• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Amin inşallah hepimizin birikimi bereketli olsun. Kredi kartı bilinçli kullanılmazsa aldığımız maaştan hiç bir şey anlamıyoruz ne yazıkki. Benim 2 kartım var toplam 2bin borcum kaldı ama yılbaşından bu yana her ay 1500 karta yatiruyorim ,biriktirdigim 2bin vardi onu da karta yatirdim ancak 2bine düşürebildim ,eşimin kartları düşünmek bile istemiyorum ,türkiye şartlarında evimize iyi para giriyor ama elimizde avucumuzda birşey kalmıyor resmen 2019 da aydınlanma yaşadım diyebilirim 😂
inşallah tamamen sıfırlarsınız canım kartları. biz bildiğin memur olarak 1 ay önceden maaş alıyoruz kk ile de harcamaları 1 ay öteliyoruz derken 2 aylık bir öteleme durumundayız diyebilirim :D
ama şöyle bir durum var ki bugün kapatmak istesek kk yı kapatabilecek kadar kenarda paramız var şükür :) biz eşimle aynı düşünce yapısında olduğumuz için hesaplarımız ortak ve aklımız başımıza erken geldi diyebilirim. inşallah burdaki tüm arkadaşlarım da hayallerine istediklerine kavuşur.

Amin inşallah hepimizin birikimi bereketli olsun. Kredi kartı bilinçli kullanılmazsa aldığımız maaştan hiç bir şey anlamıyoruz ne yazıkki. Benim 2 kartım var toplam 2bin borcum kaldı ama yılbaşından bu yana her ay 1500 karta yatiruyorim ,biriktirdigim 2bin vardi onu da karta yatirdim ancak 2bine düşürebildim ,eşimin kartları düşünmek bile istemiyorum ,türkiye şartlarında evimize iyi para giriyor ama elimizde avucumuzda birşey kalmıyor resmen 2019 da aydınlanma yaşadım diyebilirim 😂
O aydınlanmayı bende yaşadım hatta eminim ki pek çok kişi de yaşamıştır bu yıl :işsiz:

Bir an önce ödersiniz umarım. kk taksit yapınca bütün denge şaşıyor. Siz aslında tüm harcamaları nakit değil kartla yapıyorsunuz sanırım o yüzden bu kadar çok geliyor. Elimde olsa kapatcam ne ver ne yok bir takside girdin mi öde öde bitmiyor.
aynen canım kk dan yapıyoruz harcamaları genelde. taksit de kıyafet ve eşya konusunda yapıyoruz maalesef ben de sıkılıyorum aylarca aynı miktarları ödemekten. bazen bazı borçları hemen kapatmak istiyorum sonra enflasyonu düşünüp vazgeçiyorum..

ekonomist dergisinin 2019 için kapak fotosğrafını ekliyorum. yeterince sarsıcı bence. 2019 da herkes bir ne oluyor dedi yemek yerken bile düşünmeye başlayınca..

Eklentiler

• DrZsaFNW4AACHWG.png
    DrZsaFNW4AACHWG.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 46
aynen canım kk dan yapıyoruz harcamaları genelde. taksit de kıyafet ve eşya konusunda yapıyoruz maalesef ben de sıkılıyorum aylarca aynı miktarları ödemekten. bazen bazı borçları hemen kapatmak istiyorum sonra enflasyonu düşünüp vazgeçiyorum..
o zaman normal canım o kadar yüksek gelmesi, biz büyük meblağlar dışında bitirdik kk harcamayı

Şahsen ben artık dışarıdan yemiyorum hafta sonu gelmeden yemeğimi hatırlıyorum dışarda yememek için
en iyisini yapıyorsunuz aslında dışarıda yediğimde kafamda sınırsız soru işaretiyle yediğim için normalde hiç zevk almam.
biz de bir mekan var kızım oyun alanında da oynuyor biz de seviyoruz hizmetlerini ayda 1-2 gidiyoruz. yoksa ben evde her şeyi yapmaya özen gösteriyorum canım :)

en iyisini yapıyorsunuz aslında dışarıda yediğimde kafamda sınırsız soru işaretiyle yediğim için normalde hiç zevk almam.
biz de bir mekan var kızım oyun alanında da oynuyor biz de seviyoruz hizmetlerini ayda 1-2 gidiyoruz. yoksa ben evde her şeyi yapmaya özen gösteriyorum canım :)
En güzeli, ben sanmıyorum bizim gibi kaliteli ürünler kullandıklarını, temizlik olayına hiç girmiyorum bile

