Güzellik takıntım

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
:2: ben kendimi begenemiyorum yaa sanki dunyadaki herkes guzel ben cirkin vucudumda da takmadigim yer yok guzel olan gozlerimi bile taktim varmi benim gibi olan

rabbım her ınsanı guzel yaratmıstır bence cok fazla takıntılısın bu konuda. ıkı rujla dunya guzelı oluyor ınsanlar.bı resım eklede bızde bakalım

Mükemmeliyetçi kişilerde oluyor bu. kişilerden beklediğin ilgiyi göremediğin dönemlerde insan kendisinde kusur arıyor. Olmadık takıntıları başlıyor insan. Bu dönem ne zamandır var? onu öğrenmek istedim.Birde yaşını merak ettim, özellikle ergenlik çağlarında böyle hissediliyor da.

desifre olmiyim simdi :d takintili oldugumun farkindayim ama surekli insanlarla karsilastiriyorum kkendimi degersiz hissediyorum ondan mi boyle oldum acep

Kesın cok guzelsındırde kendın goremıyorsundur....
Hep oyle olur zaten,,,,bence rabbım herkesı cok guzel yaratmıstır, senın kalbın guzelse zaten yuzunede vurur, bence kendınle barısık ol canım, elıne bısey gecmez malesef kendını begenmedıgın surece.

evet hayattan zevk de alinmiyo boyle acaba sacimi falan mi kestirsem degisiklik mi yaapsam ki

bence kendıne guvenmıyorsun guzelde olsan cırkınde kendıne guvenmelısın.ne kızlar goruyorum yuzune bakılmıyor ama burnu kaf dağında gezıyorlar.

bence kendıne guvenmıyorsun guzelde olsan cırkınde kendıne guvenmelısın.ne kızlar goruyorum yuzune bakılmıyor ama burnu kaf dağında gezıyorlar.

COK DOGRU DEDIN KARDESH,

BENSE GUZEL OLDUGUMU BILDIGIM HALDE , BANA '' COK GUZELSIN '''DEDIKLERINDE MAHCUP OLUYORUM, KENDINI BEGENMIS DEMESINLER DUSUNMESINLER DIYE HEMEN '' TSK.LER ,AMA SENIN KADAR DEGIL '' DIYORUM HEMEN, KARSIMDAKI KIM OLURSA OLSUN ARTIK. (kendimi ÖVMEK icin demiyorum bunu :kedi:)

ama canım yasın daha 16 sen kesınlıkle ergenlık donemı sendromuna gormıssın.bu donemlerı bızde gecırdık artık yuzunun cocukluktan cıkıp daha olgun olma yası sıvılcelerın cıkar ığrenc ığrenc gıtmesı 1 hatfadan uzun surer gıbı gıbıı.. makyaj yapmak ıstersın tabı aılede onemlı asla cocugun bugudugunu anlamazlar anlamak ıstemezler makyaj yaparsın one der hemen sıl tabı bazı aıleler harıc.

tek dıyecegın sen dunyanın en guzel kadınısın bunu unutma canım.

tesekkur ederim ...

bu arada bu sorun ergenlikte baslamadı yani oldum olası kendimi cirkin biliyodum yani yanımdakiler bana guzelsin derlerdi ama inanmazdım kucukken dıslandıgım icin falan da olabilir belki simdi bi banyo yaptım sacımı da yapıyım bari
makyaj ben zaten sevmem babam goz kalemi bile surmemi istemiyo zaten bende dogal guzellikten yanayım bi ara hevesim vardı makyaja ama gecti artık

Kesinlikle haklısın.Arkadaşın yaşadığı sorunları bende yaşıyorum.Bazen insan kendini beğeniyor,bazense beğenmiyor.Ama genelde beğenmiyor.Galiba birazda karşı cinsin bize güzel sözler söylemesine ihtiyacımız var ama o da pek uygun değil bu yaşta dahaeyvahedigeldismileArkadaşa da bir sorum var sosyal bir insan mısındır?Arkadaşlarınla birlikte birşeyler yaptığınız olur mu ve hangi sıklıkla?Ve kendine bu kadar takmanın nedeni de diğer insanları gözünde büyütmen canım:1rolleyes:

Sevgili masum_kız teşekkürler canım..Genelde biz bayanlar şöyleyiz. Hayatımızda bir erkek olunca kendimize güvenimiz geliyor, çünkü beğenildiğimizi, istendiğimizi ve en önemliside tercih edildiğimizi düşünüyoruz. Buda kendimize güven sağlamamızı sağlıyor. Fakat aksi bir durum olduğunda tam tersi bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bir şekilde onaylanma ihtiyacı doğuyor kendimize..

