- 6 Aralık 2018
- 2.884
- 5.501
- 158
- Konu Sahibi KedidirKedii
-
- #2.141
Yanık,yaralar agrılar hepsine çok iyi geliyormuş bizimki evde değil kayınpederim onları zeytinyağına yatırıp yağını çıkarcakmış eskiden çayını depresyon tedavisinde bile kullanıyorlarmışSu cok rahatlatiyor kesinlikle. Ben de cevremde bu tarz yerler arastiriyorum hafta sonlari cikmak icin. Insana iyi geliyor, tazeleniyoruz. Sizin adiniza sevindim. Cam kokusunu, ormani seviyorum. Bana sari kantaronunuzun fotosunu atar misiniz? Ne icin kullanacaksiniz onu?
Hmm tamam canim, ben de cayini ictim demleyip, depresyona bi faydasini göremedim, aksine daha cok sinirli oldum bi de yüzüm gözüm kasinmaya basladi da biraktim çöpe attim. Acaba aktar kötüsünü mü satti diye aklima geldi, taze mi degildi eski miydi diye.Yanık,yaralar agrılar hepsine çok iyi geliyormuş bizimki evde değil kayınpederim onları zeytinyağına yatırıp yağını çıkarcakmış eskiden çayını depresyon tedavisinde bile kullanıyorlarmış
İnternette okumuştum ama cilt lekelerine yanığa çok iyi geliyor yağı denedim benim cildim hassastır döküntü yapmadı.macır kremi gibi mübarekHmm tamam canim, ben de cayini ictim demleyip, depresyona bi faydasini göremedim, aksine daha cok sinirli oldum bi de yüzüm gözüm kasinmaya basladi da biraktim çöpe attim. Acaba aktar kötüsünü mü satti diye aklima geldi, taze mi degildi eski miydi diye.
Kantaron yağım var aslında bi deneyim. Bel fıtığı var bende umarım faydası olur teşekkür ederim.Sarı kantaron yağını denesene eşimin kuzenine doktor önermişti ovuyosun bayağı azalttı ağrılarını
Bilemedim. Daha eskiden baska bi aktardan almistim sariydi rengi, kokusu fena degildi, icimi iyiydi. Bunu alirken de sordum rengi sari olmayacak miydi diye, bu isleri iyi bildigini kast ederek bitkiyi gidip bizzat kendisinin topladigini filan anlatti :) önceki aldigimin belki yanlis olabilecegini söyledi adam. Meyse ya baska aktardan deneyecegim ya limon melissaya gececegim, saglik olsun :) Bilgi icin sagol.İnternette okumuştum ama cilt lekelerine yanığa çok iyi geliyor yağı denedim benim cildim hassastır döküntü yapmadı.macır kremi gibi mübareksenin alerjin vardı demekki yağı gelince paylaşıyım bende.internetten baktın mı aynı bitki miydi acaba sarı küçücük çiçekleri var
Böyle çok zor olur birikimMesela altın alıyorum koyuyorum kenara haberi olmuyor. En son bi 500 tl biriktirmiştim tl olarak onu söyledim ve söyledikten 2 hafta içinde o para bitti. Gizli yapmanın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım.
Hepsi insamı rahatlatıyor yürüyüşte çok iyi geliyor stresliyken tempolu kulağında kulaklık sanki sıkıntımı orda bırakıyorum düşünüyorum sonra ben çok takıntılıyım değiştiremiyorum çoğu şeyi genede çabalıyıp üzülüyorumBilemedim. Daha eskiden baska bi aktardan almistim sariydi rengi, kokusu fena degildi, icimi iyiydi. Bunu alirken de sordum rengi sari olmayacak miydi diye, bu isleri iyi bildigini kast ederek bitkiyi gidip bizzat kendisinin topladigini filan anlatti :) önceki aldigimin belki yanlis olabilecegini söyledi adam. Meyse ya baska aktardan deneyecegim ya limon melissaya gececegim, saglik olsun :) Bilgi icin sagol.
Eşin için çok şanslısın maş.benimki parayı istemiyor ama al bu gelirimiz borcumuz bu demez sen biriktir diyor harcamalar nasıl olcak o belirsiz sende arada para var mı diye soruyor gel konuşalım bu konuyu diyince tartışma evlilik terapistine gidicem artık onada dedim böyle evlilik olmaz sevgi bir yere kadarBöyle çok zor olur birikim
Ben bu konuda rahatım. Benim eşim tam tersi para verir kırk kere de sorar parayı harcamadın dimi altın alalım onla harcanmasın diye.
Selamlar 2 haftalığına geldim memleketten
Bir küçük su şişesi buldum attım tüm biriktirdikkerimi gelir gelmez.
