Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Günlük 250 abartmış büyük ihtimal başka yere de gidecek sana gelmemeyi teklif ettiği günlerde.
Zor hamilelik geciriyormussum evde is yapamıyorsan 2 haftada ev cok kirlenir

Bende yarim günlük arıyorum her hafta gelecek bulamıyorum 80 lira iyi yarim güne o isleri yaptı mi zaten ev parildar

Kızlar bende biriktiriyorum agustos 2020 ye kadar 60 ceyrek biriktirmem lazim borcumuz var toplu

İnş canım. Burdaki herkes hayaline kavuşur inş dua edelim.
Yanlış anlamayın ne olur siz ev falan dediniz hemen aklıma geldi sanırım eşinizle problenleriniz vardı evlilikte alınan mal bosanirken ortak bölünüyor diye biliyorum bir danışın isterseniz inşallah evinizide alırsınız hayatinizida yoluna koyarsınız

Nereden başlayacağımı bilmiyorum ama içimi buraya dökmek istedim. Eşimle ev mevzusundan sonra aramız bozulmuştu ve doğru düzgün konuşmuyorduk, konusunuda açmadık bir daha. 2 gün önce tamamiyle aramız tam güzel oldu ,bugün benim memlekete gittik. Eşim bazı konularda ufacık şeylere takılıyor her konuda çok ince düşünüyor, takıntılı yani. Deniz kenarına gittik oturduk ,bana annemlere giderken yolda Hayirdr çok daldın deniz kenarında eskiler mi aklına geldi tarzında kırıcı bir cümle kurdu. Çok sinirlendim ne alaka deniz kenarında rüzgar da vardı mayıştım dedim. Sonra kendi evimize gelmek üzere akşam yola çıktık, gayet güzel konuşuyoruz. Sababtan aksama kadar gezerken yoruldum. Bana istediğin oldu gezdin, aileni gördün şimdi nazın bana yoruldum dersin ,zaten bütün gün dalıp gittin, nereye daldıysan filan dedi. Artık dayanamadım bende başladım saydırmaya sinirimi zıplattı. Ev mevzusunda ben ona bundan sonra sadece ev arkadaşıyız seninle prosedür bir evlilik olacak demiştim sinirle. O konuyu falan açtı, baya içinde kalmış. Yol boyu kavga ettik saat 1 de eve geldik. Eşim kendi ailesine çevresine çok fazla para harcayan biriydi ,aynı şekilde bana da öyle, tabi öyle olunca ailesinden bir destek yok düğün zamanı çok borca girdi arabasını sattı, sonra da ben dayanamayıp kredi çekip araba aldım ,şimdi bana yolda arabanı da al bundan sonra kullanmayacagim ben kendime araba bakcam bu hafta dedi. Okadar fevri davraniyorki bende öyle davranıyorum. Ya bu fevri hareketler yüzünden 3 yildr 1 ev parası çöpe attık. Şuan araba var bu faiz oranlarıyla ne arabası alacak . Bir sürü borcu var . Geçen ay kredi çekeceğimiz zaman gördüm bordrosunu ne maasinj sorarım ne bisey ,ek dersler ile 9.500tl almış nisan ayında, ve bizim bu saçma sapan kavglarimizla bir olup bütçe yapamıyoruz, ikimizin maaşı ortada eriyip gidiyor , delirmek üzereyim ve sebepsiz bu ruhsal gel gitler beni çok yordu... Hakkınızı helal edin uzun uzadıya içimi döktüm . Sen ev arkadaşlığı istiyordun dedi ,gitti salona yattı. Ben okadar uçlarda bir hayat yaşiyorumki bir gün bulutların üzerinde yemekler hediyeler tatiller çiçekler 1 gün saçma sapan konudan ayrılığa kadar gelen bir evlilik ...

Buarada eşimin aldığı maaşı aldığı maaşa göre ortada hiç bir birikimimiz birşeyimiz yok diye yazdım yanlış anlaşılmasın. Eşim mal da mülkte gözüm yok dünya malı dünyada kalacak zihniyetinde ilerisini hiç düşünmeyen bir adam. Ailesi de öyle, bize çöpleri nasip olmadı, ben ne düğünde ne eşyada kendi maasimdan tek birşey yapmadım çünkü benim ailem evlatları için yaşayan insanlar ,ben onlar herşeyimi yapacak diye rahat harcadım bugüne kadar,onun öyle güvendiği birseyi de yok. Ya bukadar borçtan korkmayan insan olamaz. Sorumsuz değil günü gününe tüm kredilerini ,kartlarını yatırıyor kredi notu çok yüksek kredi zamanı gördüm, ama kenarda 5 kuruş bırakmıyor. Şimdi araba dedi bana ya çıldırdım. Yeni araba alırsa ben de satıp kendime bir apart alcam ,ne halt ederse etsin ,şuan çok sinirliyim. Ya ortada hiç birşey yokken adam sorun çıkarttı ya

Canim hic uzun uzadıya anlatmadın ne ise onu anlattinnn..Bak anlattıklarında isteklerin sezonuna kadar haklisin...
Şu şartlarda iyi maas alıyor. Senin maaşını bilemem ama belki bikac yil senin maaşınla geçinip onun maaşıyla kısa süre de ev sahibi bile olabilirsiniz... Sen bir süre alttan alsan borca soksan diyorum nasil olsa her şeyi zamanında oduyornus.

