Güzellik ölçütleriniz nelerdir? Sizce ideal kadın nasıl olmalı?

Bana göre ideal kadın;
1.65-1.73 boy arasında olmalı. Uzun boyluları pek beğenmiyorum.
Kilo olarak 53 en fazla 55 olmalı.
Tam 90-60-90 ölçülerinde olmasa da bel kıvrımı bariz belli olmalı ve kalça mutlaka olmalı.
En önemli detay el ve ayak bilekleri ince,
Bacaklar ise üst kısmı hafif dolgun ve sıkı,
Saçlar bel hizasında , doğal kumral tonunda ve doğal bukleler,
Gözler kahve ya da ela renginde , kirpikler uzun , dudaklarda ne çok ince ne de çok kalın orta kararda olmalı.
Giyim konusunda ise modaya uyması şart değil,
Vücuduna yakışan kıyafetleri giydiği zaman kendi modasını yaratır zaten.
İşte benim ideal kadınım böyle olmalı..
Bu ideal kadına da ideal bir erkek lazım tabi :)

Kadınlar toplumd çoğunlukta olan tipleri genelde ideal kadın olarak görüyor,ama bir de ideal üstü kadınlar var.Zaten onların sayısı oldukça az. :KK23:

ideal kadın kilosuyla boyu orantılı olan,olabildiğince doğal olan,saçları uzun veya kısa faketmez ama bakımlı olan ve çevresiyle iletişimi iyi olan kadındır.(tabi yazmayı unuttuğum bazı yönleri vardır.şu an aklıma gelen bunlar)

audrey hepburn da başka bir açıdan ele almış ideal güzelliği $aud.jpg

Audrey Hepburn'ün Güzellik Sırları
Tanrı vergisi güzelliğiyle anılmak hoşuna gidiyordu. Ama tercihi güzellikten çok zekâsıyla, yetenekleriyle ve çalışma azmindeki titizliğiyle anılmaktı. Ancak ne zaman bu yönlerinden bahsetse, “Güzelsiniz diyorlardı ona, hem de çok güzel!”.
Giysilerini kusursuz bir şıklıkla üzerinde taşır, oldukça sade giyinir; elbiselerinde en çok sihayı tercih ederdi. Aşırı süsten kaçınır, yüzünün masum ifadesini bozmayacak hafif makyajı benimserdi. Yetmişi aşkın yaşına rağmen yüreğinde hassas ruhlu ve sevgi dolu küçük bir kız yaşardı. Acaba onu Hollywood Sineması’nda efsane bir aktris yapan bu çocuksu masumiyeti miydi?
Zarif ve alçak gönüllü hâlini ömrünün sonuna kadar sürdüren sanatçı, kolon kanserine yakalandığı sırada bile iyimserliğini ve sevgi dolu tebessümünü yitirmedi. Hastalığından medyanın, hatta en yakınlarının bile haberi yoktu. Kimseyi hastalığıyla üzmek istememişti. Hayatı daima Allah’ın bağışladığı en büyük ödül olarak gören işte bu güzeller güzeli kadın Audrey Hepburn’du.
Son röportajında muhabirin kendisine yönelttiği, “Güzellik iksirinizi açıklar mısınız” sorusuna, “Yine mi güzellik!” der gibi tebessümle baktı. Buğuluydu gözleri. Ve yılların eskitemediği o muhteşem güzelliğinin sırlarını bir solukta sıralayıverdi:
Çarpıcı dudaklar için şefkat dolu sözcükler kullanın.
Büyülü gözlere sahiğ olmak hiç zor değil, yapacağınız tek şey insanlara sevgiyle bakmak.
Göz kamaştırıcı saçlar mı düşlediniz? O hâlde günde en az bir kez, çocukların minik parmakları bırakın saçlarınızın arasında dolaşsın.
İncecik bir vücut özlemi mi çekiyorsunuz? Yiyeceklerinizi aç insanlarla paylaşarak başarılı olabilirsiniz.
Özgüveninizle çevrenizi etkilemek istiyorsanız, bilgi açısından hızlı adımlar atmalısınız.
İnsan kendini sürekli aşmak zorunda olan bir varlıktadır. Hiçbir ayırım yapmadan kırılmış kalpleri onarmalı, hastaların yardımına koşmalı ve yaşamın kefaretini ödemelidir.
Bir gün, yardım eline ihtiyaç duyarsanız, bunu omuzlarınızın altında bulabilirsiniz. Yaşlandığınızda iki eliniz olduğunu daha iyi fark edecek; bir elin kendiniz için, diğerinin de başkalarına yardım etmek için yaratıldığını anlayacaksınız.
Kadının güzellipi ne giysilerinde ne de saç modellerinde saklıdır.
Güzellik, kusursuz bir yüz ve vüvutla sınırlanmaz. Asıl güzellik, ruhun güzelliğinin yansımasıdır. Sevginizi ne kadar gösterebilirseniz, o kadar güzelleşirsiniz.
Unutulmaması gereken şudur ki; bir kadın, yılları geride bıraktıkça daha da güzelleşir…

dndenbgndenyrndn.blogspot.com dan alıntıdır.