Damacana ile biriktirevektim zevki ayrı olur onun izlemesi bakması ama küçük şişede daha karlı biriktikçe hesaba aktarıp zarar ettirmem.
Ben mutlu eşiniz bilinçli demek ki birikim konusunda.Böyle çok zor olur birikim
Ben bu konuda rahatım. Benim eşim tam tersi para verir kırk kere de sorar parayı harcamadın dimi altın alalım onla harcanmasın diye.
Selamlar 2 haftalığına geldim memleketten
Bir küçük su şişesi buldum attım tüm biriktirdikkerimi gelir gelmez.
Damacana ile biriktirevektim zevki ayrı olur onun izlemesi bakması ama küçük şişede daha karlı biriktikçe hesaba aktarıp zarar ettirmem.
Benim çok büyük avantajım var evim işime 10dk gelip yiyorum cayımı içiyorum bazen dizi bile izliyorum sonra hop işime gidiyorum bulaşık makinesi deterjanı aldım 132li gecende 90lı aldım 1 yıl almamPazar pazartesi sali...
Bu uc gunu toplam 5 lira harcayarak gecirdim.
Bugun is yerime goturecek yemegim yoktu. Satin alip para harcamak da istemedim. Marketten yumurta ve ekmek aldim. Mutfaktaki tek göz elektrikli ocakla mememen yaptım kendime:)
Normalde gun en az 10 lira,15 lira yemege giderdi. Mesaiye kalirsam daha fazla... buraya yazmaya baslayip is yerinde yemek yememe kararı aldigimdan beri 20 gundur toplasan tlyi is yerindeki yemege harcamisimdir :)
Herkese tavsiye ederim
Emin ol benimkide aynı dışarda ailesinin yanında melek sanki sevgiliymişiz gibi davranıyor eve geldiğimizde hep yorgun ben hobi olsun diye işe gidiyorum bugün gelmiş yemek yapmadın mı diyor biliyorki yapmadan asla oturmam aramız limoni zaten bir arabamız vardı onu sattık gecen yıl sözde vadelideydi para artcagına azalmış birde millete borc vermiş yüksek miktar bana demiyor neymiş bu söylrncek bişey değilmiş sabancıya çıldırıyorum sevgim falanda kalmıyor böyle yapınca millete bakıp imreniyorum resmen hersey için nasul azimle çalışıp elini taşın altına koyuyor artık borcu harcı umrumda değil insan yerine koysun utanmadan sevdiğimi biliyosun seni dio ben artık para harcanırı gectim dünyanın bize ne getireceğini bilmiyorum güvencrm olsun diye biriktircemŞu an icin biraz ise yariyor. Uygulamaya devam edecegim. Kendi gereksiz harcamalarinin hesabini bana vermiyorsa ben de parayi nereye harcadigimi söylemem. Yari takiliyoruz böyle. Zaten manevi ortak paylasimimiz da azaldi. Birlikte bir faaliyet yapmiyoruz ve bu, adama göre dert degil. Evli oldugumuzu sadece şaapmak icin hatirliyor, beni sadece o zaman hatirliyorsun görüyorsun diyorum, kabul etmiyor, bana öyle geliyormuş. Beni arkadas gibi goremezmis, birlikte disariya cikmiyoruz bir faaliyet icin. Benim de zerre guvenim kalmamisti. Zaten cok zor güvenen hafif paranoyak bi insanım. Kendisi pek iyiydi, boyle bi insan degildi. Gezerdik tozardik. Kapatti kendini eve, telefonuyla yapisik yaşıyor, gün boyu kulaginda kulaklık. Tam adamdan umudu kesiyorum, bu kez bi seyler yapma gönlümü alma ilgilenme peşinde. Gerci buna da şükür. Kusura bakmayin, regl donemim yakin, hormon ve duygular yogunlasti galiba bende, dağınık, karışık, uzun ve biraz alakasiz yazdim.
Ben hem idareli olarak gezip harcayip hayatimi yasayacagim hem birikim yapacagim. Esim para dağ olsa eriten bi insan. O yuzden yaptigim birikimden hicbir sekilde ona bahsetmeyecegim, borclari icin de vermeyecegim.
Siz nerde oturuyorsunuzSu cok rahatlatiyor kesinlikle. Ben de cevremde bu tarz yerler arastiriyorum hafta sonlari cikmak icin. Insana iyi geliyor, tazeleniyoruz. Sizin adiniza sevindim. Cam kokusunu, ormani seviyorum. Bana sari kantaronunuzun fotosunu atar misiniz? Ne icin kullanacaksiniz onu?
Ilk 10 gunumde 291 tl harcamis,510 tl birikim yapmışız.Mesaji gönderince farkettim ki buraya yazi birikim yapmaya baslayali 10 gun olmus.
