Haciz lütfen bilgisi olan cevap verebilir mi

Mrnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2018
112
46
48
33
Eşim emlakcı borçdan dolayı büroya haciz geldi masa sandalye 1 bilgisayar (yeni bişey değil) tv yani be varsa alıp gitmişler bize herkes zaruri ihtiyaçları alamıyorlar dedi ne yapmalıyız böyle mi oluyor normal mi bilen biri var mı

Evden değerli eşyalardan 2 tane olmadıkça alamazlar.
Ama iş yerinde nasıl oluyor bilmiyorum.

işin devamı için ihtiyaç duyduğunuz, ekmeğinizi çıkardığınız alet-makine vb. haczedilemez. Haczederse memur işlemini şikayet edebilirsiniz icra mahkemesine vereceğiniz bir dilekçeyle.
o bilgisayar o işin devam ettirilebilmesi için vazgeçilmez bir ihtiyaç mı? Buna bakarlar. Kullandığınız özel bir program varsa mesela bilgisayarda yüklü olan, emlak işleri için kullanılan ozaman haczedilemez.

Eşim emlakcı borçdan dolayı büroya haciz geldi masa sandalye 1 bilgisayar (yeni bişey değil) tv yani be varsa alıp gitmişler bize herkes zaruri ihtiyaçları alamıyorlar dedi ne yapmalıyız böyle mi oluyor normal mi bilen biri var mı
eve değil dükkana gelmiş ama haciz

Evdeki 2 tane olan eşyaların bir tanesini alabiliyorlar. Örneğin 2 tv varsa birini alırlar ama büroda işler nasıl olur bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Bunlar zaruri ihtiyaç değil ki ofisteki eşyalar . Benim bildiğim zaruri ihtiyaç evdeki yatak buzdolabı fırın.

Back
X