• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Evet ister istemez korkuyoruz. Okullar tatil oldu iyiki köye gideceğim inş. Çocuklarla temiz hava alırız. Bana kalsa ben evden hiç çıkmam ama eşim evde durmuyor hiç.
Bende köye gitmeyi düşündüm ama bilemedim ki eşim şimdi gelemez köye gidene kadar da otobüs ortamında o kadar havasız kalmak mantıklı mı bilemiyor insan sayı daha da artacak diyor uzmanlar insan ister istemez bunları duyunca panik yapıyor benim korkum diğer ülkelerdeki gibi şehirlerin karantinaya alınması

Bende köye gitmeyi düşündüm ama bilemedim ki eşim şimdi gelemez köye gidene kadar da otobüs ortamında o kadar havasız kalmak mantıklı mı bilemiyor insan sayı daha da artacak diyor uzmanlar insan ister istemez bunları duyunca panik yapıyor benim korkum diğer ülkelerdeki gibi şehirlerin karantinaya alınması
Biz evde kaldık malesef bir yere gitmedik. İnş biran önce biter bu salgın. Çevremdeki insanlar pek umursamıyor okul tatil oldu diye niye gelmiyorsunuz diyorlar. Ben de bunun tatil değil evde olmamız gerektiğini anlatamıyorum.

Biz evde kaldık malesef bir yere gitmedik. İnş biran önce biter bu salgın. Çevremdeki insanlar pek umursamıyor okul tatil oldu diye niye gelmiyorsunuz diyorlar. Ben de bunun tatil değil evde olmamız gerektiğini anlatamıyorum.
Bu insanlara ne denir bilmiyorum okul tatil olduğundan beri sokağa adım atmadım millet gezme peşinde nasıl bir düşünce nasıl bir akıl tutulması yaşıyorlar anlamıyorum

Günaydın sabah güncel durumlar bu şekilde :kahve:
Screenshot_20200327-112127.jpg

Screenshot_20200327-112132.jpg

Şahsen benim düşüncem çeyrek 700 tl bile olsa 2 ayda 3 ayda bir alın koyun Napalım herkesin cebine göre kimisi ayda bir akmaya devam edebilir imkan dahilinde.... Ama 1 senelik yatırım veya birikim yapmıyorum ben adıma konuşayım hayat şartlarından pek ödün vermeden birikime devam edeceğim. Çünkü ben 10 sene sonrasına bakıyorum evet uzun vadeli ama 15 - 18 sene önce 1 kilo altın 25 28 bin TL iken şuan 340 bin TL..... Uzun vadeli yatırım her daim kazandıracak.

Hoşgeldin maşallah yaaa 🤲❤ hayırlısı olsun nasıl birikim yapıyorsun altın almak için anlatırmısın biraz.

Hoşbuldum :) Birikim yapma şeklimi madde madde yazacağım açıklayıcı olsun diye.

*Her ay maaşımın belirli bir kısmını talimat verip dokunulmaz hale getiriyorum.(3 ayda bir biriken parayı o günün şartlarında ne almak benim için mantıklı ise ona yatırım yapıyorum)Ben birikimimi fiziki olarak bulundurma taraftarıyım.
*Haftalık kendime 100 tl lik bir bütçe ayırıyorum.Kahve ,kahvaltılık bir şeyler alıyorum bazen işe giderken.Ama çok azdır.Kalan para cuma günü farklı birikim cüzdanına geçiş yapar.(40-50 TL ):super:
*Ayda 1 gram altın bankadan veya internetten fiziki alıyorum.
*Zorunlu bir birikim olsun diye 2 adet bireysel emekliliğim bulunmakta.Kredi kartında o limiti ona ayırmak zorunda olduğum için kredi kartlarımı çok aktif kullanmıyorum. Yaklaşık 2 senedir bulunmakta.

Ve şunu da eklemek isterim. Geçen sene ihtiyaç kredisi çekip altın almıştım.Satmayı kısa vadede düşünmek istemiyorsanız altın almakta fayda var.

Ben de maaşımın yarısından fazlası ile altın aldım.altin hesabi açtım bakalım arada burayı takip edip gaza geleyim :)

Bu pazarlar böyle marketler keza böyle pahalıyken birikim yapmak lüks valla bak.
Kimse yaralı parmağa işemez olmuş ya...
Sivri biber kilosu 16 tl taze fasulye yarım kilosu 7 tl..... Yani ne denir nasıl denir bilemiyorum.
Kuaföre bu dönemde gitmemeye çalıştım bu bayram arifesi ellerim temizlikten helak oldu komple gittim bende manikür pedikür ağda onun dışında bunları genelde evde yapıyorum elimden geliyor. Makyaj vs malzemeden kıyafet falan bu dönemde alınmıyor zaten ondan kıstım ama yinede gıdım gıdım gidebiliyoruz. Çünkü herşey 3 5 10 misli satılıyor rezalet.

Back