• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hacamat

Hacamat'la siyah kan akitiliyormus da.
Bu sacmaliga aciklama olsun diye yazdim.
Karbondioksitli kan venler haric bir yerde toplanmaz vucutta.
Sag atriyum ve ventrikulde toplanir, ordan kani akitmak icin de kalbi delmek gerekir.
Yanlis bir durum goremedim ben ama.
Ayşe bu üye de diyor ki o kanı oraya taşıyan bir sürü damar var, yani o damarı tutup kesiyorlardır. Yani buna benzer bir şey dedi. Şimdi böyle bir şey mümkün mü, merak ettim ben de açıklayabilirsen iyi olur. Teşekkürler.

Anneme yaptırdık faydasını gördü. Omuz ağrılarından yerinde duramıyordu ilaç kullanmasına rağmen. Üstümden yük gitti rahatladım diyor. Sırtından üç yere yapıldı öyle aman aman bir ağrısı yok. Aklı çıkıyordu gitmeden önce kan akacak işte kesiyorlar filan diye. Ama anlamadı Bike kesildiğini sadece vakumlanırken hissettim dedi. Baş ağrıları için kafasından olacak bir zaman sonra hatta ben de yaptırmayı düşünüyorum. Bir arkadaşım kafasından yaptırdı, baş ağrılarından duramıyordu devamlı ilaç kullanıyordu.Kızı bildim bileli çilleri vardı. Yaptırdıktan sonra baş ağrısı kesildi ve çilleri bile soldu kızın yüzü tertemiz oldu. İlginç ama görmesem inanmazdım :)) tabi işin ehli kişilere yaptırmak gerekiyor. Psikolojik olarak da bence inandığımız için de rahatlıyoruz diye düşünüyorum. . Bilimsel olarak bilemiyorum tabi.

Doku ve organlarımız arasında mütemadiyen hareket eden can enerjisinin sağlıklı işleyişi ile de yaşamaya devam ediyoruz. Bu enerji hattında meydana gelen olumsuzluklar ile de hastalanıyoruz. Bu enerji on dört meridyen üzerinde bazı noktalar ı sağlıklı geçmek zorunda. Bu noktalara tıp dilinde meridyen ismini veriyoruz.Bu noktalarla hacamatta kullandığımız noktalar birbirinin aynısı ve yapılan bilimsel çalışmalarda da bu noktalardaki milimetrekare başına alıcı hassas reseptörlerin sayısını diğer noktalar göre iki kat fazla olduğunu biliyoruz.Bunun dışında vücudun değişik bölgelerinde triger adı ile bilinen noktalar var ki bunlar dokunmaya karşı hassas ve duyarlı.Hacamat ve akupunktur noktaları bir çok yönü ile benzer ve vücutta aynı yerde birbirleri ile iç içe.Akupunktur ilminden biliyoruz ki bu noktalar doku ve organlarımız için tedavi iksiri üreten noktalar.Buralara yapılan uyarı iğneleme veya kupa ile kan alma gibi yöntemler şaşırtıcı şekilde aynı sonuçları veriyor.

Hacamatta amaç hücreler arası kılcal damarlardaki akışkanlığı artırmak ve buralarda biriken zararlı toksinleri metabolik atıkları negatif basınçla çekmek. Cilt yüzeyinde bisturi ile oluşturulan ince çizikler ile yapılan uyarının sonucu sayısız olumlu reaksiyona da zemin hazırlanıyor.

Hacamat'la siyah kan akitiliyormus da.
Bu sacmaliga aciklama olsun diye yazdim.
Karbondioksitli kan venler haric bir yerde toplanmaz vucutta.
Sag atriyum ve ventrikulde toplanir, ordan kani akitmak icin de kalbi delmek gerekir.
Yanlis bir durum goremedim ben ama.

Kalbe uçarak gelmiyor bu kan. Onu anlatmaya calısıyorum. Hacamat mantıklı mantıksız bilemem bilgim yok.
Kalbin sağ bölümünde kirli kan birikir ve temizlenmek için akciğere gönderilir. Akciğerde temizlenmiş olan kan vücuda gönderilir. Temiz kandaki oksijenin kullanılması sonucu kirli kan dediğiniz karbondioksit bakımından kirli kan oluşur. Kirli kanın tasındığı damara, kılcal damarlar ile geçer .Bu kirli kanda kalbe dolaşarak gidiyor sonuç olarak.

