• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hacamat

Sert çıkmadım nasıl haşemayla psikoloji arasında bir bağlantı kurdun onu sordum? Neyse,boşver.
Sizin asıl derdiniz farklıydı. Ne icin alıntı yaptiginizinda gayet farkinda vardım. Buyuk bir ihtimal kapalı bir kadinsiniz ve yanlış anlayip bana yazık gibi kelimeler kullandınız. Neyse polemik yaratmayalim. Iyi aksamlar.

Vucutta pis kan-temiz kan ayrimi yoktur. Her yerden ayni kan gecer.

Sadece karbondioksiti yuksek kan akcigerlerimizde temizlenir, o kani da temizlenmeden vucuttan cekmek mumkun degildir, kalbi delmiyorsaniz eger.

Psikolojik olarak insanlara iyi geliyor olabilir, tamamen plasebo olabilir. Ama pis kani akitiyor gibi bir cumle kurmayin rica ederim.

Her yerden aynı kan geçer derken ? Bunu nasıl söyleyebilirsiniz gerçekten ağzım açık kaldı. Ayrıca karbondioksit bakımından kirli olan kana kısaca pis kan diyoruz zaten.
Not: Hacamat ile ilgili hiç bilgim yok sadece yanlışınız gözüme çarptı ve belirtmek istedim.

Yahu yazmayım yazmayım dedim de hacamatla psikolojik sorun falan çözülmez. Hadi pis kan gidiyor falan desek bile psikolojik problemlerin zaten kanla alakası yok. Düşünceleriniz ve duygularınızın temiz kan pis kanla alakası olabilir mi? Psikolojik sorunlarınız için terapi öneririm, hacamat değil.
Siz herhalde vücuttaki D vitamini eksikliğinin dahi depresyon sebeplerinden biri olduğunu duymadınız .vücuttaki kanında diğer etkilerinde insanın karamsar ,sinirli vs olmasına sebep olur

Sizin asıl derdiniz farklıydı. Ne icin alıntı yaptiginizinda gayet farkinda vardım. Buyuk bir ihtimal kapalı bir kadinsiniz ve yanlış anlayip bana yazık gibi kelimeler kullandınız. Neyse polemik yaratmayalim. Iyi aksamlar.

Yo aksine bi önceki arkadaşın dediğini düşünerek yazık dedim. İyi akşamlar

Siz herhalde vücuttaki D vitamini eksikliğinin dahi depresyon sebeplerinden biri olduğunu duymadınız .vücuttaki kanında diğer etkilerinde insanın karamsar ,sinirli vs olmasına sebep olur

Kastettiğim şey kan akıtılması ve temiz kan-pis kan ayrımıyla alakasıydı hızlı yazıcam diye genellemişim. Herkes buna takılıyor düzeltme yapacaktım düzeltemedim.

konuyu tartışın diye açmamıştım yapanlar deneyimlerini paylaşsın diye yazmıştım :)

Her yerden aynı kan geçer derken ? Bunu nasıl söyleyebilirsiniz gerçekten ağzım açık kaldı. Ayrıca karbondioksit bakımından kirli olan kana kısaca pis kan diyoruz zaten.
Not: Hacamat ile ilgili hiç bilgim yok sadece yanlışınız gözüme çarptı ve belirtmek istedim.
Bu üye tıp öğrencisi olduğunu belirtmişti. Öyle veya değil bilemeyiz sanal ortam, ancak yazdığı şeyde ne demiş iyi okuyun. Temizlendiği organlar, akciğer ve kalp demiş, yani kirli kan burada konuçlanıyor. Şimdi siz bu kanı temizlemek isterseniz burayı delmeniz gerekiyor, e kalbi de kesemeyeceğimize göre? Düz mantıkla bakarsak olaya, imkansız diyorum.

Bu üye tıp öğrencisi olduğunu belirtmişti. Öyle veya değil bilemeyiz sanal ortam, ancak yazdığı şeyde ne demiş iyi okuyun. Temizlendiği organlar, akciğer ve kalp demiş, yani kirli kan burada konuçlanıyor. Şimdi siz bu kanı temizlemek isterseniz burayı delmeniz gerekiyor, e kalbi de kesemeyeceğimize göre? Düz mantıkla bakarsak olaya, imkansız diyorum.

Kalbe gelen kirli kan nereden geliyor? Bende fen bilimleri öğretmeniyim. Tıp eğitimi almış bir kişi kadar detay bilemem belki ancak kirli kanın ve temiz kanın geçtiği damarlar farklıdır. Bu damarlar arasında kılcal damarlarla geçiş olur.

