• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hacamat

son dönemde pek bir moda oldu bu hacamat, bilen bilmeyen yapıyor, para tuzağı bence.
eskiden bizimkiler çok yaptırırmış, bir işe yaradığını da duymadım, hatta akrabalardan birinin bebeği ölmüş mikrop kapıp (bebeğe niye yapmışlar bilmiyorum) herhalde yıllar sonra yeniden trend oldu, bu furya da geçince başka bir şeyi yeniden servis ederler :KK14:

Evet denize girerken giyilen şeyden bahsediyor psikolojiye iyi mi geliyor diye! Haşemanın olmadığını bal gibi de biliyorsun bilerek yazıyorsun hiç de çekinmiyorsun yazarken. Ne diyeyim, yazık.

Bana yazık felan değil onu belirteyim. Bilerek niye yazıyim. Kotu bir şey de demedim hem niye sert çıktın ?

Kizlar ben hacamat yaptirmadim hic.. sade yapan yakinim esim oda icazet almis birine yaptiriyor.esimin kan degeri yuksek cok sinirlenince kan beynime sicriyor boyle ates basiyor diyor.arada kan da verir hacamati da yaptiriyor ben faydasinin oldugunu dusunuyorum.

Ikiside sizin yazdiginiz benim soyledigim ise kanla alakasi var.

Kan akıtmakla alakası yok diye düzelteyim o zaman. Yani demek istediğim açık tartışma çıkarmanın alemi yok. Ben önermiyorum, bunun eğitimini falan almadım. Plasebo etkisi olup olmadığı belli değil, belki kişi bununla kesin iyileşeceğini düşündüğünden iyileşiyor. Gerçekten etkili olsa bile yukarıda da bir hanım yazmış mikrop kapılabiliyor diye. Alternatif yöntemleri iyi araştırıp yaptırırken dikkatli olmak lazım. Önerenler olabilir ben konuya cevap olarak önermediğimi yazdım bu kadar.

Vücuttaki kirli kani temizleyen ayni zamanda pek cok rahatsizliga faydasi olan bir uygulama. Ancak bu uygulamayi yapan doktorlar veya tıbbi bir takim sertifikasini alan isin ehli kisilere yaptirmak gerekir.
Mesela migren icin bir tanıdığım yaptırdı. Ağrısından asla duramazdi surekli ilac karanlik kusma vs derken hayati felc olmustu. Basindan hacamat oldu. Cok şükür o kadar agir migreninden eser kalmadi. Bu gibi örnekler arttirılabilir.
Ancak kimine sifa olan kimine zarar olabilir. Hic birimiz burada bunu yaptırin yada yaptirmayin diyemeyiz. Isin ehli insanlardan fikir alin. Arastirin.
Bu konuda bu forum sanirim doğru bur karar değil.

Kan akıtmakla alakası yok diye düzelteyim o zaman. Yani demek istediğim açık tartışma çıkarmanın alemi yok. Ben önermiyorum, bunun eğitimini falan almadım. Plasebo etkisi olup olmadığı belli değil, belki kişi bununla kesin iyileşeceğini düşündüğünden iyileşiyor. Gerçekten etkili olsa bile yukarıda da bir hanım yazmış mikrop kapılabiliyor diye. Alternatif yöntemleri iyi araştırıp yaptırırken dikkatli olmak lazım. Önerenler olabilir ben konuya cevap olarak önermediğimi yazdım bu kadar.
Saglik acisindan tehdit olusturan unsurlari yazabilirsiniz evet ama kanitlanmis olan seyleri degistiremeyiz degilmi kanla alakasi yok yazdiginiz icin bunu belirttim.
Duzelttiniz tesekkurler.
Neredeyse cagla sen misin diyecektim duzeltmeseydiniz :KK53:

Vücuttaki kirli kani temizleyen ayni zamanda pek cok rahatsizliga faydasi olan bir uygulama. Ancak bu uygulamayi yapan doktorlar veya tıbbi bir takim sertifikasini alan isin ehli kisilere yaptirmak gerekir.
Mesela migren icin bir tanıdığım yaptırdı. Ağrısından asla duramazdi surekli ilac karanlik kusma vs derken hayati felc olmustu. Basindan hacamat oldu. Cok şükür o kadar agir migreninden eser kalmadi. Bu gibi örnekler arttirılabilir.
Ancak kimine sifa olan kimine zarar olabilir. Hic birimiz burada bunu yaptırin yada yaptirmayin diyemeyiz. Isin ehli insanlardan fikir alin. Arastirin.
Bu konuda bu forum sanirim doğru bur karar değil.
yaptıranlara iyi geldimi diye açtım zaten bu formu

Saglik acisindan tehdit olusturan unsurlari yazabilirsiniz evet ama kanitlanmis olan seyleri degistiremeyiz degilmi kanla alakasi yok yazdiginiz icin bunu belirttim.
Duzelttiniz tesekkurler.
Neredeyse cagla sen misin diyecektim duzeltmeseydiniz :KK53:

Demek istediğim kan akıtılması ve kirli kan-temiz kan diye ayrım yapılmasıydı. Açık yazmamışım ve yanlış olmuş evet dikkatimi çektiğiniz ve düzeltmeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. :)

Ayrıca c,ç ile başlayan gunlerde yaptirmak caiz değil hatta haramdır.

Bir şeye haram diyebilmeniz için onun Kuranda haram diye geçiyor olması lazım.
Unutmayın helal haram koyma yetkisi sadece Allah'a aittir.
Uygun değil diyebilirsiniz sadece...

Yahu yazmayım yazmayım dedim de hacamatla psikolojik sorun falan çözülmez. Hadi pis kan gidiyor falan desek bile psikolojik problemlerin zaten kanla alakası yok. Düşünceleriniz ve duygularınızın temiz kan pis kanla alakası olabilir mi? Psikolojik sorunlarınız için terapi öneririm, hacamat değil.
Bana kalırsa plasebo etkisi oluyor. Yani geçeceğine, iyi geleceğine kendilerini şartlıyor olabilirler, buna inandıkları için de ruh halleri düzeliyor olabilir. Tıpta buna plasebo etkisi deniyor, bir sürü deneyleri falan yapılmış. Hasta kişilere vitamin vb. gibi ilaçlar verip gidişatı gözlemliyorlar, bazılarında iyileşme falan olabiliyor. Benzer bir durumdur belki de. Yoksa pis kanla falan alakası olacağını ben de düşünmüyorum, yıllarca regl kanına da pis kan dendi, son yapılan araştırmalar tam tersini söylüyor.

Bana kalırsa plasebo etkisi oluyor. Yani geçeceğine, iyi geleceğine kendilerini şartlıyor olabilirler, buna inandıkları için de ruh halleri düzeliyor olabilir. Tıpta buna plasebo etkisi deniyor, bir sürü deneyleri falan yapılmış. Hasta kişilere vitamin vb. gibi ilaçlar verip gidişatı gözlemliyorlar, bazılarında iyileşme falan olabiliyor. Benzer bir durumdur belki de. Yoksa pis kanla falan alakası olacağını ben de düşünmüyorum, yıllarca regl kanına da pis kan dendi, son yapılan araştırmalar tam tersini söylüyor.

Ben de sonraki mesajlarımda söyledim evet, plasebo etkisi olup olmadığı meçhul. Size katılıyorum. Merak edenler plasebo etkisini detaylı araştırabilir.

Ben de sonraki mesajlarımda söyledim evet, plasebo etkisi olup olmadığı meçhul. Size katılıyorum. Merak edenler plasebo etkisini detaylı araştırabilir.
Yoksa dayım da yaptırıyordu, kendisi düzeldiğini iddia ediyordu ama dışarıdan bakan ben pek emin değilim. Yine aynı agresiflik, burnunun dikine gitme, saygısızlık diz boyuydu. :) Keşke plasebo etkisi olsaydı ama o bile yoktu. :) Kesik acısı da cabası.

Back