Güzellik rutinleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii, buarada yeni yeni başlıyorum son 1 aydır düzenli kullanmaya başladım. yüz yıkama jeli diadermine kuru ciltler için olan ama ben hergün kullanmıyorum sade suyla yıkıyorum makyaj yaparsam kullanıyorum jeli yoksa yüzüm çok kuruyor . Yüzüm nemliyken de bu resimdeki c vitamini olanı akşam diğerini de sabah sürüyorum. Buarada şu nemlendirici tek başınada sürsem yüzümü ovalayınca siyah siyah kir gibi çıkıyor onu sürmeyince diğer ürünlerde öyle birşy yok🤷🏻‍♀️ haftada bir de claderm kil maskesine yeni başladım. Göz altlarımda çok kuru göz kremim var evde ama bir işe yaramıyor sanki düzenli kullanmıyorum oyüzden artk😔 birde tek gözümün altında kuruluktan ufak bi kabuk gibi birşey oluştu gitmiyor ve çizgilenme daha belirgin. diğerinde yok 🤔

C vitamini ben nemli cilde uygulamıyorum sadece hyalorunık asıtı ve ıcınde hyrolonık asıt olan seylerı nemlı cılde uyguluyorm

@ceycey0406 canım kızın nasıl S sepyazeytin nasıl oldunuz ,hadi iyi olduk iyileştik diyin .
Hiç yutkunamıyorum, çok ağrıyor boğazım. Onun dışında iyiyim. Ceycey'in kuzusu da iyi olsun bir an önce, perişan oldu çocuk.
Ahsen geçen yağmurda üşümüştü, şifayı kapmadı di mi?

Hiç yutkunamıyorum, çok ağrıyor boğazım. Onun dışında iyiyim. Ceycey'in kuzusu da iyi olsun bir an önce, perişan oldu çocuk.
ah yaaa... ben ahseni ogün hemen ılık suyla yıkadım sıcak su torbasına sıcak su doldurup patiklerini giydirip montunu giydirip zahter ıhlamur kuşburnu çaylarıyla besledim toparladı ,iyi çok şükür ...kesin idrar yolu üşütür veya zatüre olur dedim ama birşey olmadı allahtan ... diğer servis arkadaşları hasta ama okula gidemeyenler var hasta olmuşlar hep

dün kediler hakkında konuşup bugün kediler görmek :KK70: servis beklerken kocaman tosuncuk siyah bir kedi vardı :KK70: çocukların bacağına süründü durdu allahtan araçta mama var hep çıkardım mama verdim önce tedirgin geldi sonra pirana gibi saldırdı :KK70:

bizim sitenin kedileride hep göbekli kalçalı selülitli ha :KK70: kuru firçalama yapacam patilerine :KK70:ahsenin servis arkadaşının annesi çok korkuyor :KK70: korka korka gel pisi pisi deyip mama uzatıyor ama uzaktan uzaktan :KK70: sen korkarsan o da korkulacak birşey var sanıp daha çok korkar dedim :KK70: görseniz kolunu uzatmış 10 metreden gel pisi pisi :KK70:

ah yaaa... ben ahseni ogün hemen ılık suyla yıkadım sıcak su torbasına sıcak su doldurup patiklerini giydirip montunu giydirip zahter ıhlamur kuşburnu çaylarıyla besledim toparladı ,iyi çok şükür ...kesin idrar yolu üşütür veya zatüre olur dedim ama birşey olmadı allahtan ... diğer servis arkadaşları hasta ama okula gidemeyenler var hasta olmuşlar hep
Daha iyi olsun inşallah miniğim

ya cerave kuru ciltler için nemlendiricili yüz yıkama jeli alacaksınız ya da biodermanın hassas ciltler için olanını
yıkama jeli şu ikisinden birini kullanın

yüzünüzü yıkadıktan sonra da daha tam kurumadan hafif ıslakken diadermen nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz

gözünüzü seveyim o serumları kullanmayın :KK43: içinde etkin olduğunu iddaa ettiği maddeesinden çok alkol ve parfüm falan var :KK43: daha çok bariyerinizi bozar

kil maskesini sadece gözeneklerinizin olduğu yere sürün tüm yüze asla... ve kil maskesinden sonra şunu uygulayın

eğer bütçenize uyarsa şu da olur Skin1004 Madagascar Centella Ampoule- Centella Günlük Yüz Serumu 30ml Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

ya da ben bu kadar ürünle uğraşamam bana tek bir nemlendirici olsun yüzümü yıkadıktan sonra akşam onu sürüp yatayım hem aydınlatsın hem nemlendirsin hem bakım yapsın diyorsanız da EffectHA Cream Kuru Ciltler Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bunu yüzünüzü yıkadıktan sonra cilt daha nemliyken süreceksiniz
Çokk teşekkür ederim bütçeme uyanlari alacağım 🤗💐

