Güzellik mi ? Yoksaa bakimlilik mi ?

1 insan ne kadar güzel/yakışıklı olursa olsun, bakımsızsa (pis tırnak, yağlı saç, ter kokusu, sararmış diş, kızlarda kolda,el üzerinde fazla tüy vs.) bana çok itici gelir. bakımlı olmak daha önemli... hihoyyyt

Son düzenleyen: Moderatör:
güzellik önemli bence
malzeme güzel olmazsa bakımın bi önemi yok

güzellik önemli bence
malzeme güzel olmazsa bakımın bi önemi yok

Ben de tam bunu demek istemiştim guzellik olmazsa olmaz evet..
Ama bakımlı bayan çirkin yerlerini rahatsz oldugu yerlerini değiştirebilir bir de ustune bakım yaparsa taş gibi olur...

saygı duyuyorum canım, ama hala abartılırsa bi anlamı olmayacağını düşünüyorum..

Doğal olmak, yapay olmak, bakımlı olmak , güzel olmak, kavramlarında genel-geçer bir ortak nokta aramak en büyük hatadır ve boşa yorar insanı....

çünkü bu kavramların herkes tarafından kabul edilmiş ortak bir anlamı yoktur...neyi ifade ettiği ve içeriğinin ne olduğu kişiden kişiye değişir...çünkü herkesin bu konuda sınırları farklı...

kimi insan estetik yaptırmayı "bakımlı olmak" sınırları içinde değerlendirirken bir diğerimiz buna "yapaylık veya doğallıktan uzaklık" olarak değerlendirebilir..

Bence güzel olmaktan ziyade bakımlı olmak hepsinden önce gelir ve bence hepsinden üstündür....Peki bana göre bakımlı olmak nedir onu söyleyeyim...

Bana göre bakımlı olmak ilk önce saç, yüz, vucut, tırnak falan gibi şeylerin günlük temizliğini yeterince yerine getirmek.....(ki bunu zaten bir binanın temeli gibi düşünüyorum)
ondan sonra kendine yakışan saç modellerini ve renklerini iyi bilmek ve bunu uygulamak Kendine yakışan ve yaşam tarzına ve düşüncelerine uyan giyim tarzını ve kıyafet renklerini bilmek ve bunu uygulamak ve sizin kişiliğinizi yansıtacak bir parfümünüz olmalı...
ayrıca kıyafetleri birkaç aksesuarla pekiştirmek de fena olmaz..ama bunları seçerken yine yaşınızı konumunuzu hayatınızdaki sıfatları vesaire vesaire hepsini değerlendirmelisiniz..

(ama bunları uygularken rahatlığımızdan da ödün vermeden ama çok da bakımsız görünmeden orta noktayı bulmak çok önemli)

mesela topuklu ayakkabı giyerken eğer ki kilolu bir insansanız çok ince ve uzun topuklarla yürümek sizi zorlayacaktır ve bakımlı görünmekten ziyade özenti gösterecektir..
veya ne biliym 16-18 yaşındaki bir genç kıza ben kıpkırmızı cart rujları..leopar desenli kıyafetleri veya kürkleri asla yakıştıramam...

bu genel noktaların yanısıra diğer şeylere de karşı değilim ben...eğer ki tarzınızla bütünleşicekse ve yakışacaksa neden olmasın....insan renkli lens de takabilir..kulak da deldirebilir...dövme, piercing de yaptırabilir hatta burnunu da estetik yaptırabilir..ama bunlar kişinin tercihine kalmış yani herkesin yapması zorunlu değil bakımlı olmak adına...ve bunları yapmayanlara da bakımsız diyemeyiz...yapanlara da yapmacık diyemeyiz...eğer ki kendine yakışanı biliyor ve ona göre yaptırıyorsa...yani doğru seçim yapmak en önemlisi...ama en yukarıda saydıklarım kesinlikle olmalı...

en önemli olan şey doğru tercihler yapmak ve sizin diğer unsurlarınızla tutarlılık gösterebilmesi

