- 2 Ekim 2015
- 1.482
- 1.509
- 133
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #1.281
Çok teşekkür ederim. Karşıma alıp konuşulacak bir halde değil şuan. Ortada birşey yoktu kendi kurdu kendi oynadı, beni çıldırttı. Bukadar fevri bir adamdan ben çocuk yapmam zaten ona da yazık, 1 ay önce güle oynaya ev bakıyoruz, 1 kavgada kredi onayı alinmiş her şeyini yaptığımız olayda beni ortada bırakıyor. Ben ev peşinatı için ailemden 100bin istedim . Babam saolsun tamam kızım dedi ,peşinatı ayarladım beyefendinin bir siniriyle hem 100bin peşinatı gönderme baba vazgeçtik dedim,hem çevremdeki insanlara kredi koşullarını bahane edip almayacağız dedim. Şimdi bu kredi oranlarıyla gidip araba alacak ,sonra yine sıkışacak. Ben bir şirket kursam eşimle ortak asla olmazdım, ancak çalışkan ,dürüst ve işini çok iyi yapıyor diye onu işe alan bir iş veren olmam isterdim
Alttan alınacak konular var alınmayacak konular var,kadın neden hep susup erkeği alttan almak zorunda ben bunu inanın anlamıyorum. Ben aileme hiç bir şey anlatmıyorum zaten ,onların yanında tartışmayız, kavga etmeyiz,Eşim aileme karşı da saygılıdır . Hediyelerinden, ince düşünceli olmasından, bana değer vermesinden elbette mutluyum ama en ufak birseyde pire için yorgan yakıyor. Bende yapım gereği sakin bir insan değilim, cevap veririm susup oturamam. Ev alması da önemli değil, kirada olunca dışarıda kalmıyoruz sonuçta, alabilecek durumumuz var ,ben sadece onun bu denli fevri hareketlerinden yoruldum. Ev için krediye başvrdk, evi bulduk, peşinatı bulduk, anlaştık pat diye bir tartsmada gözü birseyi gorm3di . Üzerine 850 ödedim dedi artık bankaya mi verdi emlakçıya mi ned3n verdi sormadım bile .boyle böyle sinir anında nişanliyken evliyken okadar çok havaya paramız gitti ki benim sinir olduğum noktalar bunlar. Yoksa ev diye ölmüyorumCnm henüz eşinle oturtmadiginiz şeyler var bende o horozken sen tavuk ol derler ya çok fevri biri esin sende aniden patlayan birisin emilol senin dediğine gelecek alttan al o fevriyken eninde sonunda dediğine gelecek parasına gelince çok iyi maaş alıyor yani çok iyi ev alabilir esin ama sen kıracak laflar söyleme erkek milleti unutmuyorum eminol
Benim esimde derdi o paraya evmi alınır söylemi böyle mi derdi evi kendim buldum bakma alamauiz edemeyiz neler derdi en sonunda ikna oldu hatta kvgilide çağırdı adamlar olumsuz elimdeki parayı pulu yiyecekelrdi çok begendim dedim alttan al esin fevriyse elbet dediğine gelecek öyle hediyeler alan biri evi niye almasın alır ama alttan al dikine gitmek eninde sonunda alçak otur güzelce konus henüz yeni evlisiniz ve bazı şeyler oturmamış
Bu arada herseyde ailenin anlatma seni sürekli kavga ediyor saniyorlar
Daha öncede soran olmuştu sanırım, elektronik eşyalardan çok anlamıyorum, philips güzel diye duymuştum.Acil elektrik süpürgesi almam lazım.Tavsiyelerinizi alayım bayanlar.Birde aura marka elektrik süpürgesi kullanan var mı?Yorumlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
İnş. Çok sağolunİnşallah evlatlarinizla birlikte hayallerinize kavusursunuz eşinizde hatasını bir gün anlar
Para bir yere gitmiyor hepimiz harcıyoruzBen de varım arkadaşlar bir türlü birikim yapamıyorum inanın anlamıyorum bu para nereye gidiyor?
