Haberim olmayan şirketim

Ben olsam arardım sanirim. İcra yokmuş umarım borcta yoktur. Borç falan yoksa hasarsız atlatirsiniz. Kim kurdu,neden kurdu araştırmak lazım. Şirketin adresi falan var mı
Var var olmaz olur mu?
Açılmış bir ara kapanmış. Şimdi tekrar açılmış tekrar 4 5 yıl önce.

Zamanında nüfus cüzdanınızı kaybettiğiniz oldu mu hiç?? Genelde kayıp durumlarında hızlıca iptal işlemi yapılmazsa, tc nizi öğrenen kötü niyetli insanlar böyle şeyler yapabiliyor diye biliyorum

Hiç hatırlamıyorum.

Kimlik bilgilerinizi çaldırmış olabilirsiniz . İnteraktif Vergi dairesinden e devlet şifresi ile giriş yapıp sorgulayın borçlarınızı . Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ticaret sivil gazetesini bulmaya çalışın

Sicil numarası ni buldum

Kimliği kaybetmeye de gerek yok sanırım. Kimlik bilgilerimiz elden ele dolaştığı için Arada bir adınıza açılmış şirket, telefon hattı, borç, icra dosyası vs var mı kontrol etmek gerek.

Var var olmaz olur mu?
Açılmış bir ara kapanmış. Şimdi tekrar açılmış tekrar 4 5 yıl önce.

Bunun olması için birinin annenizin kimliğine veya kimlik bilgilerine sahip olması ya da noterden adına süresiz, şirket kurma dahil belki bir kaç farklı vekaletmame alınmış olması lazım. 2. Seçeneği yapanda çok yakından biri olur genelde.
Kayıp kimlik varsa umarım ilan vermişsinizdir.
Şirketler tüzel kişilik olduğu için e devletten yaptığınız sorgulamalarda borçlar görünmez.
Şirketlerin borçlarını gib, sgk gibi kurumların kendi sistemlerinden öğrenebilirsiniz.
Fakat bireysel olarak bu işe girişmeden önce avukatla görüşün, büyük ihtimalle yasal süreç başlatılması gerekecek.
Annenizin yasal haklarını korumak, dolandırıldığını kayda geçirmek için işlemler yapılacaktır.
Böyle işleri genelde naylon fatura, paravan şirket kurup para aklama gibi işler için yaparlar.
Bu durumun cezası olduğundan hiçbir şey yapmadan önce iyi bir avukat bulun.
Avukat gerekirse sizi bir smmm ye yönlendirir.

Son düzenleme:
Kesinlikle avukatla halledecegiz

O zaman kesin sıkıntıli bir durum var mıdır?
Tüzel kişi üzerine olan borçları göremez miyiz

Gazete ne demek onu bilmiyorum ki
Size ilk attığım yorumdaki ikinci linkten e devlet şifresi ile sisteme giriş yapın. Sorgula sonucu bulduğunuz sicil numarası ile şirketin ana sözleşmesinden tutun, adres değişikliği gibi bilgiler dahil, şirkete dair alınan resmi kararları görürsünüz.

Buraada TC ile gireceğim bir kısım göremedi m.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…