Hadi artık ! Birikime başlayalım mı?

Biz üniversitede bir yere gitmiştik sonradan göletler falan yapmışlardı bir arkadşım okuyordu konyada onun vasıtası ile gelmiştim mevlanın arkasında bir yer vardı çok güzeldi tasavvuf müzikleri her oda bir devlete göre düzenlenmiş yemekleride harikaydı inş tekrar gelebilirim

Guzel yerdir. Insaallah tekrar görürsünüz, cok degisti iyice guzellesti. Universite okurken "sevmiyorum bitsin de gideyim" diye kizar küfürler eder cogu genc (bizim arkadaslar da dahildi :)), son senede ise "burayi sevdim ya kalacam, tayinde burayi yazacam" der ve kalirlar birkac yil daha :)))

Üzücü tabii. Her tatsizlikta her sinirlenisimde tekrar üzülüyorum ben de, böyle mi olacaktik diye. En cok cocuga yaniyorum, kah sahit oluyor kah ona patliyoruz samar oglani gibi.
Hapislik cok zor, yakini olunca insan cok geriliyor. Esinize destek olmaniz cok önemli. Allah durumunuzu daha iyi etsin duzeltsin umarim. Mümkün oldugunca itidalli, olgun davranmak gerek her zaman evlilikte. Umarim daha iyiye gider ikimizinki de.

Ben o kadar kalamadım ama üniversitede tadı bir başkaydı azıcık harçlığınla gezmeye çalışmak trenle 12 saatte gelmiştimkaramana bile gitmiştik hala yediğim tatlıyı unutamam.sence nereler gezilmeli bir ara tekrar gelip keşfetmeli senin tavsiyelerini merak ediyorum

Eşim o kadar duygusal ve anlayışlıydı ki babam karşı çıktı olmaz diye ben asla beni ezdirmez dedim maddi konularda aikesine veriyor ve gereksiz yere harcanıyor ona kızıyorum yiğenine 10000tlye tel aldı kayınvalidem kayınpeder emekli nasıl bir kafadaysa bankadaki paralarını bitirdiler şimdi eşimden istiyor sinir oluyorum o da arada kalıp asabi biri oldu herseyi saklıyor.Onu anlamaya calışıyorum ama bazen yanlış seçim yaptım diyorum.Ne olursa olsun evladınla sen kaliteli vakit geçir çok zor ama onun kişiliği için boşver olanları o senin güç kaynağın olsun ben avuncak bişey bulamıyorum keşke minik bir can olsaydı

Trenle 12 saat cekilir mi ya, çılgınlık ya da cok eski bi zamandan bahsediyorsan mecburiyet durumundan, olabilir :))
Hangi tatliymis o yedigin?
Tam adamina sordun haa, sehrimi tanimak icin gezme listesi cikardim evlenmeden önce, esimle de gezerim diye. O burayi hic bilmiyordu. Ben de burali olmama ragmen gormedigim, gormek istedigim yerleri liste yaptim, simdi es istemezse cocugumla gezecegim :) Yeni yapilan cok sey oldugu icin yetişmekte zorlaniyorum tabii, maddi durum zaten konu basligindan belli :)) Bi de taniyan cikmasin diye gizli takiliyor gibiydim, soruna cevap vermekle kendimi acik etmis olmam umarim :)
- Akyokus'tan sehir manzarasi izlemek. Akyokus'taki Takkeli Dag'a çıkıp Gevale Kalesi kalintilarina bakmak.
- Sille'de Baraj Parki, magaralar, kral mezarlari, Zaman Müzesi.
- Koyunoglu Müzesi, eski Konya hayatinin yansitildigi bir müze. Kütüphanesi de var.
- Kültür Park. Sehrin ortasinda nefes alayim dersen.
- Karatay Medresesi. Tarihi kiymeti olan çiniler var.
- Atesbaz-ı Veli Türbesi. Mevlana'nin aşçısını da ziyaret edeyim dersen.
- Islam Kültür Merkezi.
- Istiklal Harbi Sehitligi.
- Tübitak Bilim Merkezi.
- Kelebekler Vadisi.
- Türk Yıldızları Parkı.
- Rahmet Ormanı.
- Kyoto Japon Parkı.
- Kilistra Antik Kenti.
- Ecdat Parkı.
- En sona da Konyalı herkese huzur veren Üçler Mezarlığı'nı koyayim, hepsini gezip bitirince buraya da ugrarsin :) Sanirim icinde yatan büyük zatlardan ötürü degisik bir manevi havasi var.
Mevlana, Sems turbeleri ve Meram mesire yeri klasik zaten, onlari saymadim. Ilcelerden Antalya tarafina düşen Beysehir, Seydişehir ile selale ve yesillikleriyle Hadim en begenilen yerler.
Su siralar para ayirir da kacamak yaparsak Seydişehir veya Beyşehir düşünüyorum esimle.
Kayalipark'ta Ali Baba'da fırın kebabi yemeden dönme :)

Bugun yine acildim...
82 liraya kamp icin gereken bisey aldim
Gereken derken zorunlu degil ama epeydir istiyordum. Bence ihtiyacim da vardi.
Is yerinde yemek yemedim.
Dönüşte bir arkadasa ugradim. 3 liraya ona cips aldim. 7 liraya da kamp icin sonmeyen mumlardan aldim iki tane. Su kına gecelerinde verilen pilli mumlardan.
Gunu tam 92 liraya kapatacaktim kii
Madem açıldım iki gram altin alayim dedim. Ama birini anneme verdim. Eve bir katkim olsun diye.