Son düzenleme:
165-170 arası boyu olmalı (cunku daha uzun topuklu gynce çok ıtıcı duruor) ınce olmalı 9-6-9 bel kıvrımı olmalı basenı olmamalı popusu cıkık olmalı

iri gözleri uzun kırpıklerı olmalı ,düz kaşı olmalı,uzun ve saglıklı sacları olmalı .agzı kucuk ama dolgun olmalı

yüz şeklide merve bolugur gibi çene kemıklerı belırgın yanakları zayıf olmamalı :) ve tenide süt beyaz olmalı

her bayanın kendince ayrı bir çekiciliği güzelliği vardır ancak bazı özellikler var ki gözlemlediğim kadarıyla aşırı dikkat çekiyo. bende çok begenıyorum.

1.60-1.70 arası boy
36 eger göbeksizse 38 beden
36-37 numara ayakkabı
bakımlı el ve ayaklar, güzel parfum
beyaz veya açık bugday ten
kumral veya sarı renkte kıvırcık veya dalgalı südyen altına kadar uzanan saç
incecik bir bel, cıkık vucutla orantılı kalca
dolgun gögüsler, yine bedenle uyumlu
allık, rimel, ruj, eyeliner gibi rötüş odaklı olan makyaj yapılarak güzellikleri vurgulanmıs bir yüz
topuklu, yerıne göre dolgu yerıne göre ayrık
dar giyinen, özenti olmayan giyim tarzı
güzel dısler , küçük dolgun dudaklar, kemeri olmayan yüzle uyumlu bir burun, iri gözler, geniiş kavisli kaşlar
çıkık elmacık kemikleri

bence liste böyle uzun olsa da bir cok bayan böyle etrafta :) ve uzun boylu erkekler de peslerinde ahaha sanırım zıt kutupların cektiğinden olsa gerek.

aynen canım katılıorum sana benım adamla aramda 26 cm var ben kısa deılım ıdeal kadınım ama benım adam aşırı uzun yaa daha grmedım ondan uzun :KK70:

Ama gel görkı oda benım pesımde :KK1::KK1: hatta vurgulayarak derkı herzaman ben uzun kız sevmem kı zaten ne o ole kucagıma alıp atamıcaksam ıstemem der :KK52::KK52::KK52: yerimm aşkımı yerimmm yanında düz olarak sadece babet gıyemesemde olsunn (çunku asırı duz babetler :KK43: ) çok da yakısıoruz valla :nazar::nazar:

Benim için ideal kadın 1.70-1.75 arasında boy ve ona göre orantılı kilo...
Saçları uzun olmalı
Beyaz tenli iri gözlü güzel kaş ve kirpikli
Çok olmasada dolgun dudaklı
Dik gögüsler ince bir bel hafif kalça
Tırnakları ve elleri bakımlı...

herkes nicelikten ibaret yazmış, bana göre önemli olan niteliktir...mesela huy güzelliği, gözlerinin içi gülmesi, pozitif ışık saçması, tebessümü hiç bırakmaması...vs.

Bence ideal kadın görünüş olarak 1.70 boylarında 52 kilo güzel bir gülümsemeye sahip beline kadar saçları olan çekik gözleri olan (keşke gözlerim öyle olsa :KK43: ) biri.
Karakter olarak küfür kesinlikle etmemeli bir kadına en yakışmayan şey bu sanırsam.Anlayışlı ve karşısındaki insanlara karşı saygılı ve düşünceli olursa o kadın ideal kadındır. :KK70:

Şimdi kadın dediğin 175 boy 55 kilo, iri göz, uzun saç, dolgun dudak ve orantılı vücut olunca güzel mi oluyor? Olamaz. :KK53: İnsanın burnunun hokka gözlerin ceylan dudakları kiraz olunca güzel olma ihtimali çok az. Uyum olmalı, kaşında gözünde vücudunda vs. Hepsi bir bütün. Ne yazık ki anlamsız bir konu olmuş. Sayılan kriterlerde binlerce çirkin örnek bulunabilir. Mesela renkli gözlü küçük burunlu küçük ağızlı olmam beni güzel kılmaz. :KK53: Yapmayın böyle kıstaslar. Bir de bazıları ortalamanın çok dışında olan özelliklerini güzellikten saymasalar daha sağlıklı olacak... :KK37: Gelelim benim zevklerime. Ben şu aşağıdaki videoda bülbül gibi şakıyan ablaya bayılıyorum. Kendisi transgender olsa da benim gönlümde kadınların %70'inden daha kadın. İzlemelere doyamıyorum. Kliplerde çok güzel ama resimlerde pek değil. O nasıl bir sestir, nasıl bir ahenktir, nasıl bir kıvraklıktır, o nasıl bir vücut dili... Yerim. :KK56: [video=youtube;Xmasc87IdPs]http://www.youtube.com/watch?v=Xmasc87IdPs[/video]

Bu da başka bir video. Bandanalı abla.

[video=youtube;Voagv5OyV-k]http://www.youtube.com/watch?v=Voagv5OyV-k[/video]

Bir başka beğenim de Gisele Bündchen

$b.jpg $b.jpg

Bir de şöyle olmamalı, Öykü Karayel ve Hazal Kaya gibi iri gövde çöp bacak orantısına asla sahip olmamalı. Bir de beliyle kalça arasında milim fark olup daracık giyenler yok mu... Eğer yanlarınızda kat kat kat varsa daracık giymeyin nolur. Sizi iki beden büyük kıyafet paklar.

Son düzenleme:
ben ideal kadın şöyledir böyledir demiycem bence esmer olsun kumral olsun beyaz olsun eğer kadına bakınca güzel buluyosan dönüp tekrar bakıyosan bariz bi kusur görmüyosan fiziksel özellikleri kendine yakışıyosa o kadın idealdir.

X