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama bir de sana hediye falan alıyormuş ya o zamanlarda altin tarzı seyler aldırsan böylece birikim yapmış olursun...Valla ne diyecegimi bilemedim belki de h8c gitmek istemedi resmen burnundan getirmek istedi bilmiyorum ama sen sakin olmaya çalış eğlencesine vur

Ve dediğin gibi hic olmazsa küçük de olsa bir ev alin dünya hali belli olmaz her zaman o kadar gelir gelmeye de bilir

Ceteris paribus Her seye alinan biriyse kucuk kucuk seylere alinip icinde kurup buyutup sana da olmadik yerde patlamis gibi geldi esin. Bizim esimle birbirimize alisma surecimiz cok zor gecti geciyor da, para konusu hep sorun aramizda. Parayla ilgili bir sey oldunda ben de calisiyorum dedigimde hemen esim deliriyor. Yataklari ayirma gunlerce konusmama bizde de cok oluyordu,sonra bi gun oturduk konustuj,yataklari ayirinca elimize ne geciyor,aksine daha kotu oluyordu hem ailelere rezil oluyoruz hem de yapacagimiz guzel seyleri bile yapamaz olduk, esinin maasi cok guzel nerdeyse benim esimle aldgimiz maas kadar tek esin aliyor,merak etme 1 yil gec olsun hicbisey olmaz kendini bi ev bile alamadik diye kotu hissetme bence, araba alacaksa alsin onu da birikim gibi dusunun ilerde satarsiniz eve pesinat yaparsiniz diye dusundum ben

Ceteris paribus canım ben aynı evde ayrı gayrı olunmaması gerektiğini düşünüyorum ki eşin senin dünya üzerindeki en mahremini paylaştığın insan.
Eşini karşına alıp bu dünyada sizin birlikte var olduğunuzu anlatıp yine ileride Allah nasip ederse ortak çocuğunuz olacağını onun da rahat etmesini istediğini anlatırsan belki hak verir. Kendinizi şirket gibi düşün yöneticiler birbirine küser ayrı gayrı fevri hareketler ederse batarsınız.

Çok teşekkür ederim , uzun yazdım okuyup cevap verdiğiniz için öncelikle. Eşim ek derleri ile geçen ay o kadar aldı, 2.öğretim filan da artırıyor sanırım, her zaman okadar olmuyor ama yinede ortalamanin üzerinde bir maaşı var, kenara koyma diye bir derdi yok,bana hediye alıyor ama kullanmam için alıyor, mesela insanlar hem yatırım olsun hem takayım diye bilezik alır ya ,o bana gidip atasay şeyma subaşı koleksiyonundan birşeyler alıyor, satmak gibi niyetle almıyor, tak diye alıyor. Ayrıca ailemin yanına kendi dedi gidelim diye ,anneler günü aşkım annene hediye alalim dedi, anneme çaycı aldı 400 tl , yani bana aileme çevresine çok cömert bir adam . 4-5 tane kredi kartı var ve nekadar borcu olduğunu bilmiyorum, düğün zamanı kredi çekmiş, sonra işin içinden çıkamayıp araba sattı falan. Maaşı iyi ama bir okadar da borcu var ve hep kötü borç, sağa sola harcanan paralar ,evim olmadı diye üzülmüyorum .Allah a çok şükür ailemin durumu iyi,onlardan bana kalacak,ayrıca istesem alırlar. Ama ben yok yere bukadar borcu, bu saçmalıkları kaldıramıyorum.

Teskkur ederim cevabınız için. Araba alması sorun değil benim için, ama biz bir aile olamadik bütçe konusunda ,ne kadar borcu var bilmiyorum bile, maaşı güzel olsa da bir okadar da borcu var ortada birşey yok. Ailemin yanında birşey belli etmiyor, ortada hiç bir şey yokken dün yok yere kavga ettik. Bir insan deniz kenarında daldı diye eskilere bağlanır mi ? Resmen beni çıldırttı, eşimden önce üniversite yıllarinda uzun bir ilişkim olmuştu ve aynı memlekette oldugum biriydi ,kiskançlik yapti yani. Bende aklıma gelse suanki yaşadığımız şehirde aklıma gelirdi üniversite şehrim dedim, ya okadar aptalca bir kavgaydıki. Sorun para pul ev araba değil. Hiç birinde gözüm de yok maaşım var şükür, ailem de destek her zaman . Ama onun fevri hareketleri yüzünden düştüğümüz bu durum beni sinir ediyor

Ortak yapsaniz birikimlerinizi harcamalarinizi,bu konuda ne dusunuyorsa bir havuz gelen ve giden orda toplansa boylece belki size sormadan karar alir mi boyle bir durumda

Çok teşekkür ederim. Karşıma alıp konuşulacak bir halde değil şuan. Ortada birşey yoktu kendi kurdu kendi oynadı, beni çıldırttı. Bukadar fevri bir adamdan ben çocuk yapmam zaten ona da yazık, 1 ay önce güle oynaya ev bakıyoruz, 1 kavgada kredi onayı alinmiş her şeyini yaptığımız olayda beni ortada bırakıyor. Ben ev peşinatı için ailemden 100bin istedim . Babam saolsun tamam kızım dedi ,peşinatı ayarladım beyefendinin bir siniriyle hem 100bin peşinatı gönderme baba vazgeçtik dedim,hem çevremdeki insanlara kredi koşullarını bahane edip almayacağız dedim. Şimdi bu kredi oranlarıyla gidip araba alacak ,sonra yine sıkışacak. Ben bir şirket kursam eşimle ortak asla olmazdım, ancak çalışkan ,dürüst ve işini çok iyi yapıyor diye onu işe alan bir iş veren olmam isterdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…