• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hacamat

Hacamat ne?
Şu denize girerken bir şey giyiyorlar bazi kadinlar o değil mi ?

Ahahahs seslı guldum kız o degıl onın adı hesema bu vucuttakı toksınlerden kurtulma teknıgı bır nevı detoks :) kucuk bır kesı ıslemıyle derı altındakı toksın barındıran kırlı kan vucuttan uzaklastırılıyor

Konu sahıbı arkadasım evet ıyı gelıyor nasıl kı demır eksıklıgı ınsanda depresyona sebeb olabılıyrsa vucuttakı toksınlerden arınmak da ınsan psıkolojısıne ıyı gelıyor dolayısıyla hacamat depresyon ve psıkolojık rahatsızlıklara sebebsız yrgunluga ve enerjısızlıge ıyı gelen alternatıf tedavıdır cesaret edebılırsem bende ıstıyom...

Uzman yardımı aldınız mı? Terapiden sonuç alamazsanız farklı bir uzman deneyin. Fakat hacamat ve psikolojiye etkisi ilginç.Mikrop kapma olasılığı yüksek. Bana sağlıklı bir yöntem gibi gelmiyor.

terapiyi hiç denemedim ama alanında uzman psiyatrlarda tedavi oldum

Psikiyatrlar terapi uygulamıyor genelde uygulayanları var elbette ama ekstra seans ücreti alındığı için özellikle devlet hastanelerinde 5 dk muayeneyle ilaç yazıyorlar. İlacın da faydası dokunuyor elbette ancak terapiyle desteklenmesi gereken durumlar olabiliyor. Kimi zaman sadece terapinin çok yardımı oluyor. Ben iyi bir terapistten yardım almanızı öneririm. Bir de bunu deneyin.

Benim her dediğim doğrudur demediğim gibi tek bir doktorun önerisini de doğru kabul etmek yanlış olur. Ben kendi eğitimlerimde bunu görmedim, çevremde de duymadım. Belki ileride araştırmalar yapılır üzerinde etkisi gösterilir, alan derslerine girer o zaman uygulanmasına bir şey söyleyemem. Ama benim de bildiğim şey bu, ben terapi uygulanıp gerekirse ilaç kullanmaktan yanayım. Teşekkürler bilgilendirmeniz için de.

Bunun aksini inkar eden bir yorum yapmadım. Tabi ki öncelik terapi, ilaç kullanımı. Zaten ilk yaptığımız bunlardı. Hala da bunlar devam ediyor. Sonrasında da bir doktordan böyle bir şeyi duyduğumu ve bunun da inkar edilemeyeceğini söylüyorum. Artık devlet hastanelerinde bile yapılıyor. Haberlerde bile çıktı. İlkel çağdan bu yana var olduğu için insanlar bu gibi tedavi yöntemlerine olumlu bakmıyor. Bu sebeple birçok kişi önyargılı. Bu tarz şeyleri de öyle herkes yapmamalı zaten işin ehli, eğitimini alanlara gidilmeli

Ahahahs seslı guldum kız o degıl onın adı hesema bu vucuttakı toksınlerden kurtulma teknıgı bır nevı detoks :) kucuk bır kesı ıslemıyle derı altındakı toksın barındıran kırlı kan vucuttan uzaklastırılıyor

Konu sahıbı arkadasım evet ıyı gelıyor nasıl kı demır eksıklıgı ınsanda depresyona sebeb olabılıyrsa vucuttakı toksınlerden arınmak da ınsan psıkolojısıne ıyı gelıyor dolayısıyla hacamat depresyon ve psıkolojık rahatsızlıklara sebebsız yrgunluga ve enerjısızlıge ıyı gelen alternatıf tedavıdır cesaret edebılırsem bende ıstıyom...
yıllardır bitmeyen sebepsiz halsizliklerim başımı yastıktan kalıramama. düzeleceğini bilsem acısı hiç umrumda degil

Psikiyatrlar terapi uygulamıyor genelde uygulayanları var elbette ama ekstra seans ücreti alındığı için özellikle devlet hastanelerinde 5 dk muayeneyle ilaç yazıyorlar. İlacın da faydası dokunuyor elbette ancak terapiyle desteklenmesi gereken durumlar olabiliyor. Kimi zaman sadece terapinin çok yardımı oluyor. Ben iyi bir terapistten yardım almanızı öneririm. Bir de bunu deneyin.
devlete hiç gitmedim zaten baştan savdıklarını biliyorm . özele gittim en ağır ilaçları kullandım beni daha beter etti ruh gibi oldum . ama terapi işe yarayacaksa onuda denicem ücreti hiç umrumda degil yeter ki faydası olsun