örneğin diyelim renkli lens takıyorsunuz eğer ki renk seçiminiz yalnışsa teninize saçınıza yüzünüze uymayan bir renk seçmişseniz yapmacık duracaktır..
ama sizle bütünleşen bir renk seçtiyseniz yakışacaktır ve yapmacık değil bakımlı gösterecektir..
Ve diyelim doğru lensi buldunuz ve takıyorsunuz...ama çıkmış olan kaşlarınızı almıyor veya saçlarınızı gelişigüzel tarıyorsanız yani bir unsurunuz bakımlı iken diğer unsurlarınız özensiz ise rüküş görünürsünüz...

basit bir renkli lens örneği üzerinden gördüğünüz üzere insanlar üzerinde 3 farklı etkiyi yaratabilirsiniz..hangi etkiyi yaratmak istediğiniz ise tamamen size bağlı...

Son düzenleme:
ama bazı kızlar gerçekten çok da güzel olmuyorlar we bakımlı görünmek için daha da itici görünüolar..hani böle güzel olayım bakımmlı görüneym diye boyanmış da boyanmış,son trend btn kıyafetleri almış ama hepsini üst üste giymiş,küpe kolye yzük ne bulduysa takmış işte o ancak rüküş oluo çok güzel bile olsa güzelliğini kapatıo bu yaptıkları.

bu da bnm fikrmm

en başta;bakım yaptığında dikkat çekecek,o bakımla taçlanacak bi güzelliğin olması gerektiğini düşünüyorum.sonra da o güzelliği ortaya çıkaracak bir bakım...
bir de bakımlı bayanla güzel bayan arasında fark vardır bence.güzel hep güzeldir,özü güzeldir yani bakım olmasa bile.her bakımlı da güzel değildir,sadece bakımlıdır okadar...diye düşünüyorum ben...

Bence Allah'ın yarattığı her canlı güzeldir...ama kimi insan kendisine neyin yakıştığını bilmediği için..kimi insan da hayat şartlarını veya düşünce tarzlarını değiştirmediği için çirkinmiş gibi görünmeye mahkum kalır..
bu dediğim şey, bakımlı görünmek adına yaptıklarını yakıştıramadığı için komik duruma düşenler olabileceği gibi......giyim kuşam makyaj olarak herşeyi doğru dürüst yapan, ama ne bileyim çok sigara içerek kendini çirkinleştiren,yada düzensiz yaşayarak uykusunu iyi almayarak, sağlıklı beslenmeyerek kendini çirkinleştirenler de var...bakımlılık olayını sadece giyim kuşam kozmetik ve makyajla falan sınırlamamak gerektiğini düşünüyorum
hiçkimsenin çirkin doğmadığını düşünüyorum...yanlış seçimler insanları çirkinmiş gibi gösteriyor o kadar...
bence kişinin genetik üstünlükleri yada iyi giyinmeyi bilmesi yeterli değil...sağlıklı beslenmesi, spor yapması, düzenli yaşaması ve kendini stresten uzak tutmayı bilmesi ve kötü alışkanlıklarının olmaması..yada mümkünse en az derecede olması da bakıma girer bence
kısacası hayatınızın her alanında kendinize özen gösteriyor ve saygı duyuyorsanız ve bu doğrultuda hareket ediyorsanız işte o zaman bakımlısınız demektir
sokakta 2 dirhem 1 çekirdek olup da evde kötü bir renkte çuval gibi olan pijamalarla gezen insana bakımlı demek zor...

Son düzenleme:
bakım da yapsan güzelde olsan bi duruşun havan yürüyüşün olmadan olmuyor annem gençken güzelmiş ama çok güzel değil ama kendine öyle bir bakarmış ki bir yürüyüşü varmış bir havası varmış herkesin dilindeymiş havası yürüyüşü imrenirmiş herkes ama ben nedense öyle değilim güzelim bakımlıyım ama yürüyüşüm çok kötüydü kambur duruyordum annemin ikazları üzerine dik yürümeye başladım o bile farketti insanlar daha başka bakıyo etrafımdakiler beni daha çok beğenmeye başladı bence yürüyüş daha önemli bı ışık saçmalı insan diye düşünüyorum...

