Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Bende yapılandırdım canımm 2 ayda bir ödüyorum şuan tek kafama yatan bir ay kredime veriyosam diğer ay altın alıcam cünkü verdiğim aylarda ödeyebildiğime göre vermediğim aylarda o rahatlık gelmesin dimi

Aynen çok doğru düşünüyorsun. Eğer paranla altın bişey almazsan illaki harcanıyor gerekli veya gereksiz çok şey alıyoruz. Para olunca insana bi rahatlık geliyor ama olmayınca idare edebiliyor insan bi şekilde. Parayla altın vs alınca insan üzülüyor ama sonra bulmuş gibi geliyor.

Kesinlikle çok doğru yani her ay bişeler yapmaya çalışcam ama her ay altınmı olur yoksa bazı aylar paramı bilmiyorum. Maaş hesabımdan dolar hesabı açsam ve ne kadar geçerse elime 5 dolar bile olsa alsam diyorum ama nasıl olur sizce küçük rakamlarla bi yol alınmaz mı?

Alınmaz olur mu, ben şahsen küçük dediğiniz o rakamlarla alıyorum biriktiriyorum. Gözle görülmüyor ama gerçekten damlaya damlaya göl oluyor. Maaş hesabımdan altın hesabı açtım bende ordan alıyorum. Ve elime ne kadar geçerse az çok demeden atıyorum köşeye.

Peki canım sence dolar hesabımı altın mı? yani acaba altın edicek kadar beklediğimde harcarmıyım diyorum çünkü dolarda ne kadar olursa olsun alabilirim

Peki canım sence dolar hesabımı altın mı? yani acaba altın edicek kadar beklediğimde harcarmıyım diyorum çünkü dolarda ne kadar olursa olsun alabilirim
İlla gram altın alacak değilsin ki.
Mesela 40 liram vardı hemen onunla altın hesabından altın aldım.
Aynı şey dolar içinde geçerli.

Bu konular insanı motive ediyor gerçekten. Bir de biriktiğini görünce sizde gaza geliyorsunuz. Zaten bir süre sonra da gereksiz harcamalarınız kesiliyor. Yani en azından benim için öyle oldu.
çünkü zamanla o şekilde geçinmeye alışmış oluyoruz değil mi ne kadar güzel.Çok çok güzel birikimler yapma fırsatımız olsun inşallah..

Kızlar selam. Ben birikim yapamıyorum kendimden kısamıyorum ne hikmetse saçı başı ojesi mantısy paltosu yemesi içmesi gerekli gereksiz kredi kartı nakit derken iç içe geçtim ya....... Tecrübelilere akıl verin nasıl düşünüyor hareket ediyorsunuz bu konu sahibesine....

Selam KedidirKedii
Öncelikle dışarıdan yemek yemiyorum. Ancak çok yemeyi istediğim birşey varsa ayda bir kere yeme hakkı veriyorum kendime.
Saç derken hergün fön falan mı çektiriyorsun?
Kuaförle çok işim olmaz, saç kesimi ve kaş alımı hariç. Evde kendim şekil veriyorum.
Ve insanların beni nasıl görmek istediğiyle değil benim kendimi nasıl hissettiğime bakıyorum. Mesela palto diyorsun. Gerçekten ihtiyaç mı senin için önce buna karar vermelisin?
Şu indirimlere falan da hiç kanmıyorum açıkcası. İhtiyacım olan şeyleri dönem başında belirleyip bir daha alışveriş yapmıyorum. Alacağım yoksa avm falan gezmem mesela.
Ayrıca biriktirdikçe de insan gaza geliyor. Birşey alacağım zaman o vereceğim parayı birikime atmayı düşünüp vazgeçiyorum. O parayı gözden çıkardığım içinde gelip direk birikime atıyorum.

Hanımlar ben de birikim yapmak istiyorum,sizce banka ugulamasindan altın almak daha iyi yada kuyumcudan mı?veya aradaki fark ne,hangisi daha uygun mesela veya neye dikkat etmek lazım....acemiyim daha hiç para biriktirmedim maalesef, yardımcı olursanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…