• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Merhaba hanımlar bana bildirim gelmiyor diye bende gruba hiç girmedim bir bakayım canlı tutayım yazayım dedim grup almış başını gitmiş haberim yok :işsiz: :KK70: Geçenlerde 1 çeyrek yaptım düşmesini beklesem mi dedim eşime boşver alan kazanır dedi iyi ki dinlemişim yükselişte yine altın yazın birikim yapmak zor oluyor tatil hafta sonu gezme derken ancak 2 ayde bir çeyrek yapabildim gerçi hedefime az kaldı. Siz neler yaptınız nasıl gidiyor birikim eskilerden kim var geri dönüş okuyayım gücüm yettiğince:KK66:
kesinlikle yazın birikim zor oluyor bende güne katılmaya karar verdim 11 ay ayda 500 tl sanırım en iyi birikim gün yapmak

Merhabalar
Bende birikime katilmak istiyorum . Hedef ev pesinati 🤔 suanda evin giderleri eşimde.benim aylık 1500 tl kredi ödemem var . Temmuzda bitecek inşallah. 2 çocuk kıyafeti okul masrafları bende. Bunlardan arta kalirsa aylik 1 ceyrek almak istiyorum.🥴

Merhaba kızlar bana da bildirim gelmiyor. Bayadır giremedim. Tatil bitti artık yazın köyde olduğum için fazla para harcamadım çok şükür. Kayınvalidemle kaldık. 2 çeyrek 1 gr altın aldım. 2 bin tl tokiye vermiştim onu da geri alacağım. 500 dolar 1 çeyrek anneme vermiştim. Birikime devam ev almak istiyorum faizler de düşmüşken çok kararsizim. Para olunca harcanıyor ev alsam kira vermezdim. Sıfırdan eve girmek mantıklı mi sizce.

Merhaba kızlar bana da bildirim gelmiyor. Bayadır giremedim. Tatil bitti artık yazın köyde olduğum için fazla para harcamadım çok şükür. Kayınvalidemle kaldık. 2 çeyrek 1 gr altın aldım. 2 bin tl tokiye vermiştim onu da geri alacağım. 500 dolar 1 çeyrek anneme vermiştim. Birikime devam ev almak istiyorum faizler de düşmüşken çok kararsizim. Para olunca harcanıyor ev alsam kira vermezdim. Sıfırdan eve girmek mantıklı mi sizce.
Merhaba öncelikle Peşinatsız eve girmek çok zor bu bi gerçek alacağın evin değerine göre de değişir durum ama her halükarda ev almak kredini ödemek ele kira ödemekten çok çok daha iyi..

Merhaba öncelikle Peşinatsız eve girmek çok zor bu bi gerçek alacağın evin değerine göre de değişir durum ama her halükarda ev almak kredini ödemek ele kira ödemekten çok çok daha iyi..
Haklisiniz peşinatsız çok zor. Peşinat biriktireyim derken yine faizler yükselecek bi yandan ödemiş olurdum diyorum kafam karışık.

Haklisiniz peşinatsız çok zor. Peşinat biriktireyim derken yine faizler yükselecek bi yandan ödemiş olurdum diyorum kafam karışık.

Almak istediğiniz ev ne kadar ?
Ne kadar kredi kullanacaksınız?
Her ay eve net olarak ne kadar para giriyor?
Krediyi düştükten sonra kalan para ev ihtiyaçları ve 2 çocukla size yetecek mi?
Çok iyi hesap yapın derim..

Merhaba hanımlar bende
Öğrenciyim eşim günlük 20 tl kadar bırakır.
Okul masrafı ve evle ilgili acil ihtiyaçları burdan alıyorum.

Liseden beri birikim yapıyorum ama öyle elime çok para geçmediği için tabi çok birikmedi

Bende genelde tl de biraz bekletip altın alıyorum ve aşırı kar getirdi.
Ama sanal altınalıyorum. Kuyumcuda makas araligi cok oluyor.

Bugün biriktirdiğim bin liraya 3 gram aldım.
benim öğrencilik yıllarımda olurdu kumbaram . çokda işe yarardı.
şimdilerde yok .
ama kızım biraz daha büyüsün onu da kumbara ya alıştırmak istiyorum .
çocuklar için kaç yaş uygundur.
Canım şimdi şöyle bisey var.
Benim oğlan bir yaşına yeni girdi.
Ama 1dogum da gelen para hediyelerini oğlum adına ve dedelerinin verdiği harçlıkları biriktirdim.
12.5 gramlık bilezik aldım.
Kesinlikle çevrene de bunu belirt.

Herkes bilir oğluma verilen 1 lirayı bile ben harcamam hatta verdiklerinde birikimine ekliyorum diye dedesi bu ara daha sık veriyor.
Yani ona harçlık verince ihtiyaçlarını ordan almıyorum yatırımlık olarak ayiriyorum

Ayrıca pantolondan çantadan çıkan bozuk paralarida biriktiriyorum

kızlar bugün elektirik faturası geldi 83 tl ki bir hafta evde yoktum buna rağmen bu kadar geldi çok dikkat etmeme rağmen, ev almayı düşünüyorduk 55 bin kadar kredi çekeriz diye düşünüyorduk 5 bin gelirimiz var aylık 2bin olarak ödeme yaparız diye planlıyorsun ama görüyorum ki bu şartlarda ayda 3bin ile geçinmek zor siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında kızlar

kızlar bugün elektirik faturası geldi 83 tl ki bir hafta evde yoktum buna rağmen bu kadar geldi çok dikkat etmeme rağmen, ev almayı düşünüyorduk 55 bin kadar kredi çekeriz diye düşünüyorduk 5 bin gelirimiz var aylık 2bin olarak ödeme yaparız diye planlıyorsun ama görüyorum ki bu şartlarda ayda 3bin ile geçinmek zor siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında kızlar
Peşinatınız varsa hemen alın bence faizler düşmüşken. 55 bin i ödersiniz bişey olmaz Allah 'ın izniyle. Çocuk bakıcı kreş masrafınız yoksa 3 bin tl ile geçinilir.

Peşinatınız varsa hemen alın bence faizler düşmüşken. 55 bin i ödersiniz bişey olmaz Allah 'ın izniyle. Çocuk bakıcı kreş masrafınız yoksa 3 bin tl ile geçinilir.
çocuk var ama bakıcı masrafı yok, evet peşinat var girişi 55 bin eksik kalıyor onu da 3 yılda ödüyoruz 2bin taksitle

Biz 2 kişiyiz çalışıyoruz ve 1 hafta bizde evde yoktuk bizede 72 geldi anlam veremedim.
Eve gelince bence de alın 3 yıl çabuk geçer faizler düşükken değerlendirin derim.

Back