Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Acil elektrik süpürgesi almam lazım.Tavsiyelerinizi alayım bayanlar.Birde aura marka elektrik süpürgesi kullanan var mı?Yorumlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Cnm henüz eşinle oturtmadiginiz şeyler var bende o horozken sen tavuk ol derler ya çok fevri biri esin sende aniden patlayan birisin emilol senin dediğine gelecek alttan al o fevriyken eninde sonunda dediğine gelecek parasına gelince çok iyi maaş alıyor yani çok iyi ev alabilir esin ama sen kıracak laflar söyleme erkek milleti unutmuyorum eminol
Benim esimde derdi o paraya evmi alınır söylemi böyle mi derdi evi kendim buldum bakma alamauiz edemeyiz neler derdi en sonunda ikna oldu hatta kvgilide çağırdı adamlar olumsuz elimdeki parayı pulu yiyecekelrdi çok begendim dedim alttan al esin fevriyse elbet dediğine gelecek öyle hediyeler alan biri evi niye almasın alır ama alttan al dikine gitmek eninde sonunda alçak otur güzelce konus henüz yeni evlisiniz ve bazı şeyler oturmamış
Bu arada herseyde ailenin anlatma seni sürekli kavga ediyor saniyorlar

Alttan alınacak konular var alınmayacak konular var,kadın neden hep susup erkeği alttan almak zorunda ben bunu inanın anlamıyorum. Ben aileme hiç bir şey anlatmıyorum zaten ,onların yanında tartışmayız, kavga etmeyiz,Eşim aileme karşı da saygılıdır . Hediyelerinden, ince düşünceli olmasından, bana değer vermesinden elbette mutluyum ama en ufak birseyde pire için yorgan yakıyor. Bende yapım gereği sakin bir insan değilim, cevap veririm susup oturamam. Ev alması da önemli değil, kirada olunca dışarıda kalmıyoruz sonuçta, alabilecek durumumuz var ,ben sadece onun bu denli fevri hareketlerinden yoruldum. Ev için krediye başvrdk, evi bulduk, peşinatı bulduk, anlaştık pat diye bir tartsmada gözü birseyi gorm3di . Üzerine 850 ödedim dedi artık bankaya mi verdi emlakçıya mi ned3n verdi sormadım bile .boyle böyle sinir anında nişanliyken evliyken okadar çok havaya paramız gitti ki benim sinir olduğum noktalar bunlar. Yoksa ev diye ölmüyorum

Ben de varım arkadaşlar bir türlü birikim yapamıyorum inanın anlamıyorum bu para nereye gidiyor?

Eşim adım attı, yemek yapmış, markete gidelim mi dedi, çamaşırları yıkayıp asmis, pek pas vermedim . Ama hatasının farkında sanırım, gel sarılayım falan dedi. Allah ım ya nasıl sinirlerimi alt üst etti. Neyse şükür,azcik daha dolansın etrafında

Para bir yere gitmiyor hepimiz harcıyoruz hoş geldiniz, birikim hedefleriniz var mi,çalışıyor musunuz
Çalışıyorum öğretmenim :) evet gez toz ye iç alışveriş yap derken inanın anlamıyorum hem çok üzülüyorum halime hem de vazgecemiyorum
Hoş bulduk bu arada en azından maaşımdan her ay 2bin kenara koymak isterim ama ne mümkün

2bin koyabilirseniz iyi para aslinda turkiye koşullarında. Benimde hedefim o yönde ,daha yeni yeni başladım bende. Burası iyi geliyor ama gerçekten insan Kendini frenliyor, sorguluyor. Umarım hedeflerinizi gerçekleştirirsiniz

Işte içimdeki alışveriş canavarını durdurabilirsem inşallah olur Ben de bakacağım buraya ara ara şimdi maaşa 3 gün kaldi bakalım alır almaz ayircam kenara

