- 17 Ocak 2019
- 1.053
- 1.366
- 48
- Konu Sahibi KedidirKedii
- #1.721
Bende 3 tl attım bugünGünaydın ☀ Kumbaraya 4.50 ₺ attım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende 3 tl attım bugünGünaydın ☀ Kumbaraya 4.50 ₺ attım.
Bu aya kadar da harcamalarımı azaltmıştım baya, sıfırlamayı düşünüyorum inşallah. İnsanın elinin altında olunca sanki tekrar kendi ödemeyecek gibi hissedip harcıyor.Kartlara yüklenmek insanın belini doğrutmuyor umarım dengeli gidebilirsiniz
Eğer zor da kalınca o kitabın arasındaki paralardan almayacaksanız güzel bir yöntem. Ben kumbara olmayınca mutlaka harcıyorum öyle koyduğum paraları.Günaydın arkadaşlar;
Benim 1tl attığım bir kumbaram var. Orada birikim yapıyorum. Bir de gram altın alabilmek için 5tl leri kitabımın arasına koyarak biriktirmeye başladım. Kumbaradan çıkanla bilezik yapacağım yiğenime. 5 tl ler ise asıl kendi birikimim olacak. Orası da bebeğime işallah :)
Dün kağıt 5 tl kitap arasına 8 tl bozuk para kumbaraya attım :)
Merhaba canım. Esinle bir seyler konusuyor muydunuz, neden yaptigini, neden oynamak istedigini vb. Ne cevaplar veriyordu? Eve gelmisti degil mi en son? Yuz yuze konusmaya cesareti var mi yoksa konuyu kapatip kaciyor mu? Eger iyilikle konusuyorsaniz ve anlamiyor-kendini düzeltmeye calismiyorsa bundan sonraki tavriniz acimasiz-merhametsiz olmak olmali; hic para vermemeniz gerekiyor ki sizden de destegini yitirsin, zorlanarak da olsa başının caresine bakmayi öğrensin. Inanin koca adam ama kumar ve para konusunda cocuk gibi olurlar psikolojisini biliyorum, kendine söz geciremeyenle ugrasmayin, evin-cocuklarin rizkini yakmayin, esiniz fedakarlik yapsin 2 cocuk babasi olarak. Gerek parasal gerek bedenen yorsun kendini. Arkadasin dedigi gibi minibus parasi yoksa bile yürüsün kan ter içinde. Acidikca siz acinacak hale gelirsiniz, ev sahibi kirayi ister, faturalar faize girer, bunlar beklemez.Vermemeye çalışıyorum ama olmuyo ben yürüyüp gitmesine ya da borç istemesine üzülüyorum. Bu zamana kadar verdiklerime üzülüyorum zaten. Düşüncelerinizi söyleyin lütfen benim eşimden bi beklentim ya da umudum kalmadi. Tecrübe ile öğreniyorum çoğu şeyi yaşamayan anlayamıyor.
Hadi ya düştü mü.. Tüh bende de birikmedi ki alalim :)Bugün 4 tl kumbaraya attım onun dışında birikim yok ama altın dolar çok iyi düştü, param olsa şuan alırdım
Bozuk para kumbaram baya büyük ve açılmayanlardan. Ama 5tl ile her ay gram yapacağım için kitap arasını tercih ettim. Yoksa her ay gidip kumbara almam gerekiyor. İnşallah harcamam.Eğer zor da kalınca o kitabın arasındaki paralardan almayacaksanız güzel bir yöntem. Ben kumbara olmayınca mutlaka harcıyorum öyle koyduğum paraları.
Hadi inşallah diyelim o halde :)Bozuk para kumbaram baya büyük ve açılmayanlardan. Ama 5tl ile her ay gram yapacağım için kitap arasını tercih ettim. Yoksa her ay gidip kumbara almam gerekiyor. İnşallah harcamam.
Tatil öncesi herkes de bir yoğunluk var sanırım. Kolay gelsin.Birikimleriniz bereketli olsun hepinizin, yoğunum biraz tek tek yazamadım. Altın ve dolar baya düştü, almak isteyen varsa değerlendirebilir
Benim de kızımın doğum ve süt parası vardı devlet tarafından ödenen. Birikimin içinde değerlendirip 1000tl yapmıştım. Sizden duyunca bugün o parayla euro almaya karar verdim. Tabi birikim değil ama ne kadar kazandırırsa o kadarı birikim olacak :)Birikimleriniz bereketli olsun hepinizin, yoğunum biraz tek tek yazamadım. Altın ve dolar baya düştü, almak isteyen varsa değerlendirebilir
Çok teşekkür ederim, tatil sonrası da rahat etmek istiyorum, ne kadar yapsam kâr size de kolay gelsinTatil öncesi herkes de bir yoğunluk var sanırım. Kolay gelsin.
Değerlendirmek lazım, ikiside baya düştü, bereketli olsun birikimlerinizBenim de kızımın doğum ve süt parası vardı devlet tarafından ödenen. Birikimin içinde değerlendirip 1000tl yapmıştım. Sizden duyunca bugün o parayla euro almaya karar verdim. Tabi birikim değil ama ne kadar kazandırırsa o kadarı birikim olacak :)
Teşekkürler canım.Bu arada eşimin de alacağı bir para vardı. 600 lira kadar fazla yatırmışlar. Onun da bir kısmını bayramda harcayıp geri kalanı hemen euro yapıp atacak kenara :)Değerlendirmek lazım, ikiside baya düştü, bereketli olsun birikimleriniz