum. Hem ev hem okul yazın taşınma işi var inş bir yandan toparlanıyorum. Gereksiz eşyaları ayıklıyorum. Kışlıkları paketliyorum. Misafirim gelecekti bugün misafirleri varmış o yüzden gelmediler. Ancak okuyabiliyorum. Bu aralar birikim işi de durdu para gelmiyor çünkü habire harcıyoruz.

Dün yazacaktım fırsat bulamadım yaz alışverişi yapıyordum ramazan olunca eve kendimi nasıl attığımı bilemedim elimdeki tüm parayı alışverişe ayırmıştım sonra burası geldi belki çeyrek yapamam bu ay ama gram altın almalıyım dedim ve paramı ayırdım önce birikim sonra harcama siz neler yapıyorsunuz

Günaydınlar, iş güç tatile son 3 gün . Sabahları enerji patlaması ile güne başlasamda iş yerinde akşamı zor ediyorum bu ara,sıcaklarda iyice arttı, muhtemelen haziran birikim yapamam,bir bakacağım duruma göre

Bende bu ay yapamam diyordum dedim az da olsa bir şeyler atayım kenara dedim çünkü yaz hep böyle geçecek tatiller hafta sonu gezmesi derken

Ben ne yapacağım acaba. Kafamda sorular, belirsizlikler acaba eşim kirayı verecek mi faturaları verecek mi? Maaş kartını aldı benden tüm bunları ben ödersem yemeye bile paramız kalmayacak. Muhtemelen ödemeyecek. Ben yine sinir stres yaşayacam. Bir zaman sonra hiç bişey olmamış gibi gelip para isteyecek benden. şu tayin işi belli olsun biran önce ALLAHIM ne olur bana güzel bi okul açılsın da gideyim. Bu adamdan kurtar beni ne olur. Dua edin bana belki kabul olur. Tek çarem boşanmak ama çocuklarımı düşünüyorum babasız büyümesinler istiyorum. Babalarından bi fayda gördükleri de yok işin gerçeği ama işte baba...

Allah yardımcınız olsun ,hayırlı kapılar açsın inşallah size . Bu konular o kadar hassas ki boşan ya da boşanma derken insan Kendini sorguluyor. Eşinizin karti sizdeydi o zaman ,verirken bir daha para vermeyeceğinizi söyleseydiniz . Çocuklarla ilgileniyor mu peki ? Ilgi gösteriyor mu yani

Kartı bendeydi. Bendekini iptal ettirip yenisini çıkarmış. Mobil şifresini de vermiyor. Borcu varmış birisine adam sürekli istiyor. Ona vercem diyor. Ben de evin faturalarını kirayı ver en azından diyorum. O kadar çok borçlanmış ki verse ona bişey kalmayacak o yüzden vermeyecek eminim. Çocuklarla bazen oynar banyo yaptırır. Ben okuldayken bakar bazen uyutur. Ama çoğunlukla benim üstümde çocuklar.

Çok ilgisiz değilmiş beklediğime göre iyi yine . Eşiniz elden borçları için bir kredi çekse kendi maaşıyla onu ödese ,en azından maaşının tamamı gitmez kredinin vadesini uzun tutarsınız,yani borcu borçla kapatmak olacak ama en azından bilmediği saçma sapan insanlara borçlu kalacağına bankaya uzun vadeli borçlanmak en iyisi .

Bankalara da borcu var bir sürü kredisi var. Hacizde şuan maaşının 4te 1 i kesiliyor. 3 4 tane bankaya borcu var. Kredi vermiyorlar daha. Bu borç aldığı kişi de en yakın arkadaşı bana kalsa hiç vermesin. Zamanında ben onu uyarmıştım para verme diye. Ama olmuyor işte tek çözüm eşimin daha borç yapmaması ama rahat durmuyor.

İnanın ne diyeceğimi bilemedim Allah yardımcınız olsun.

Amin canım. Allahıma şükrediyorum yine evlatlarım için. Allah onlara sağlık sıhhat versin. Kötülüklerden korusun.
Amin inşallah, çok şükür evlatlarınız var,Eşiniz de başına daha büyük dertler açmadan umarım aklını başına alır, tatilde kafanızı toparlayın, Boşanın veya boşanmayın diyemem ,kişi en iyi kendi bilir ne yaşadığını. Öğretmen olan birine hiç yakıştıramadım doğrusu. Mesleklere göre yaklaşımın yoktur insanlara ama yine de bir öğretmen olarak örnek olması gerekiyor. Benim eşimin de içki, sigara kumar ile işi olmaz ama alışveriş tutkusu yüzünden beni deli ediyor .Ben ailemde ve çevremde bukadar alışveriş yapan bir erkek görmediğim için yadırgıyorum. Herkese karşı öyle, geçen bir hasta ziyaretine gittik Allah kabul etsin gözüm yok da 2 dolu poşet götürdü sanırsın adam 1 ay hastanede kalacak. Eli o kadar açık ki. Benimde öyleydi ve gönlü zengin bir adam diledim de bukadar da değil Sonunu hiç düşünmüyor, bazen pinti olacağına böyle olsun harcasın ya Dünya ya bi daha mi geleceğiz diyorum ,bazen de aşırı geliyor işte. Kimse dört dörtlük değil

Ayıplanması bi yanda zaten. Ben de çevreme karşı rezil oldum. Sonuçta öğretmensin örnek olman gerekiyor. Burası küçük bi şehir insanlar bi şekilde duyuyorlar. Bu durumdan ben de rahatsız oluyorum. O kadar çok gitmek istiyorum ki artık. Sen şükret eşine başka alışkanlığı olmasın. Eşin alışveriş yapmayı çok seviyorsa önce bir ev alsın bence en azından size kalır. Diğer türlü para uçuyor. Bu konu çok geçti biliyorum ama bazı kişiler borçlanmadan bişey yapamıyorlar. Borcunu öder en azından ondan sonra istediği kadar harcasın. O zaman biraz tutumlu olur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…