Yok ben biraz fazla ürün kullaniyorum bence
Dermatologlar genel olarak minimalistler, sizin gibi :) Gözalti problemim azalinca kullandigim ürünleri azaltacagim ben de. Göz kenarimdaki ince kirisiklik da yok oldu bu arada.
Gece rutinimi de yazayim:
1) BANILA Clean it Zero Cleansing Balm (heimish all clean balm ile ayni icerik)
2) Cerave su bazli yikama jeli
3) Eger asit günü degilse: Niacinamide + 15 dk sonra retinol. Eger asit günüyse, önce the ordinary AHA/BHA asit (göz cevresi haric), sonra suyla yikiyorum, sonra da C vitamini uyguluyorum her yere.
4) The Ordinary Argireline solution + The Ordinary Matrixyl (esit miktarda karistirip her yere)
4) salyangoz özü: COSRX - Advanced Snail 92 All In One Cream (her yere)
5) Pyunkang Yul Nutrition Crème (bunu göz altima sürmüyorum). Göz altina, sebamed q10 (herhangi bir göz kremi olur, korumak amacli) + retinol veya tranexamic acid
eger herhangi bir adimda yanma hissedersem de Its skin Li effector sürüyorum.
6) gece uyumadan önce 15 dk kirmizi isik veren lamba yanimdayken yatagimda uzaniyorum (led ya da infrared olur, ama yüzünüzü ısıtmayacak uzaklikta olmasina dikkat edin. Isı yaslandiriyor. Ben infrared kullaniyorum yüzüme 60 cm uzaklikta. Infrared'den korkuyorsaniz kirmizi led lamba kullanin o daha yaygin). Direkt yüze maske halinde olanlari var ama onlar cok pahali o yüzden gerek yok onlara, bunlar da ayni isi görüyor.
7) Göz kenarima kirisiklik karsiti bant yapistiriyorum (bunu dermatologlar önermiyor ama ben yapiyorum). Bir zararini henüz görmedim. :)
Benim cildim karma ve 35 yasindayim. Herkeste iyi sonuc vermeyebilir tabi ama ben cok memnunum bu rutinden.