Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Biliyorum onu da düşündüm. Evi alırsam babamın üzerine yapacağım inş.

Ortak yapsaniz birikimlerinizi harcamalarinizi,bu konuda ne dusunuyorsa bir havuz gelen ve giden orda toplansa boylece belki size sormadan karar alir mi boyle bir durumda
Ben her ay ona eft yapıyorum evin her ihtiyaci ile o ilgileniyor diye ,ek dersi yatıyor aşkım sana bir şey alayım hadi diyor , bir sürü ayakkabım var geçen gün tutturdu hadi sana spor ayakkabı alalim anneler günü hediyesi diyor ,istemiyorum dedim . Ya alışverişten soğudum eşim yüzünden, ben 3 yildr suna ihtiyacım var alalim demedim fırsat vermiyor inanın, takip edip ihtiyacım olan şey benim aklımdan geçmeden daha elimde oluyor. Bu karşıdan güzel görünse de ben sinir oluyorum.

Ceteris paribus ilahi :) kendin de fevri olduğunu söylemiştin. Bence eşinle empati yapmaya çalış demek ki onun da fevri hareketleri oluyor böyle. Tabi burada ekonomik durumdan çok aile ilişkinizi düzeltmek önemli olan. Birlik olduktan sonra dirlik de olur inşallah

Canım seni çok iyi anlıyorum. Eşimle ben de çok sıkıntılar yaşadım. Zamanında kredi çekip araba aldım. Onu da sattı harcadı maaşımız hep çöpe gitti. Evlatlarıma bile iyi davranamadım sorunlar yüzünden. Yaptığım hata sürekli eşimi düşünüp fedakarlık yapmamış. Kendimi hep ikinci plana attım. Ama baktım ki elime hiçbişey geçmiyor. Eşin eğer anlayışlı biriyse senin gönlünü almalı. Sürekli sen alttan alma biz şımartıyoruz eşleri. Kırıcı olmadan kesin tavrını koy. Gerekirse ailenden de destek al gerçekten ailelerden biraz çekiniyorlar.

Kızlar size birşey danışacagım. Yeni nikahım oldu. 20 gün sonra düğünüm var.. benim maaşım 8-10 arası degişiyor eşiminse 3.5. Benim kendime ait biraz borclarım var aylık 2-3 bin kadar. Sizce bütçe planlamasını nasıl yapmalıyım? Ayrı gayrı olsun istemiyorum ama tamamını da ona teslim etmek istemiyorum. Lütfen fikir verin

Bana göre sigara, alkol,kumar nasıl aşırısı kötü aliskanliksa alışverişin de fazlası kötü alışkanlık. Eşimin kötü alışkanlığı alışveriş tutkusu ,bu kadar harcamayı kiyafeti seven beni bile alisveristen soğuttu. Yok yere giden paralardan artık yoruldum. Ben bu ay eşime gönderdigim eft miktarını mi artırsam sanki sıkışıyor gibi düşündüm, birikim olayını yapmasam mi dedim, şuan düşünüyorum niye diyorum ya niye ?? Adam harcama yaparken düşünmüyor bile ,ben ona ne kadar fazla gönderirsem okadar harcayacak, kenara koyup ya da borcunu kapatmayacakki. Plansizliktan yoruldum.

Allah tamamına erdirsin inşallah. Ben olsam öncelikle borçlarımı vs öderim her ay. Sonra birikim, harçlık vs ayırırım kendi maaşımla. Daha sonra ev alma ortak bir bütçe vs konuşması olursa da ortak bir hesaba ya da birinizin hesabına birikm miktarını ayırabilirsiniz. Biz de eşimle hemen maaşımı sana gönderiyorum / maaşını bana gönder olayına girmedik ne zaman konusu açıldı o zaman birimizin hesabında biriktirmeye başladık.

Ben de fevriyim evet,şuan boşanalım dese otur konuşalım demem yakarım gemileri yüzüne bakmam boşarım. Eşimi de deli gibi seviyorum ama geri adim atmam. Inatçıyım biraz da. Ortada hiç bir şey yokken o böyle yaptı, gitti salonda yattı. Şimdi ben niye bi tarafını kaldırayım, konuşmazki zaten. Benimde hiç konuşasım yok doğrusu.

