Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Merhaba
Ben mahalle bakkalında yada a101, Bim gibi yerlerde tümletiyorum, sorun etmiyorlar.
Ben o bozuk paralarla alıyorum valla her ay çeyrek altını. Dediğiniz gibi bereketli oluyor.

Çok heveslendim başlıycam bende o zaman .bakalım bende aralık ayında bir çeyrek alabilecekmiyim.gram yada....
Banane surat asanda assın yani . Bide ben kumbarayı açtığımda alacaklarımı bozuk parayla alıyorum bir süre .elimde kağıt param kalıyo.direk gidip bütünlermisiniz diye sorucam bu kez.belki her gün her gün bozuk parayla uğraşmak istemiyolardır

Cok merak ettim biliyor musun, "bi elime alayim, nasil bir sey, acaba adam gercek altin mi verdi inceleyeyim" dedim cikardim, geri koyup bantladim, bozduracagimda tekrar kesip cikardim paketten :))) Biraz heyecanli macera oldu ama ogrenmis oldum :)

evden yapıyoruz. şuan borçlar var onlar bi bitsinde ben de başlayacağım :)
Evden yaptiginiz islere örnek verebilir misiniz? Ben de evden cok aradim da elimden gelen, düzgün bir sey bulamadim. Esim desen orali degil zaten, isterse 10 yilda ödesin borclari, acelesi yok.
Bizim de bi 20.000 vardir.

ben şu an açılan kumbarada biriktiriyorum 15 20 oldu mu cüzdanımdan o miktarda tüm para koyup o bozukları harcıyorum diğer türlü kardeşime veriyordum tümletsin diye 200 300 tüketiyordu sağolsun

Bozuk parayı cüzdanda da kumbarada da sevmiyorum
Kumbara biraz ağırlaşsın diye 1 er TL atıyorum dönem dönem.
Cüzdanda da illaki lazım olacağından( sabahları simit-ekmek vb) 5-10 tane demir bulunduruyorum
Genelde en az 10 TL lik birşeyler alıp çıkarım marketten, o da kağıt paraya tekabül ediyor.
10-50 kuruş elime nerdeyse hiç geçmediğinden ve sayması da zor olacağından, uzağım bu bozukluklara..
Öğrenci veya ev hanımı pozisyonlarındayken insanların eline bu şekil bozuk geçmesi ve akabinde bu yöntemle para biriktirmeleri çok doğal. Damlaya damlaya göl oluyor.

ben şu an açılan kumbarada biriktiriyorum 15 20 oldu mu cüzdanımdan o miktarda tüm para koyup o bozukları harcıyorum diğer türlü kardeşime veriyordum tümletsin diye 200 300 tüketiyordu sağolsun

Bende öyle yapıyordum son zamanlarda.ama baktım hiç para koymamışım kenara.buralardan aldığım gazla yine kumbaraya başladım.küçük boy aldım özellikle, çabuk dolsun zaten o kumbara oğluma yaz harçlığı için birikecek.kendisi gidip tümletsin.her ay düzenli altın alabilmek için kendimede kağıt para biriktirmeye başladım aralık itibariyle...

ben biraz birikince hemen döviz yapıyorum, mesela 25 30 tl bozuk para biriktirdim onlarla hemen döviz alcam 3e 5e bakmadan yoksa para harcanıyor hele kış öncesi ihtiyaçlar vs derken para kalmıyor

KIZLAR BEN F..Sİ SATIŞI YAPIYORUM HEPSİNİ DE GELİŞ FİYATINA SATIYORUM. HİÇ BİR KAR GÜTMEDEN DİREK ADRESLERİNİZE GÖNDERİM YAPILACAKTIR. HATTA SİZE EKRAN FOTOSU DA ATIP GÖNDEREBİLİRİM SİTEDEN ÜRÜNLERE BAKIP KODLARI BANA YAZMANIZ KAFİ SİPARİŞ VERMEK İSTEYEN OLURSA ÖZELDEN YAZABİLİRSİNİZ

Gelis fiyatlarini bilmiyorum ama kar konulup satilan fiyatlar benim butceme pahali geldi.
Ek gelir icin cok is baktim ama düzgün bir sey bulamadim. Cevrem yok, satış yapamiyorum ama yine de 2 ic giyim firmasina üye oldum, satış olmasini bekliyorum.

canım zaten kataloklarda pahalı yazılıyor ki bunun %20-30 arası da karı satıcı ya kalıyor. Ürünleri sipariş verirken sistemden düşülüyor sen ödemeyi az yaparken topladığın para fazla oluyor ve bu şekilde kalan para senin oluyor

Oo çok iyi bir bilgi teşekkürler.

Merhaba 2020 yeni hedef SKALASI yapıyoruz umarım daha aktif ve yararlı oluruz herşeye bazen yetişemiyorum unutuyorum arada bir birimizi etiket yaparak güncel tutal. 202 hedeflerini özelden mesaj olarak yazarsanız ana sayfaya dizide eklerim.

2020 hedefim 50 gram altın 1000 dolar bakalım. Doğru konuşmak gerekirse bu sene hedeflerime ulaşamadım üstüne düşmedim çok harvurup harman savurdum. Şuan 1200 TL kart borcum var part time çalışıyorum şubat 15 E kadar bitecek inşallah bugün sakin kafayla bir program yapmak istiyorum. Umarım Allah yürü ya kulum akıllan ya kulum derde bende birikimi çoğaltırım...

Ben hedefimi büyük oranda gerçekleştirdim ev almasaydık hedefimi geçerdim bile neyse 2020 için hedefimi belirledim umarım 2020de tüm hedeflerimizi gerçekleştirebiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…