Çalışıyorum öğretmenim :) evet gez toz ye iç alışveriş yap derken inanın anlamıyorum hem çok üzülüyorum halime hem de vazgecemiyorumPara bir yere gitmiyor hepimiz harcıyoruzhoş geldiniz, birikim hedefleriniz var mi,çalışıyor musunuz
2bin koyabilirseniz iyi para aslinda turkiye koşullarında. Benimde hedefim o yönde ,daha yeni yeni başladım bende. Burası iyi geliyor ama gerçekten insan Kendini frenliyor, sorguluyor. Umarım hedeflerinizi gerçekleştirirsinizÇalışıyorum öğretmenim :) evet gez toz ye iç alışveriş yap derken inanın anlamıyorum hem çok üzülüyorum halime hem de vazgecemiyorum
Hoş bulduk bu arada en azından maaşımdan her ay 2bin kenara koymak isterim ama ne mümkün
2bin koyabilirseniz iyi para aslinda turkiye koşullarında. Benimde hedefim o yönde ,daha yeni yeni başladım bende. Burası iyi geliyor ama gerçekten insan Kendini frenliyor, sorguluyor. Umarım hedeflerinizi gerçekleştirirsiniz
Eşinin davranışını benim regl olma dönemime yakın alıganlığına benzettim olmadık şeyden farklı yorumlar çıkarmış acaba erkeklerin de hormonları değişiyor mu belli aralıklarla şaka bir tarafa bu konuda ben sizi haklı buldum, elinize geçen miktar Türkiye ortalamasının üstünde bu durumda çok iyi birikim yapılırdı. Zamanla oturacaktır evliliğiniz önceden bizde çok tartışırdık yatağı ayırırdık sonra anladık bunun saçma olduğunu illaki zamanla evliliğiniz oturacak. Sizde acaba 2 3 ay sıkışacak kadar para harcasanız bunun sonun olmadığını anlar belkiDün babaannemle sohbet ediyor eşim, babaannem 80 yaşında köyde yaşamış köyünün dışına çıkmamış bir kadin çok da severim . Babaannem şimdiki kadınlar ne yapıyor çamaşır makinada bulaşık makinada çocuklar bakıcida biz öylemiydik diyor, Eşim de ona eski kadınlar öylemis, bizdede isterse yemek yapıyor, temizliği kadın yapıyor, bulaşık makinada ,çamaşır makinada diye babaannemle konuşmaz misonrada yemek yapmak kadının görevi tarzı birşey dedi,onun üzerine tabi beni isten almak da senin görevin o zaman dedim. Vay efendim arabanın lafını etmişim . E sen bana yemek senin görevin deyince birşey yok. Ya evde yaptığım hiç birseyin değeri yokmuş gözünde onu anladım. Ve hayata ,kadına bakış açısınin eğitimle ,aileyle alakasi yokmuş. Dini kadın erkeğin keyfini yerine getirmek ,hayatını kolaylaştırmak adına yaratılmış gibi yorumlayan zihniyetler yüzünden, ev işlerinin kadına yapışması olayından tiksindim. Içimde giderek bir feminist uyanıyor
Bir süre sonra alışveriş yapmak istemiyor insan,önceden o kadar yapmisimki, bu yaz hiç bir şey almasam yeter diyorum .maaşa son 2 günIşte içimdeki alışveriş canavarını durdurabilirsem inşallah olur Ben de bakacağım buraya ara ara şimdi maaşa 3 gün kaldi bakalım alır almaz ayircam kenara
Benzetmenize çok güldümEşinin davranışını benim regl olma dönemime yakın alıganlığına benzettim olmadık şeyden farklı yorumlar çıkarmış acaba erkeklerin de hormonları değişiyor mu belli aralıklarla şaka bir tarafa bu konuda ben sizi haklı buldum, elinize geçen miktar Türkiye ortalamasının üstünde bu durumda çok iyi birikim yapılırdı. Zamanla oturacaktır evliliğiniz önceden bizde çok tartışırdık yatağı ayırırdık sonra anladık bunun saçma olduğunu illaki zamanla evliliğiniz oturacak. Sizde acaba 2 3 ay sıkışacak kadar para harcasanız bunun sonun olmadığını anlar belki
Yazın aynen çok harcanıyor,benim eşimin de ek dersi olmayacak . Eylülde bende toparlanmak istiyorum artık bakalımGunaydin, bu aydan sonra bizim birikimlerimiz azalir artik,hem yazin cok harcanir hem de esimin ek dersi olmayacak, eyluk ayinda toparlaniriz umarim
Bizim maddi durumumuz birkac ay önce cok kötüleşti gercekten, 25 kuruslara bile kiyamiyordum, kıymetli gözle bakiyordum :)Benim eşim de sürekli pasta abur cubur almak ister. Ben de yiyecek konusunda fazla kısmamaya çalışıyorum. Ama bu tür şeyler hem sağlığa hem cebe zararlı. Açken markete gidiyorum ben hiçbir sorun olmuyor. Eksiğim neyse onu alıyorum. İnsan birikime başlayınca 2 tl bile olsa harcamak istemiyor. Ben öyleyim şahsen.
Haklisiniz. Bende ne zaman tartışsak öyle karar alıyorum az yapacağım diyorum sonra da bakıyorum adam bana harcıyor, bir dedigimi 2 etmiyor ,daha ben istemeden alıyor. Öyle olunca da kıyamıyorum zaten bana ve evimize harcıyor diyorum. İlişkimizin durumuna göre benimde bu konudaki düşüncelerim dalgalanma gösteriyor . Bir ara hesap yaptık evin kira,faturalar,pazar market ,temizlikçi filan kaba taslak 3500 tutuyor . Dışarıda yeme icme ,kıyafet, tatil ,biraz daha isteğe dayalı olanlar bizi yoruyor aslında. Bende bunlara dikkat edelim diyorum. Ona göre bunlarda ihtiyaç, benden çok trendyoldaBizim maddi durumumuz birkac ay önce cok kötüleşti gercekten, 25 kuruslara bile kiyamiyordum, kıymetli gözle bakiyordum :)
Şükür simdi biraz daha iyiyiz. Daha da iyi idare edebiliriz para olayini ama esim sag olsun bana ne ne kadar maas aldigini söyler ne ne kadar odemesi faturasi borcu oldugunu. Ne düzenli para birakir ne ihtiyacin var mi diye sorar. Böyle degildi, acayip bi adam oldu. Ben de parasi az diye hic yemedim kiyamadim ama simdi gözüm açıldı; kıt kanaat geciniyor olsak da aliyom adamdan parayi, bi kismini kumbaraya bi kismini cuzdanima atiyorum, yolacam acımayacam bundan sonra. Sen de acima arkadasimCeteris paribus az eft yap, daralsin, kendi parani ye biriktir, borclardan kurtulamayinca anlar senin kiymetini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?