Trenle 12 saat cekilir mi ya, çılgınlık
ya da cok eski bi zamandan bahsediyorsan mecburiyet durumundan, olabilir :))
Hangi tatliymis o yedigin?
Tam adamina sordun haa, sehrimi tanimak icin gezme listesi cikardim evlenmeden önce, esimle de gezerim diye. O burayi hic bilmiyordu. Ben de burali olmama ragmen gormedigim, gormek istedigim yerleri liste yaptim, simdi es istemezse cocugumla gezecegim :) Yeni yapilan cok sey oldugu icin yetişmekte zorlaniyorum tabii, maddi durum zaten konu basligindan belli :)) Bi de taniyan cikmasin diye gizli takiliyor gibiydim, soruna cevap vermekle kendimi acik etmis olmam umarim :)
- Akyokus'tan sehir manzarasi izlemek. Akyokus'taki Takkeli Dag'a çıkıp Gevale Kalesi kalintilarina bakmak.
- Sille'de Baraj Parki, magaralar, kral mezarlari, Zaman Müzesi.
- Koyunoglu Müzesi, eski Konya hayatinin yansitildigi bir müze. Kütüphanesi de var.
- Kültür Park. Sehrin ortasinda nefes alayim dersen.
- Karatay Medresesi. Tarihi kiymeti olan çiniler var.
- Atesbaz-ı Veli Türbesi. Mevlana'nin aşçısını da ziyaret edeyim dersen.
- Islam Kültür Merkezi.
- Istiklal Harbi Sehitligi.
- Tübitak Bilim Merkezi.
- Kelebekler Vadisi.
- Türk Yıldızları Parkı.
- Rahmet Ormanı.
- Kyoto Japon Parkı.
- Kilistra Antik Kenti.
- Ecdat Parkı.
- En sona da Konyalı herkese huzur veren Üçler Mezarlığı'nı koyayim, hepsini gezip bitirince buraya da ugrarsin :) Sanirim icinde yatan büyük zatlardan ötürü degisik bir manevi havasi var.
Mevlana, Sems turbeleri ve Meram mesire yeri klasik zaten, onlari saymadim. Ilcelerden Antalya tarafina düşen Beysehir, Seydişehir ile selale ve yesillikleriyle Hadim en begenilen yerler.
Su siralar para ayirir da kacamak yaparsak Seydişehir veya Beyşehir düşünüyorum esimle.
Kayalipark'ta Ali Baba'da fırın kebabi yemeden dönme :)