Konu sahibi arkadaşımız henüz çok genç, daha yeni ergenliğe atıyor, biraz normal aslında ama sana tavsiyem canım bu konuda çok fazla sıkma ve üzme kendini. Bu yaşlarda başlanan düşünceler ilerde bir obsesyon olarak karşına çıkabilir, hem özgüven eksikliği olarak yaşarsın. Böyle olmanı hiç istemem.
Sevgiler..

kendime guvenim fazla yok yeni ortama girmeyi sevmiyorum yani severimde guvneim yok iste arkadaslık ılıskıleri benim icin oneml
arkadaslarımla yapabildigim kadar biseyler yapıyorum yanidısarı cıkmama annem izin vermiyor ama :S
ergenlige girmeden once cok kırılgandım en ufak bi sakaya kırılıyodum simdi biraz daha duzeldim bi oramda konusmaktan cok korkardım hala bi ortamda konusurken cevap alamayınca kendime guvenim azalıyo malesef niye boyleyim yaa

tesekkur ederim yorum ıcın takmamaya calıscam ama o kadar cok sorunum var ki depresyondayım sanırım :S

ohooo seni beğenen öyle beğensin be yavrum seni öyle beğenemyeninde cehennemin dibine kadar yolu var öyle bi barışık ol ki kendinlee adam senn özgüvenine aşık olsun ..allah ne güzel yaratmış elmz kolumuz süper yaa, ben bazen saçımı falan seviyorum oturduğum yerde yaa allahm ne kadar özenmş diyorum güzellkle ilgili değil cidden kendnle barışık olmak demek bu..

canım supersın ya saçlarını sevıyorsun he valla bende cok sevıyorum kendımı rabbım dıyorum ozenmıste yaratmıs (bıraz sımarıklıga gırdı ama ) bazen yuzumde sıvılce cıktı dıye gunlerce ıcıme dert edıyorum gecen bırısını gordum kız o kadar hos gıyınmıskı ama yuzunun bı tarafı yanmıs allah dedım sabır versın bırde benım dert ettıgım seye bak rabbıme sukur elım ayagın yerınde yuruyebılıyorum kosabılıyorum konusabılıyorum ve en buyuk fobım karanlık sukur ben gorebılıyorummmmmmmmmmm cok sevıyorum kendımı yahu sempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

tesekkur ederim yorum ıcın takmamaya calıscam ama o kadar cok sorunum var ki depresyondayım sanırım :S

canım benim zaten ergenlik dönemine kadar eleştirici bir aile ortamında büyümüşkün kendine olan güvenin sallantıdaymış, üstüne de ergenlik krizi binince doğal olarak komplekse dönüşmüş.
ama inan çok kendine güvenli büyüsen bile bu dönemde benzer kaygılar yaşaman normal.
şu an içinde bulunduğun zihinsel gelişm dönemi nedeniyle odaklaşmayı hat safhada yaşıyorsun. nereye oaklaşırsan sadece onu görürsün. bir gün odak noktan burnun olur, dünyadaki en çirkin burnun sende olduğunu sanırsın. bir gün gözün olur, dünyaki en kötü göz sende zannedersin.
mesela zayıflık hastarı var. aneroksiya. çok zayıf 30 kiloya düşmüş, ölmesin diye ilaç veriyor doktor, ama ilaç kilo aldırır diye içmiyor. çünkü aynaya baktığında kendisini kilolu görüyor. Cidden öyle görüyor. algısı bozulmuş durumda çünkü.

seninki de böyle bi şey ama hastalık değil, ergenlik dönemine özgü bir sorun bu. benmerkeziyetçilik deniyor psikolojide. mesela hasta olduğunda, arkandan birisi gülerse arkana kan geçti ona gülüyor zannedersin. çünkü herkes seninle ilgili zannedersin. aslında öle bir şey yok. bu zamanla geçicek. o zamana kadar bu sorunlarını konuşman ve içine atmaman çok önemli. zaten sen öyle yaparak ne kadar akıllı biri olduğunu gösteriyorsun.

bir de ergenlik döneminde fizyolojik değişimler çok hızlı olur. önce alnın büyür en son ağzın büyür. haliyle bir orantısızlık da olabilir ama yaklışık olarak 18-19 yaşına kadar oturur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…