O zaman şöyle bir hesap yapayim
19 haziran carsamba : 0 tl
20 haziran perşembe :510 tl birikim
21 haziran cuma: 27 tl
22 haziran cumartesi: 66 tl
23 haziran pazar: 16
24 haziran pazartesi: 0
25 haziran salı : 0
26 haziran carsamba: 52
27 haziran persembe: 10
28 haziran cuma: 120
10 günün sonunda 291 tl harcamis ve 510 tllik birikim yapmışım.
Bu mesajımı kaydediyorum. Bir sonraki 10 gunun sonunda umarim daha az harcamis ve yine birikim yapmis olurum
Nereye gitmeyi düşünüyosunIlk 10 gunumde 291 tl harcamis,510 tl birikim yapmışız.
Gelelim ikinci on gune:)
29 haziran cumartesi: 0
30 haziran pazartesi: 41
1 temmuz pazartesi: 107
2 temmuz sali: 115
3 temmuz çarsamba: 40
4 temmuz perşembe 259 altin
5 temmuz cuma: 28
6 temmuz cumartesi: 0
7 temmuz pazar: 0
Ve kredi karti sifirlama: 1231 TL
Yani 331 tl harcamisim (tum cevrem yengec burcu,hep hediye aldim. Ne yapayim)
260 tl birikim yapmışım
Ve 1230 lira verip kredi karti illetimden kurtulmusum:)
Ucuncu on gunumde kucuk bir tatile cikacagim.
Bir onceki tatilime 1 ay once cikmistim. yol haric 150 lira goturmustum yanima, son gune kadar yetmisti. Cunku ben kalp cadirim :) ben kalp kahvalti hazırlayıp ikram eden yan komsularimyemekleri de ucuza kapatmistim ton baligi-ekmek arasi kofte falan. ama tatil yeri oldugi icin ickiler cok pahalliydi. Neredeyse tum param onlara gitti.
bu tatilde de sans benden yana olur da cok acilmam, hep ekonomik yerler bulurum insallah.
Marmarada selaleleriyle ve raftingiyle ünlü o şirin sehre gitmeyi düşünüyorum,duzceye. Belki bir yan sehrine daha ugrarim yolum duserse :)Nereye gitmeyi düşünüyosun
Gecen yıl fırsat bu fırsat büyükadada rezervasyonu teyit etmemişti gittik akşam açıkta kaldık önceden teyit ettir.bayıldım ya çok güzelmiş burasıMarmarada selaleleriyle ve raftingiyle ünlü o şirin sehre gitmeyi düşünüyorum,duzceye. Belki bir yan sehrine daha ugrarim yolum duserse :)
Selaleli milli parki aradım , cadir basi 25 tl aliyorlarmis. Orada kalmayi düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2287155
Boyle sirin bir yer.
Rafting icin de firsatbufirsat sitesinde 100 liraya buldum en uygunAma bir onceki raftingim,hem de antalyada bunun yari fiyatinaydi yemegi ulasimi icinde. O yuzden arayisim sürüyor :)
Konya'da.Siz nerde oturuyorsunuz
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Cok sogudum, sevgim cok azaldi. Zamanin ne getirecegi belli olmaz, birikimim gizli olmali.Emin ol benimkide aynı dışarda ailesinin yanında melek sanki sevgiliymişiz gibi davranıyor eve geldiğimizde hep yorgun ben hobi olsun diye işe gidiyorum bugün gelmiş yemek yapmadın mı diyor biliyorki yapmadan asla oturmam aramız limoni zaten bir arabamız vardı onu sattık gecen yıl sözde vadelideydi para artcagına azalmış birde millete borc vermiş yüksek miktar bana demiyor neymiş bu söylrncek bişey değilmiş sabancıya çıldırıyorum sevgim falanda kalmıyor böyle yapınca millete bakıp imreniyorum resmen hersey için nasul azimle çalışıp elini taşın altına koyuyor artık borcu harcı umrumda değil insan yerine koysun utanmadan sevdiğimi biliyosun seni dio ben artık para harcanırı gectim dünyanın bize ne getireceğini bilmiyorum güvencrm olsun diye biriktircem
Çok üzülüyorumda bizim ailemizde hiç böyle seyler olmazdı ailem onun aile düzeni farklı emin misin dedi benim aşktan gözüm kararmıştı yaparım dedim abisi hapiste onun yüzünden düzenimiz alt üst oluyor iki çocugu var ikilem yaşıyoruz hepAynen ben de öyle düşünüyorum. Cok sogudum, sevgim cok azaldi. Zamanin ne getirecegi belli olmaz, birikimim gizli olmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?