bence güzellik olmayınca istediğin kadar boya küpüne girin,olmuyor işte ama zemin güzelse arkadaşında dedği gib taş gibi olursun,zaten yüz güzelliği olmayan ,hatta sıfır olan bazı bayanlarda güvenecekleri bir dekoltesi kalıyor, onunda varlığı tartışılır tabi!!!bakımsız bir hayatda düşünemem tabiki ama güzellik yüzde yüz şart!!!-tatlicadiarzu-

gusellik herkese göre deişen bi kavramdır bana göre gusel olan başkasına göre olmayabilir ama bakım ayrı herkes mutlaka yapmalı kadıına bakımlı olmak yakışıor.. ve bencede ona göre itibar göruor..

çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır!

LiveImages&
LiveImages%5CG%C3%BCzelim%5C%C3%87%C4%B0RK%C4%B0N%20KADIN%20OLUR%20MU%20H%C4%B0%C3%87%5C16.jpg
[/IMG]
2477_385_03032008_9.jpg
[/IMG]
5315vj6nj0.jpg
[/IMG]
8458ap5wq9.jpg

Son düzenleme:
mesela benim cok cirkin olup da kendisine bakmaya baslayınca hayranlıkla izledigim arkadaslarım olmustur ama kimi de war ki ne yaparsa yapsın olmuyo gzellkse sadeyken de wardır bakımlıyken de.bakım tabii ki olmalı ama terchm guzellkten yana naniknanik

ikiside olmalı bence....tabi bakımın çok büyük payı var güzellikte...

ikisinden birisini tercih etmem gerekirse guzellik diyebilirim ....ama bakımlıkta sart yani =)

kimisi dünyanın bakımını yaptırıyor ama öyle doğal güzellerde varrki,yanından geçemez bakımlı halleriyle

bence güzellik olmadan ne kadar bakım yaparsan yap bi işe yaramaz ben görüyorum ne bilim benden daha fazla makyaj var suratında ama belli bile olmuyo eşşeğe altın semer vursan eşşek yine eşşektir

Bir arkadaşım vardı mahallemizde yüzü güzel bi kız :CüvCüv: fiziksel özelliklerimizde başabaştı sürekli "o çocuk bana teklif etmişti bu çocuk benden hoşlanıyodu şu peşimden çok koştu" diye anlatan tip kızlardandır layhayhoy o lisede hep vardır ya popüler kız bense itiraf ediyorum lisede bakımsız bi kızdım çıktığım bile olmamıştı fakat bu kuralı üniversitede bozdum giyim tarzımı saç sitilimi yeniledim güzel makyaj yapmaya başladım alışveriş-parfüm-saçdüzleştiricisi vazgeçilmezim oldular:lepi: facebooktan beni bulan arkadaşlarımın ilk cümlesi çok değişmişsin oluyor resimlerime bakarken ben bile kendimi tanıyamıyorum a.s arkadaşım ise liseye oranla daha sade bi kız olmuş ama güzelliğinden bişiy kaybetmemiş neyse onun benim yanımda komplekse girdiğini hissetmeye başladım sengözlerimebaksanab.yolda yürürken bana laf attıkları için morali baya bozuldu:dilcikar: zira bu tür şelere pek bi önem veriyo artık benimle çıkarken acayip süsleniyo yine gördümki aslında yüz güzelliğide değil önemli olan:1no2: sokakta aslında dile getirilmeyen bi olay vardır buna "kısa, tanımadığınız ve bidaha görmeyeceğiniz erkeklerle kesişmelersositososito" diyebiliriz ben şahsen çok yaşıyorum bunu çok bakıldığı zaman galiba bugün çok güzelimsengözlerimebaksanab az bakıldığında noluyo ya:dilcikar: diyorum yine aynı sonuca varıyorum BEĞENİLMEK tabiri caizse talep görmek BAKIMLI olmakla çok orantılı oysaki aynı YÜZ , aynı BEDEN değişen sadece PAKETLEME.

aynen canim benim gibisin sende benim yüzümü gören siniftaki ögrenciler icinde en cok degisen sen olmussun diyolaar aklinialirimsmilekaydirigubbakcemile3

X