Bu sefer 22 ayar aldim. Ama internette bugunku 22 ayar 235 derken adam bana 245e satti. Bir ton da laf anlatti, su yuzden bu yuzden falan diye.
Sonra icime sinmedi başka dukkanlara da sordum.
Yok alirken 245 de satarken 235 dalan dediler... oha yani. Daha simdiden 10 tl zarar edeceksem ben neden altin aliyorum ki? Islendigi icin falan dediler ama bilezik degil birsey degil. Sirf işçilik olmasin diye duz gram aliyorum. Cok rahatsiz oldum bugunku muhabbete. Dolandirildigimi hissettim.
Birikim maceram böyle sonlanmaz umarim...

Babalari başlarında yok diye mermahetli davraniyordur ama yanlis okumadim umarim, 10bin Lira da harcanmaz ki canim, hem de telefona. Sana hak verdim yani. Emekliler de maaslari mi yetismiyor, niye istiyorlar ki? Yani durumlari cok kötüyse yardim edilir de cok acilmamak lazim, sizinki de ev, sizinki de bogaz... Hmm bu kısmı cok tanıdık; ya sen üzülme diye sana yansitmiyor ya da kizma, tartisma cikmasin diye. E saklayip da sonra duyulunca hic tartisma olmuyor mu sanki... Bizimki de öyle, saklar saklar, geme öğrenince yuregime iner, degisen bi sey yok. Ne bileyim, biz empati yapabiliyoruz ama sonuclar ayni duruyor. Ben de ayni düşünüyorum, gayet yanlis diyorum simdi, halbuki o zaman ne kadar aşıktım, ne kadar dogru insandi, ne kadar ruh esimdi huuu....!
Senin de vardir illa ki kafani dagitacak bir seylerin. Benim cevremde arkadas bile yok, senin vardir mutlaka, dertlesir gezersin bi kahve icersin. Allah hayra cikarsin evliliklerimizi de maddi durumlarimizi da.

O fiyat farkliligi meselesi hepsinde ayni.
Onceki sayfalarda yazdim, internette görülen guncel piyasa fiyati kuyumcuda yok, 5 Lora üstünden satiyordu aldim ben de mecburen, hic yoktan iyi diye. Ama burda bi arkadas internetten aliyordu altini, o nasil oluyor, kargosu var mi yok mu bilmiyorum S Sen hep gul Girerse bilgi verir belki, kac gündür görünmedi.

İnternetten alsana canım 2 tl farkediyor en fazla yada tanıdık bir kuyumcu bulursun daha az zararls kapatırsın birikimden asla vazgeçme araba hikayesini unutma hep onu düşünüp umutlanıyorum bende

Mevlana türbesinin arkasında bir yerdi saç arası diye baklavaya benzer bir tatlı inanılmaz lezzetliydi agzına aldığında dagılıyor hiç bitmesin istiyorsunüniversiteyken deli gibi geziyorduk avrupalı turistler gibi hep ucuz yollu gidiyorduk heyecanlı oluyordu.ellerine saglık bu listeyi yazcam bir yere ne zaman nasip olursa artık gezicem

Bu paylaşım için ben de çok teşekkür ederim. Haftasonu için ya da günü birlik bir gitmeyi düşünüyorduk biz de :) En azından güzel bir rota çizmemize vesile oldun :)

Bu paylaşım için ben de çok teşekkür ederim. Haftasonu için ya da günü birlik bir gitmeyi düşünüyorduk biz de :) En azından güzel bir rota çizmemize vesile oldun :)
Yakin misiniz? Gelirseniz haber verin görüşmüş de oluruz isterseniz :))

Hmm sac arasi güzeldir evet, yani ben sevmesem de sevilir genelde :)) Bu liste defterimdekinin özet hali :))) Ben icinde yaşayınca ayrintili geziyorum camiler, kiliseler, sokak çeşmeleri vs. mahalle mahalle böyle. Ömür boyu sürecek bi gezi benimki
Gelirseniz gorusebiliriz isterseniz :)

Gelirsek ilk işim haber vermek sanasen içindesin tabiki ben listenin yarısını görsem yeter

Günaydınlar
3 gün rapor sonrası bugün iş başı yaptım. Zor geldi biraz ama evde durmak da bana göre değil, acayip sıkıldım.
Sizler neler yaptınız, birikimler ne durumda?

Günaydınlar
3 gün rapor sonrası bugün iş başı yaptım. Zor geldi biraz ama evde durmak da bana göre değil, acayip sıkıldım.
Sizler neler yaptınız, birikimler ne durumda?
İlk gün zor gelir.Alışınca ev banada zor Ben altın için 2000tl ayırmıştım çok y0ksek diye alamadım hala türk parasında beklemekteyim 1 gram aldım onun haricindeanneme bir akrabanın düğünü olcakmış gram altın verdim bize davetye vermemişti şimdi davetye yollamış ek masraf çıktı resmenyeni arkadaşımında bebeği olmuş hediye masrafı artıyor napcaz bakalım

Ay o masrafları hiç sorma. Bu ay 4 tane çeyrek götürmüş olacağım, düğün, bebek görme falan diye. Yaz gelince altın masrafı baya artıyor.
Tl olarak durunca harcamıyorsan sorun yok. Ben hemen harcıyorum öyle olunca da yüksek olsa da alıyorum altını.

Tatlım bugün gezi programında uşak anlatılıyordu ulubey kanyonu diye bir yer var dünyada arizonadan sonra 2.kanyonmuş.cam teras balkonu var çadırlarlada kalınabiliyomuş ben çok beğendim belki seninde ilgini çeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…