Ayşe bu üye de diyor ki o kanı oraya taşıyan bir sürü damar var, yani o damarı tutup kesiyorlardır. Yani buna benzer bir şey dedi. Şimdi böyle bir şey mümkün mü, merak ettim ben de açıklayabilirsen iyi olur. Teşekkürler.
Tabi ki.

Hani yuzeyde gordugumuz damarlarimiz var ya, onlar venlerimiz. Genelde yuzeyel seyrederler. Ve dokularimiza organlarimiza oksijen birakip karbondioksit acisindan zenginleserek kalbe donerler.

Bir yeri kestigimiz zaman iyilesmekte olan yara vs. yoksa kanin siyah, pihtili, pis akmasi mumkun degildir. Vucutta boyle bir kan yok ki.

Venlerden gecen kanin rengi koyudur. O da akcigerlerimizde oksijenlenir zaten.

Bunlar disinda hacamat'in mantigini bilmiyorum. Iyi ya da kotu bir sey soyleyemem:)

Kalbe uçarak gelmiyor bu kan. Onu anlatmaya calısıyorum. Hacamat mantıklı mantıksız bilemem bilgim yok.
Kalbin sağ bölümünde kirli kan birikir ve temizlenmek için akciğere gönderilir. Akciğerde temizlenmiş olan kan vücuda gönderilir. Temiz kandaki oksijenin kullanılması sonucu kirli kan dediğiniz karbondioksit bakımından kirli kan oluşur. Kirli kanın tasındığı damara, kılcal damarlar ile geçer .Bu kirli kanda kalbe dolaşarak gidiyor sonuç olarak.
Kalbin kotuyse o kirletir kani yoksa heryerde ayni kan :KK53:

Kan akıtmakla alakası yok diye düzelteyim o zaman. Yani demek istediğim açık tartışma çıkarmanın alemi yok. Ben önermiyorum, bunun eğitimini falan almadım. Plasebo etkisi olup olmadığı belli değil, belki kişi bununla kesin iyileşeceğini düşündüğünden iyileşiyor. Gerçekten etkili olsa bile yukarıda da bir hanım yazmış mikrop kapılabiliyor diye. Alternatif yöntemleri iyi araştırıp yaptırırken dikkatli olmak lazım. Önerenler olabilir ben konuya cevap olarak önermediğimi yazdım bu kadar.
İki arkadaşım şiddetli migren ağrıları vardı. Her yolu denediler ama sonuç alamadılar. Son çare birlikte hacamat yaptırdılar. Biri ağrıların bitti derken diğeri hiç faydasi olmadı dedi. Sonuç dediğiniz gibi kişinin kendini yonlendirmesidir. Çünkü ağrısı geçmeyen arkadaşım geçeceğine hiç inanmıyordu. Hacamati aklimda kalmasın diye yaptırdı.
Diğer arkadaşım ise 3_4 ay sonra tekrar ağrılarına kavuştu.

Bir şeye haram diyebilmeniz için onun Kuranda haram diye geçiyor olması lazım.
Unutmayın helal haram koyma yetkisi sadece Allah'a aittir.
Uygun değil diyebilirsiniz sadece...
Alıntıladığın yerdeki haramdır kısmında noktadan önce (deniyor) kelimesi eklediğimi var say..
Haklısın, kuran-ı kerime göre kullanılmalı haram kelimesi bu konuda senle tartışmıcam..

Yalnız çok araştırdım ve büyük islam alimlerine göre Peygamber efendimiz 3 c li günlerde yaptırılmasını kesinlikle tavsiye etmemiş hatta yasaklamış, yaptirmak isteyenler okumadan araştırmadan yaptırmasın, bunuda göz önünde bulundursun diye belirttim..

Hacemat cok enteresan birsey. ben yaptirdim yaptırdıktan sonra faydali olduguna inandim. çıkan resmen kan pihtisiydi normal akiskan kan degil. ama rengi siyah filan degildi öyle diyen arkadaslar yanlis biliyor sadece daha koyu bi kirmizi pihti şeklinde. düşünsenize o pıhtı deri altinda kilcal damarlarda birikiyor nasil bi ağırlık yapiyordur. hacemattan sonra uzun zaman rahatlamis hissettim ben. tabi kalici tedavi icin periyodik olarak yaptirmak lazimmis ben bi daha gidemedim

İki arkadaşım şiddetli migren ağrıları vardı. Her yolu denediler ama sonuç alamadılar. Son çare birlikte hacamat yaptırdılar. Biri ağrıların bitti derken diğeri hiç faydasi olmadı dedi. Sonuç dediğiniz gibi kişinin kendini yonlendirmesidir. Çünkü ağrısı geçmeyen arkadaşım geçeceğine hiç inanmıyordu. Hacamati aklimda kalmasın diye yaptırdı.
Diğer arkadaşım ise 3_4 ay sonra tekrar ağrılarına kavuştu.