O aydınlanmayı bende yaşadım hatta eminim ki pek çok kişi de yaşamıştır bu yıl :işsiz:
Kesinlikle herkes yaşamıştır haklisiniz. Kurumda emekliliği gelmiş insanlar eve giren 2 maaşla 2 ev 2 araba almış ayrıca çocuklarını okutmuslar, gayette tatillerini ,dışarıda yemeğini yiyen ,harcamlarıni kısmayan insanlar. Şimdi bakıyorum bizler 2 maaşla bir ev alsak şükür diyecek noktadayiz ,paramizin zerre değeri kalmadı, çok üzülüyorum bu duruma 😏

inşallah tamamen sıfırlarsınız canım kartları. biz bildiğin memur olarak 1 ay önceden maaş alıyoruz kk ile de harcamaları 1 ay öteliyoruz derken 2 aylık bir öteleme durumundayız diyebilirim :KK70:
ama şöyle bir durum var ki bugün kapatmak istesek kk yı kapatabilecek kadar kenarda paramız var şükür :) biz eşimle aynı düşünce yapısında olduğumuz için hesaplarımız ortak ve aklımız başımıza erken geldi diyebilirim. inşallah burdaki tüm arkadaşlarım da hayallerine istediklerine kavuşur.
Ben önceden hiç düşünmeden harcadığım için şuan yeni yeni toparlıyorum, Eşime de örnek olabilirsem ne mutlu:KK9:

bazen insanın doyum noktasına gelmesi gerekiyor Ceteris paribus Ceteris paribus senin de birikime başlaman için bir süre çok harcaman gerekiyormuş demek ki :)
büyüklerimiz diyor ya çocuk olmadan birikim yapın diye haklılar gerçekten çocuk gittikçe artan bir gider kalemi gibi :D

bazen insanın doyum noktasına gelmesi gerekiyor Ceteris paribus Ceteris paribus senin de birikime başlaman için bir süre çok harcaman gerekiyormuş demek ki :)
büyüklerimiz diyor ya çocuk olmadan birikim yapın diye haklılar gerçekten çocuk gittikçe artan bir gider kalemi gibi :KK70:
Kesinlikle öyle, şükür artık o noktaya ulaştığımi düşünüyorum, bi ara trendyol dan çıkmazdım okadarki sürekli elit üyeliğimi yeniliyorlardı, kargo bedava aman ne büyük indirim😂şimdi trendyol 'u açmiyorum bile okadar canim bir şey almak istemiyor, daim olmasını diliyorum 😊

Kesinlikle öyle, şükür artık o noktaya ulaştığımi düşünüyorum, bi ara trendyol dan çıkmazdım okadarki sürekli elit üyeliğimi yeniliyorlardı, kargo bedava aman ne büyük indirim😂şimdi trendyol 'u açmiyorum bile okadar canim bir şey almak istemiyor, daim olmasını diliyorum 😊
amin canım inşallah daim olur. ben de alıyordum bir ara teşvik edecek bir çok şey gönderiyorlar.
parayı da biriktirdikçe diyorsun 250 tl ye bir ceket alacağıma gider 1 gr alırım sarı sarı :D

amin canım inşallah daim olur. ben de alıyordum bir ara teşvik edecek bir çok şey gönderiyorlar.
parayı da biriktirdikçe diyorsun 250 tl ye bir ceket alacağıma gider 1 gr alırım sarı sarı :KK70:
Aynen öyle, bir süre sonra birikim yapmak mutlu ediyor sanırım, dengede tutmak en iyisi. Fiziki altın mi alıyorsunuz?.🤔

Aynen öyle, bir süre sonra birikim yapmak mutlu ediyor sanırım, dengede tutmak en iyisi. Fiziki altın mi alıyorsunuz?.🤔
kesinlikle bir de benim erken emeklilik hayallerim var akarken ne kadar doldursam kar diye düşünüyorum.
ben fiziki de alıyorum hesaptan da altın alıyorum dolar da alıyorum, hepsini tavsiye ederim :))

kesinlikle bir de benim erken emeklilik hayallerim var akarken ne kadar doldursam kar diye düşünüyorum.
ben fiziki de alıyorum hesaptan da altın alıyorum dolar da alıyorum, hepsini tavsiye ederim :))
Ben daha yeni başladığim için çok birikimim yok ,hesaptan gram alıyorum işte, bu aydan sonra daha çok biriktirmek istiyorum, önceligim borçları kapatmalı zaten ,şükür büyük oranda hallettim 🧿😊

çok da iyi olur canım mutlaka ilerisi için önlemini al şimdiden.
Insallah bakalım, biriktirmek istiyorum. Herşeyin fiyatı artıyor. Gelecekten endişeliyim o yüzden kenarda köşede 3-5kurusumuz olsun istiyorum. Biz genelde yazın çok açılıyoruz tatiller filan derken eylülden sonra düzene girer tekrar 🙄

Back