Bunun aksini inkar eden bir yorum yapmadım. Tabi ki öncelik terapi, ilaç kullanımı. Zaten ilk yaptığımız bunlardı. Hala da bunlar devam ediyor. Sonrasında da bir doktordan böyle bir şeyi duyduğumu ve bunun da inkar edilemeyeceğini söylüyorum. Artık devlet hastanelerinde bile yapılıyor. Haberlerde bile çıktı. İlkel çağdan bu yana var olduğu için insanlar bu gibi tedavi yöntemlerine olumlu bakmıyor. Bu sebeple birçok kişi önyargılı. Bu tarz şeyleri de öyle herkes yapmamalı zaten işin ehli, eğitimini alanlara gidilmeli

Olumlu ya da olumsuz bir bakış açısından ziyade düşünceleri veyahut duyguların düzenlenmesi için verdiğimiz terapiyle kan akıtmanın bağlantısını çözemediğimden. Alternatif yöntemler çokça var, ben danışanlarıma yeri geldiğinde meditasyon da öneririm mesela, kapalı değilim alternatif yöntemlere. Ama bunu da denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz. Ben pek sağlıklı bulmadım. Burada tıp hekimi arkadaşlar da var onlar benden daha iyi bilgilendirirler belki. Ama siz ne terapiden ne ilaçtan fayda gördüm derseniz benim tavsiyem önce terapisti değiştirmek sonra alternatif yöntemler denenmesi derim. Annenize de çok geçmiş olsun.

Ben yaptırdım, hatta hacamat kalemi ve kupalarını filan aldım bi kurs var ona gidip 3 ayda bi kendime gereken yerlerime yaparım diye düşündüm..

Hacamat öyle kafaya göre herzaman yapılmaz, asıl zamanı mayıs haziran aylarıdır (sünnet olan)

Şifa amaçlı yaptıracaksan, hicri takvime göre her ayın 17-21 arası yaptırabilirsin..

Daha önce ve sonra ay kücük olduğundan etkisi az oluyor..

Bununla ilgili birsurü hadis-i şerif var, dikkatli okumak ve öğrenmek lazım..

Ayrıca c,ç ile başlayan gunlerde yaptirmak caiz değil hatta haramdır..

En faydalı olduğu gün ayın 17. Günü imiş..

Yaptirmadan önce iyice araştırmanı öneririm, işinin ehline yaptır..

Şifalar dilerim..

Olumlu ya da olumsuz bir bakış açısından ziyade düşünceleri veyahut duyguların düzenlenmesi için verdiğimiz terapiyle kan akıtmanın bağlantısını çözemediğimden. Alternatif yöntemler çokça var, ben danışanlarıma yeri geldiğinde meditasyon da öneririm mesela, kapalı değilim alternatif yöntemlere. Ama bunu da denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz. Ben pek sağlıklı bulmadım. Burada tıp hekimi arkadaşlar da var onlar benden daha iyi bilgilendirirler belki. Ama siz ne terapiden ne ilaçtan fayda gördüm derseniz benim tavsiyem önce terapisti değiştirmek sonra alternatif yöntemler denenmesi derim. Annenize de çok geçmiş olsun.
Peki zihinsel ve ruhsal hastaliklardan kaynaklanan bas agrisi halsizlik yorgunluk gibi fiziksel agrilara iyi gelmiyecegini nerden biliyorsunuz.sonucta ruhsal sikinti fiziksel agriya donusuyor.

D vitamini mi tavsiye ederim d vitamini eksikliği insanı bunalıma sokuyor mutsuz sinirli hergin sürekli uyku halinde biri oluyor insan bence d vitamini değerinize mutlaka baktırın

Hacamat ne?
Şu denize girerken bir şey giyiyorlar bazi kadinlar o değil mi ?

Evet denize girerken giyilen şeyden bahsediyor psikolojiye iyi mi geliyor diye! Haşemanın olmadığını bal gibi de biliyorsun bilerek yazıyorsun hiç de çekinmiyorsun yazarken. Ne diyeyim, yazık.

Yahu yazmayım yazmayım dedim de hacamatla psikolojik sorun falan çözülmez. Hadi pis kan gidiyor falan desek bile psikolojik problemlerin zaten kanla alakası yok. Düşünceleriniz ve duygularınızın temiz kan pis kanla alakası olabilir mi? Psikolojik sorunlarınız için terapi öneririm, hacamat değil.
Demir eksikligi anemi yapar kansizlikta depresyon yapar bir arastirin isterseniz kanla alakali mi degil mi.

Belirli gunleri varmis ona dikkat ederek yaptirin protein diyeti uygulamasi var oncesinde bunlara dikkat ederek hareket edin.

Back