Psikoleji ile hacamatın alakası vardır tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

Eşim kaç senelil panik atak hastası ve 1 sene ilaç kullandın bu ilaçların yan etkisi olarakta bir sürü sorunlar yaşadık. doktorların dediği ilaçsız tedavi olmaz vs vs idi

Neyse ilaçları bıraktık uzun süre sonra hacamatı keşfettik şuan eşim atak geçirmiyor

Vücudundan normal toksinli pis kanı atarken baş bölgesi hacamatından simsiyah diyebileceğim bir pis kan çıktı.

Psikoleji ile hacamatın alakası vardır tecrübelerime dayanarak söylüyorum.

Eşim kaç senelil panik atak hastası ve 1 sene ilaç kullandın bu ilaçların yan etkisi olarakta bir sürü sorunlar yaşadık. doktorların dediği ilaçsız tedavi olmaz vs vs idi

Neyse ilaçları bıraktık uzun süre sonra hacamatı keşfettik şuan eşim atak geçirmiyor

Vücudundan normal toksinli pis kanı atarken baş bölgesi hacamatından simsiyah diyebileceğim bir pis kan çıktı.
yazdıklarınız için teşekkür ederim biraz daha aydınlatsanız :)

Kalbe gelen kirli kan nereden geliyor? Bende fen bilimleri öğretmeniyim. Tıp eğitimi almış bir kişi kadar detay bilemem belki ancak kirli kanın ve temiz kanın geçtiği damarlar farklıdır. Bu damarlar arasında kılcal damarlarla geçiş olur.
Tıp eğitimi almadım, fen bilgisi öğretmeni falan da değilim ancak kirli kan deposu olan yer belli, taşıyıcıları da damarlar tamam ama hangi damarı kesmek lazım ya da ne miktarda kan almak lazım kaç deneme yapmak lazım bulana kadar bunları da düşünmek lazım. Bir doktor daha vardı konuda, o cevaplar belki, ben bugünün tıp teknolojisi ile olabilecek gibi görünmediğini öngördüm sadece.

yuhhh modern tıp ne zaman kalktı bee bu düsüncede olursa sonumuz allah korusun

Annem senelerdir modern tıbba güvenip psikoloji ilaçları kullanıyor.uyku hastası oldu,başını kaldıramıyor şimdi. İlk hap kullanmaya başladığından daha kötü olduğu bir yana hap kullanmadan yaşayamıyor.
Alternatif tıp da çok önemli ve faydalıdır. Ayrıca hacamat Peygamberimizin de yaptırdığı ve tavsiye ettiği bir uygulamadır. Bir çok yararının yanında zarar gören bilmiyorm.

Tıp eğitimi almadım, fen bilgisi öğretmeni falan da değilim ancak kirli kan deposu olan yer belli, taşıyıcıları da damarlar tamam ama hangi damarı kesmek lazım ya da ne miktarda kan almak lazım kaç deneme yapmak lazım bulana kadar bunları da düşünmek lazım. Bir doktor daha vardı konuda, o cevaplar belki, ben bugünün tıp teknolojisi ile olabilecek gibi görünmediğini öngördüm sadece.

Dediğim gibi hacamat ile ilgili hiç bilgim yok. Bildiğim ve belirttiğim şey ''kirli-temiz kan ayrımı yok '' cümlesinin yanlışlığıdır.
Yoksa hangi damarı, nereyi kesilecegi konusu beni aşar:KK43:

yazdıklarınız için teşekkür ederim biraz daha aydınlatsanız :)

Nasıl bir aydınlanma istiyorsunuz anlamadım?

Eğer sadece depresyon ile ilgili sıkıntınız var ise 40 sabah erken kalk uygulaması ile melantolin hormonunuzu düzene sokup depresyondan da kurtula bilirsiniz. Bu uygulamada tecrübe ile sabittir.

Hacamat'la siyah kan akitiliyormus da.
Bu sacmaliga aciklama olsun diye yazdim.
Karbondioksitli kan venler haric bir yerde toplanmaz vucutta.
Sag atriyum ve ventrikulde toplanir, ordan kani akitmak icin de kalbi delmek gerekir.
Yanlis bir durum goremedim ben ama.

Hacamatın psikolojik sorunla ne alakası var hacamat sorunlu bölgede olusan pis kanı akıtmak için iyi gelsin diye uygulanan tedavi şuanda çok yapılıyo ama psikolojim düzelsşn diye yaptrmak saçma

Back