Eşinin davranışını benim regl olma dönemime yakın alıganlığına benzettim olmadık şeyden farklı yorumlar çıkarmış acaba erkeklerin de hormonları değişiyor mu belli aralıklarla şaka bir tarafa bu konuda ben sizi haklı buldum, elinize geçen miktar Türkiye ortalamasının üstünde bu durumda çok iyi birikim yapılırdı. Zamanla oturacaktır evliliğiniz önceden bizde çok tartışırdık yatağı ayırırdık sonra anladık bunun saçma olduğunu illaki zamanla evliliğiniz oturacak. Sizde acaba 2 3 ay sıkışacak kadar para harcasanız bunun sonun olmadığını anlar belki

Işte içimdeki alışveriş canavarını durdurabilirsem inşallah olur Ben de bakacağım buraya ara ara şimdi maaşa 3 gün kaldi bakalım alır almaz ayircam kenara
Bir süre sonra alışveriş yapmak istemiyor insan,önceden o kadar yapmisimki, bu yaz hiç bir şey almasam yeter diyorum .maaşa son 2 gün

Benzetmenize çok güldüm Arada ben de diyorum özel günü sanırım diye ,her konuda çok ince düşünüyor ve tartışma anında tamam da desem susmuyor, içindekileri döküyor, sonra ruh haline göre bazen 1 gün sonra adım atıyor bazen 3 hafta konuşmuyor . Dün yemek yapmış, çamaşır yıkamış, markete gidelim, hadi dışarı çıkalım falan dedi çıkmadım, akşam hizmeti güzeldi Bu dengesiz hallerinden dolayı biz hem maddi hem manevi çok yıprandık zaten. Ben söylenince de içkiye,kumara sigaraya mi veriyorum kendime mi harcıyorum diyor. Bu yönden bakınca haklı ama ben biraz toparlansin istiyorum. Toparlamazsa da umursamayacağim açıkçası, bir kaç kez söyledim ,ben sana karışmıyorum senin benim paramda gözün mü var dedi . Bir daha da ağzımı açmam

Gunaydin, bu aydan sonra bizim birikimlerimiz azalir artik,hem yazin cok harcanir hem de esimin ek dersi olmayacak, eyluk ayinda toparlaniriz umarim

Bizim maddi durumumuz birkac ay önce cok kötüleşti gercekten, 25 kuruslara bile kiyamiyordum, kıymetli gözle bakiyordum :)
Şükür simdi biraz daha iyiyiz. Daha da iyi idare edebiliriz para olayini ama esim sag olsun bana ne ne kadar maas aldigini söyler ne ne kadar odemesi faturasi borcu oldugunu. Ne düzenli para birakir ne ihtiyacin var mi diye sorar. Böyle degildi, acayip bi adam oldu. Ben de parasi az diye hic yemedim kiyamadim ama simdi gözüm açıldı; kıt kanaat geciniyor olsak da aliyom adamdan parayi, bi kismini kumbaraya bi kismini cuzdanima atiyorum, yolacam acımayacam bundan sonra. Sen de acima arkadasim Ceteris paribus az eft yap, daralsin, kendi parani ye biriktir, borclardan kurtulamayinca anlar senin kiymetini.

Haklisiniz. Bende ne zaman tartışsak öyle karar alıyorum az yapacağım diyorum sonra da bakıyorum adam bana harcıyor, bir dedigimi 2 etmiyor ,daha ben istemeden alıyor. Öyle olunca da kıyamıyorum zaten bana ve evimize harcıyor diyorum. İlişkimizin durumuna göre benimde bu konudaki düşüncelerim dalgalanma gösteriyor . Bir ara hesap yaptık evin kira,faturalar,pazar market ,temizlikçi filan kaba taslak 3500 tutuyor . Dışarıda yeme icme ,kıyafet, tatil ,biraz daha isteğe dayalı olanlar bizi yoruyor aslında. Bende bunlara dikkat edelim diyorum. Ona göre bunlarda ihtiyaç, benden çok trendyolda Sıkıştı mi da hal hareketinden belli oluyor, o kadar biseyler yapıyorum sana yaranamıyorum vb.söylemlere başlıyor. Aman keyfi bilir istediğini yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…