Migren için belki faydası dokunuyor olabilir yani bu konuda cidden bilgim yok ama depresyon, bipolar bozukluk, panik atak vb. gibi psikolojik rahatsızlıklar için etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ne eğitimini aldım ne de ilgili bir makale okudum. Varsa da plasebo etkisi olması muhtemel. Her yolu deneyip bunu da denemek isteyenler olabilir ama sağlık önemli, enfeksiyon kapmaya çok müsait. İlla yaptırmak isteyene bir şey diyemem ama çok çok dikkatli olsunlar.

Migren için belki faydası dokunuyor olabilir yani bu konuda cidden bilgim yok ama depresyon, bipolar bozukluk, panik atak vb. gibi psikolojik rahatsızlıklar için etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ne eğitimini aldım ne de ilgili bir makale okudum. Varsa da plasebo etkisi olması muhtemel. Her yolu deneyip bunu da denemek isteyenler olabilir ama sağlık önemli, enfeksiyon kapmaya çok müsait. İlla yaptırmak isteyene bir şey diyemem ama çok çok dikkatli olsunlar.
Özellikle kalb hizasında, sırttan yaptırınca,kalbi temizlediği, fesatlık hasetlik türü şeyleride yok ettiği söyleniyor..

Bu birazda inanç meselesi, kimi fala inanır kimi büyücüye kimide maneviyata dayanarak hacamat'a..

Ben dahil çevremde biçok kişi yaptırıyor,
(Işinin ehline) tabiiki..

Ayrıca jiletle çizdirmek yerine akupunktur da kullanılan hacemat kalemleri ile yaptirilmasını öneririm.

Mikrop olayıda ortadan kalkar, daha güvenli..

Ayrıca depresif durumlarda da faydalı olduğuna inananlardanım..

Bir akrabam regl olamıyordu.aldığı tıbbi tedavilerde bir işe yaramamış.en son birinden hacamatı duymuş.belinin arkasından hacamat yaptırmış ertesi gün regl olmuş.
Hacamatı herkes yapamazmış belli ritüelleri varmış.
Tabi bu akrabamın anlattıkları.

Kesinlikle faydasını görürsünüz. Ben gecmeyen ağrılarım icin omzumdan yaptirmistim.
Ayrica hic acimiyor, belki acı esiginiz düşükse hafif acı olabilir.
Tabi isin ehli , gününe ve hinyene vs dikkat eden biri olmali yapan.

Şimdi bu isi cok iyi bilen bir tanidigima sordum psikolojik rahatsizliklara da iyi gelir . dedi.
Ama şeker tansiyon gibi rahatsizliklariniz varsa onceden yapan kisiyle paylasmalisiniz. Öncesinden uzun sure ac kalindigi icin.

Birde tek seyansla tam etkili olmaya bilir bikac seyans devam etmek gerekli diye biliyorum.Zaten yapan kisi kac kere olacagini söyler.

Arkadaşlar her ilde yapiliyordur diymi hacamat? ücreti kac liradan başlıyor bilen varsa bilgi verebilir mi???
Annemin cok fazla sırt ağrısı oluyorda,hazır memleketteyken götüreyim diyorum

Benim yaptıracağım bir şey değil faydasına inanmıyorum ama faydasını gördüm yazan bir çok üye var
yaptırmayı kafaya koyduysanız yanınızda alkol birde kullandığı jilet her neyse onu kendiniz alarak götürün.

Eşimde yaptırdı ama tek seans işe yaramıyor ysptırmak isteyen uc dört seans yaptırsın ayrıca oibildiğim kadarıyla hacamatin yapışmasida önemli günler var ozaman daha etkili oluylr

Hacamat için İslam dininde çok olumlu şeyler söylenir. Tedavi edildiği söylenen psikolojik rahatsızlığın daha farklı boyutlara varan bir şey olduğunu düşünüyorum. Forumda yasak o nedenle açıkça yazamam ama kalbin arkasından yaptırılması ile ilgili arama yapabilirseniz konu sahibi anlarsınız ne demek istediğimi. Artık tıp doktorları dahi yapıyor. Hacamatla sülük tedavisi benzer ,sülük için dahi özel merkezler varken hacamatı çağ dışı görmemek gerek. Alternatif tıp bu da. Geçmiş olsun.

Back