Ben sen çok inatçı ve gururluydum ama elimem karşı neden öyle davranayım ki dedim o zamandan beri çok daha güzel bir iletişim kurmaya başladık. Eskiden 10 kere tartışıyorduk diyelim şimdi 2 ye düşmüştür. O da uzun sürmez barışırız hemen. Seviyorsan git konuş bence

Tüm gider kalemlerini yazın, ne kadar bir bütçe gerekiyor ortalama hesaplayın ve ortak hesap açın , tüm borçları, giderleri, almak istedğiniz evi arabayi herşeyi konusun ya da aldıysanız ödeme koşularını bilin. Biz eşimle senin paran beni ilgilendirmez mantığıyla birbirimize hesap vermeden harcadık, sonuç ortada. Şuan bir bütçe olusturamiyoruz. Ilk başta para konuşmak bana ayıp gibi geliyordu ,borcunu sormak sanki incitici birşeymiş gibiydi ama aile oluyorsun hakkin varmış. O yüzden herşeyi konusun

Ben gereksiz gurur yapan ,nazlanan bir kadin olmadım hiç. Sevgililik ,nişanlılık dönemlerinde kapısında bekledigim zamanlar oldu konuşmak için, haksiz da olsa adım attım. Ama şuan eskisi gibi değilim artık çok fazla kırıyor yaptığı şeyler ve adım atmak istemiyorum. Beni çok yordu sanırım...

Dün babaannemle sohbet ediyor eşim, babaannem 80 yaşında köyde yaşamış köyünün dışına çıkmamış bir kadin çok da severim . Babaannem şimdiki kadınlar ne yapıyor çamaşır makinada bulaşık makinada çocuklar bakıcida biz öylemiydik diyor, Eşim de ona eski kadınlar öylemis, bizdede isterse yemek yapıyor, temizliği kadın yapıyor, bulaşık makinada ,çamaşır makinada diye babaannemle konuşmaz mi sonrada yemek yapmak kadının görevi tarzı birşey dedi,onun üzerine tabi beni isten almak da senin görevin o zaman dedim. Vay efendim arabanın lafını etmişim . E sen bana yemek senin görevin deyince birşey yok. Ya evde yaptığım hiç birseyin değeri yokmuş gözünde onu anladım. Ve hayata ,kadına bakış açısınin eğitimle ,aileyle alakasi yokmuş. Dini kadın erkeğin keyfini yerine getirmek ,hayatını kolaylaştırmak adına yaratılmış gibi yorumlayan zihniyetler yüzünden, ev işlerinin kadına yapışması olayından tiksindim. Içimde giderek bir feminist uyanıyor

biraz süre verin kendinize yorgunluk için.inşallah yoluna koyarsınız canım düzeninizi.

Ceteris paribus cnm eskiden oyleymis şimdi kadın is hayatında ama nedense kadından beklentiler değişmiyor

Valla ol feminist sonuna kadar ol gayt doğru bir tavır. Bazen gemileri yakmak gerekiyor kalani kurtarmak icin

Esin hediye alması düşünmesi guzel de tabi bir süre sonra sıkıcı haklisin.... onun parasıyla market ihtiyaç gör seninkini birliktir bence

Biliyorum onu da düşündüm. Evi alırsam babamın üzerine yapacağım inş.
O zaman iyi düşünmüşsünüz babanızın üzerine yaparak onada dikkat edin para vericekseniz babanıza elden verin bankadan havale falan dekontlar araştırılıyor mahkeme tarafından diye biliyorum mal kaçırma olarak goruluyor hakkınızda hayırlısı olsun

Eşim evimi satmasın diye aldığım bir önlem. Evin parasını ben ödeyecem teslim alırken babamın üzerine yapacam. O zaman eşim hak talep edemez. Bana şimdiye kadar ödettiği zarara saysın.

Zaten ben evin ortak ihtiyaclari için gönderiyorum sonra da birseye karismiyorum , biriktirsem de esimle yola cikip ev olayına giremem bir daha ,kafamı allak bullak etti.sadece kenarda 3-5 kurusum olsun,ne ev ne baska büyük borç altına girmeyeceğim.

Eşim evimi satmasın diye aldığım bir önlem. Evin parasını ben ödeyecem teslim alırken babamın üzerine yapacam. O zaman eşim hak talep edemez. Bana şimdiye kadar ödettiği zarara saysın.
İnşallah evlatlarinizla birlikte hayallerinize kavusursunuz eşinizde hatasını bir gün anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…