o maske için ışıklı olanlar çok güzel ışık deyip geçme ipl de ışık sistemi bak tüyleri nasıl uyutuyor pürüzsüz yapıyor değil mi . ışık sistemi yüzeye en etki eden şey bence alırsan güzel olur canım :KK70:

mali müşavirlik staj başlatma sınavına ameliyat olduğum için giremedim yoksa senelerce mali müşavir ortağımla muhasebe ofisim vardı ,erhanlada ilişkimiz öyle başladı zaten mükellefimdi :KK70: defterini tam anlamıyla dürdüm adamın ahahha o kadar iyi muhasebeciyim yani bak kocam oldu :KK70: sınava girseydim kesin şuan mali müşavirdim kısmet
Ama iris saçma de mi o o kadar sevilmemiş. Baerı da bilemesem asış ona ihtiyacım var çene hattı belirginleştieme ve sarma karşıtı çünkü ben sanki kırışmaktansa saracak gibiyim. Romantik çift çok tatlı 😂Sen ne yapsan zaten en iyisini yaparsın güzelleştirirsin o oratamı o işi. Çalışkan ve disiplinli olduğun için de elinden hiçbir şey kaçmaz. Maşallah.Çok yakışır hakim olmak da. Zaten Ahsen de akıllı bir çocuk bence seneye girersin sen.

Son düzenleme:
Görl geçmiş olsun. Acil enerci temizlemesi yapalım konuya.Acil ada çayı tütsüsü 😂Bu arada hiç yapmadım öyle bir şey ama bilim görldüm artık saldım yeto nereden gelirse şifa gelsin. Nazar şov. 😂Diyeceğim ama benim 3 yıla yakındır hasta olduğum aklıma geldi ne nazarıymış olmaz yani bu kadarı 😂

gözenek mevzusuna herkes çok takılıyor volkanik yanardağ şeklinde gözeneklerim var asla takılmıyorum ki neredeyse doğduğumdan beri bu işin içinde olmama rağmen. gözeneksiz hiçbir canlı yok yeryüzünde. o sosyal medyada gördükleriniz gerçek değil . çoğu insanda nemlendiricisinin üstüne transparan pudra geçip pürüzsüzleştirip ayy gram makyaj yok allah vergisi diyor kocaman yalan. gözeneksiz insan olmaz canlı olmaz imkansız
Allah razı olsun. Düşünüyorum düşünüyorum bir insan nasıl gözeneksiz olabilir? Diye. Kafam basmıyordu. Şimdi rahatladım. Gözeneklerimle mutlu mesut geçinebilirim artık😂😂

Allah razı olsun. Düşünüyorum düşünüyorum bir insan nasıl gözeneksiz olabilir? Diye. Kafam basmıyordu. Şimdi rahatladım. Gözeneklerimle mutlu mesut geçinebilirim artık😂😂
Filtreyi basıyorlar anca öyle. Ama niacinamid olsun bha olsun fark ediyor. Bir de benim bu kadar ürün içinde oha gözeneklerim ne kadar az görünüyor dediğim bir ürün gece sürüp sabah kaldığımda vaov dediğim bu ne be reklam yapsam bu kadar olmaz 😂ürün manyo bifida Complex ampule ama herkese iyi gelmiyor görl dikkat et fermante içerikler herkese iyi gelmez.

Kızlar bu ürünü deneyen var mııı. Kuru nemsiz ciltliyim güneş lekelerim var :KK43: resim ekliyim hatta son zamanlarda oluşan gözenek sorunum da var, burnuma doğru devam ediyor burnumda fazlasıyla siyah nokta var. sivilce haric birsürü sorunum var hiç bilgim yok. hyalüronik serum ve C vitamin serum kullanıyorum birde arada bi claderm kil maskesi yapiyorum. Nemlendirici olarakta diadermine kuru ciltler için olan. Bu delikler daha da büyür mü 😭

sizce gerek var mı bu tarz ürünlere kullaniyor musunuz?
Siyah noktayi direkt en etkili temizleyen salisilik asit dedikten sonra yorumuma baslayayim. Cok yakindan cekmissin ve buna ragmen cildin cok güzel bence. O kadar yakindan aynayla baktim da benimkiler daha belirgin ve ben gözenekli göründügümü hic düsünmezdim, yoksa ben de gözenekli miyim :KK70:. Yani demek istedigim kimsenin yüzü cocuk cildi gibi gözeneksiz degil, ergenlikten sonra cilt degisiyor. Herkes filtre vs kullandigi icin sana normal gelmiyor olabilir mi? Gözenek konusunda daha önceden dermatolog videolarindan derleyip sunlari yazmisim -bir kismini ben uygulamiyorum ama bugünden sonra baslayacagim sanirim :) :

