Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Kumbara falan yapabilirsin kendine. Çalışıyorsan eğer maaşın yatınca direk birikim için altın, döviz vs. gibi şeyler alabilirsin.
Canım kumbara yapıyorum ama hemen geri açıyorum,,, çalışmıyorum ,,, ama kendime hedef kattım bundan sonra her ay grm altın alıcam inşallah

Şu açılmayan kumbaralardan alsanız.
Bende kumbaradaki biriktirdiklerimle çeyrek almaya çalışıyorum.
Ahhhhhh canım kaç defa aldım insan açmak istedikten sonra açıyor

Sen nasıl birikim yapıyorsun çalışıyor musun

Bu arada ben önümüzdeki ay 31 yaşında olucağım 2 kızım var biri 12 yaşında diğeri 10.5 aylık❤❤

Maşallah Allah bağışlasın. Ne güzel erken yaşta anne olmuşsun, hep imrenmişimdir. Bende 29 yaşındayım ama daha çocuk yok.

Kumbara konusunda haklısın, işte iradeli olup açmaman lazım :)

Ben çalışıyorum. Her ay bir tane çeyrek almayı hedefliyorum kendime. Bütçemi yapıyorum alamayacak gibiysem gram falan almaya çalışıyorum.

Hayır çalışmıyorum ama eşim maaşını aldığı gibi getirir verir ordan harcamaları yapar kalanı köşe ye koyarız ama hesaplayınca ayda 1 milyar rahat kalması lazim nasıl nereye gidiyor bilmiyoruz fatura desek 30 40 larda hep aman aman bi şey gelmiyor geçenlerde oturup hesapladim giden harcama bakıldığında az geriye kalan miktar çok iyi ama gelin görün elde var sıfır yetmiyor.

O zaman her ay maaşını getirince yarım altın alın. hiç olmazsa harcanmadan biriktirmiş olursunuz

Aynen canım erken evlendim erken bebeğim oldu ,,,, ne zaman birikimme başlasam bi sıkıntı çıkıyor buzdolabım bozuldu bugün daha önce de sıkıntılıydı zaten gittik yenisini aldık 3.500 e 9 ay taksitle

Bizde de durumlar aynı sizin gibi canım eşim direk bana getirir verir ama bi türlü olmuyor nerde hata yapıyoruz bilmiyorum ki

Kızlar gecen yüksek diye almadım düşer diye bekledim olmadı 1 gram fiziki aldım sadece 5300tl var biriktim altın hiç düşmüyor napıyım akıl verin alıyım mı 24-25 gibi faiz indirimi olcakmış bekliyim mi harcarım diyede korkuyorum

Bizde de durumlar aynı sizin gibi canım eşim direk bana getirir verir ama bi türlü olmuyor nerde hata yapıyoruz bilmiyorum ki
Ah keşke benim eşimde verse 1 maaş mis gibi yaşanır faturalarınız ortalama bellidir yemek listesi yapın o zaman gereksiz pazardan bişey alınmıyor her hafta ne kadar harcandığı ortaya çıkıyor stoklama işi iyi oluyor indirimdeyken temizlik malzemesi duş vs iyi oluyor 10tl bile olsa kar bir meblağ belirleyip onu yok sayın ben ilk aylarda eşim isteyince veya ekstra düğün vs çıkınca azaltıyodum artık sağlık hariç dokunmuyorum gerçekten birikiyomuş listeleyince market vs anlıyosun çok gereksiz harcadığını dışarda yemek çok nadir yiyoruz herseyi evde hazırlamaya calışıyorum eşim çok kızıyor paragöz diye o zaten çok harcıyor bari ben geleceğimize bişey biriktireyim ev ilanlarına bakıyorum tapu vs masrafı biriktiriyorum kendimce peşinatımız var biraz eşim azıcık bütçe yapma işine dönerse ev almak hayalim artık sanırım saplantıya gidiyor3 aydır şükür toparladım kendimi

Aynen canım çok haklısın bir türlü yapamıyorum aalında. Biz dışardan çok yiyoruz ona masraf fazla gidiyor benim eşim maaşı bana veriyor kendi ek işlerden sigarasını filan alıyor ama sigara masrafı zaten ayda 600 filan buluyor yani ama yapacak bişey yok inşallah bende toparlayabilirim ama bugün extra masraf çoktu dolabım bozuldu dolap aldık 3.500 e mesela eksik hiç bitmiyor

Buzdolabı parasına hiç acıma benimde arçelik buzluğu soğutması çok iyi kışlık koyarsın içine mis kar edersin gene dışarı çıkın termosa çay koyuyoruz pogaca koyuyorum gidip göl kenarında yayılıyoruz mesela daha ucuz dışarı aktiviteleri bul mesela arkadasa oturmaya mı gidiyorum çayın yanına ben yapıyorum eskisende yapıyodum gereksiz hediye çok alıyordum baktım kimseye yaranılmıyor çok yakınlara artık bir akrabamız işe başladı çokta severim işe başlama hediyesi istiyomuş lafa gel eşim buldu işi bide ben ilk maaşımla amcamdan teyzeme hep hediye aldım helali hoş olsun şimdi devir değişmiş

EKsik hiç bitmiyor sahiden. HAyırlı olsun oda bir ihtiyaç sonuçta. Bende derin dondurucu alacağım erteleye erteleye bir hal oldu. Gelecek ay alacağım artık.

Valla bu zamana kadar iyi durmuşsun. Ben pahalı da olsa alıp koyma taraftarıyım çünkü harcanıyor. Yani en azından bizde harcanıyor. Bekledin bekledin bir kaç gün daha bekle olmazsa al.

Valla bu zamana kadar iyi durmuşsun. Ben pahalı da olsa alıp koyma taraftarıyım çünkü harcanıyor. Yani en azından bizde harcanıyor. Bekledin bekledin bir kaç gün daha bekle olmazsa al.
Maş diyim açlıktan ölsem dokunmuyorum artık eşimede aglaşıyorum yok diye artık vermesede istemiyor en azından bikaç gün bekliyim 20 gram alınır fizikide 1 gram alıcam fark yatarsa 0.5da ordan sonra harcama yapmamam gerek kurban bayramı malum

Acımıyorum canım ama ne zaman birikime başlayacak olsam bi sorun çıkıyor neyse canımız sağ oldun yapısal bişey yokkkk,,,, eşim ev gezmesini çok sevmiyor biz genelde dışarı avm filan geziyoruz eeeee haliyle çok para harcanıyor ama yok artık yemek listemi de haftalık yapıcam mümkün olduğunca az harcamaya çalışacağım inşallah

Şükür büyük sorunlar değil bunlar sagşıktan eksik olmayalımda öbürleri gecer benim eşimde çok sevmiyor ama bazı arkadaş gruplarımız var iyi oluyor muhabbet etmek bile açıyor bizi avm hiç sevmem ben müze,yeşillik,şelale vs gibi yerleri severim karavanımız olsaydı keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…