Gözenekleri kücültmek ile alakali baska dermatologlari da izledim. Kisacasi:
1. Kolajen ve elastini korumak gerekiyor, bunun icin de günes kremi sart.
2. Kolajen olusturmak gerekiyor. Bunun icin: retinoid, vitamin C, microneedling, CO2 laser
3. Yag olusumunu azaltmak gerekli: Niacinamide, green tea extract, L-carnitine (bu ikisini yeni ögreniyorum)
4. Olusan yagi ciltten atmak gerekiyor: Salisilik asit (BHA)
5. Gözenek görünümünü azaltmak icin: retinoid, kimyasal peeling (glikolik asit, salisilik asit, laktik asit), microdermabrasion, dermaplaning.

Baska öneriler
1. Kati sabun kullanilmamali
2. "non comedigenic" ürünler kullanilmali. Yani mümkünse yag icermeyen ürünler kullanilmali. Su bazli öneriliyor.
3. Su bazli temizleyiciler sizin dostunuz (Dr Dray)
4. Cildinizin kurumasina izin vermeyin. Dr Dray ve Dr Jenny Liu, özellikle de retinoid vb irritasyona ve kuruluga sebep olabilecek ürünler kullaniliyorsa ardindan nemlendirmezsek gözeneklerimizin aksine genisleyebilecegini söylüyor.
5. Glisemik indeksi yüksek besinler, saglikli olmayan yagli besinler, ve "muhtemelen" süt ürünleri fazla sebum üretmeye sebep oluyormus Dr Jenny Liu su saniyede. Bunlari azaltip, saglikli meyve-sebze-yag yiyin.
6. Günde 1-2 kereden fazla cildinizi temizlemeyin. Eger yagli cildiniz varsa, cok fazla temizlemek yag üretimini artiriyormus (Dr Jenny Liu, su saniyede).

---
Niacinamide, salisilik acid (beta hydroxy acid -BHA- ailesinden) etkili. BHAlar gözenekler icin ise yariyor, ama AHA'lar bu konuda o derece iyi degiller ve olamazlar kaynak: güvendigim Amerikan bir dermatolog. Yesil cayin (green tea extract) gözenekleri kücülttügü kücük capta yapilan bir arastirmada kanitlanmis. Mesela "YourGoodSkin Acne Rapid Rescue" hem yesil cay hem de salisilik asit icerdigi icin cok etkili. Bunun disinda La Roche posay effaclar serum'u da cok öneriyor.

Ikinci olarak da doktor recetesiyle alinan retinoidlerin gözenekleri sikilastirdigindan bahsediyor. Bu ürünleri kullanirken cildin kurumamasina, iyi sekilde nemlendirilmesine dikkat etmek gerekiyor. Eger iyi nemlendirilmezse gözenekler daha da belirgin olabilir. Mümkünse yag icermeyen su bazli nemlendiriciler öneriliyor.

Resurfacing laser, LED light mask for acne de diger secenekler. Günes kremi kullanmamak da gözenekleri genisletiyormus. Gözenekleri doldurmamasi icin önerdigi ürünler arasinda La Roche Posay Anthelios ultralight SPF60 ve Bioderma Photoderm Max Aquafluid var, gayet hafif oldugu icin cildi rahatsiz etmiyor. Bu dermatolog önerdigi ürünleri siralamis gönderdigim linkte ama cogu önerdigi ürünü ben de bulamiyorum, muadili olan ürünlere bakiyorum.

Ay şu bombeli küpeleri takınca hani bir instagram filtresi var ya ay onun gibi oldum aşırı makyajlı sesi böyle canım yalnız senin cildin çok sorunlu diyen cilt bakım uzmanı filtresi 😂Ya da gel sana kalıcı kal makyajı yapalıö çok boşluğun var diyen 😂
Allah senii yaaa 😂😂😂😂 koptum

Filtreyi basıyorlar anca öyle. Ama niacinamid olsun bha olsun fark ediyor. Bir de benim bu kadar ürün içinde oha gözeneklerim ne kadar az görünüyor dediğim bir ürün gece sürüp sabah kaldığımda vaov dediğim bu ne be reklam yapsam bu kadar olmaz 😂ürün manyo bifida Complex ampule ama herkese iyi gelmiyor görl dikkat et fermante içerikler herkese iyi gelmez.
Thanks görl kaydettim bunu😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X