Doğal olmak, yapay olmak, bakımlı olmak , güzel olmak, kavramlarında
genel-geçer bir ortak nokta aramak en büyük hatadır ve boşa yorar insanı.... çünkü bu kavramların herkes tarafından kabul edilmiş ortak bir anlamı yoktur...
neyi ifade ettiği ve içeriğinin ne olduğu kişiden kişiye değişir...çünkü herkesin bu konuda sınırları farklı... kimi insan
estetik yaptırmayı "bakımlı olmak" sınırları içinde değerlendirirken bir diğerimiz buna "yapaylık veya doğallıktan uzaklık" olarak değerlendirebilir..
Bence güzel olmaktan ziyade bakımlı olmak hepsinden önce gelir ve bence hepsinden üstündür....Peki bana göre bakımlı olmak nedir onu söyleyeyim...
Bana göre bakımlı olmak ilk önce saç, yüz, vucut, tırnak falan gibi şeylerin günlük temizliğini yeterince yerine getirmek.....(ki bunu zaten bir binanın temeli gibi düşünüyorum)
ondan sonra kendine yakışan saç modellerini ve renklerini iyi bilmek ve bunu uygulamak Kendine yakışan ve yaşam tarzına ve düşüncelerine uyan giyim tarzını ve kıyafet renklerini bilmek ve bunu uygulamak ve sizin kişiliğinizi yansıtacak bir parfümünüz olmalı...
ayrıca kıyafetleri birkaç aksesuarla pekiştirmek de fena olmaz..ama bunları seçerken yine yaşınızı konumunuzu hayatınızdaki sıfatları vesaire vesaire hepsini değerlendirmelisiniz..
(ama bunları uygularken rahatlığımızdan da ödün vermeden ama çok da bakımsız görünmeden orta noktayı bulmak çok önemli)
mesela topuklu ayakkabı giyerken eğer ki kilolu bir insansanız çok ince ve uzun topuklarla yürümek sizi zorlayacaktır ve bakımlı görünmekten ziyade özenti gösterecektir..
veya ne biliym 16-18 yaşındaki bir genç kıza ben kıpkırmızı cart rujları..leopar desenli kıyafetleri veya kürkleri asla yakıştıramam...
bu genel noktaların yanısıra diğer şeylere de karşı değilim ben...eğer ki tarzınızla bütünleşicekse ve yakışacaksa neden olmasın....insan renkli lens de takabilir..kulak da deldirebilir...dövme, piercing de yaptırabilir hatta burnunu da estetik yaptırabilir..ama bunlar kişinin tercihine kalmış yani herkesin yapması zorunlu değil bakımlı olmak adına...ve bunları yapmayanlara da bakımsız diyemeyiz...yapanlara da yapmacık diyemeyiz...eğer ki kendine yakışanı biliyor ve ona göre yaptırıyorsa...yani doğru seçim yapmak en önemlisi...ama en yukarıda saydıklarım kesinlikle olmalı...
en önemli olan şey doğru tercihler yapmak ve sizin diğer unsurlarınızla tutarlılık gösterebilmesi örneğin diyelim renkli lens takıyorsunuz eğer ki renk seçiminiz yalnışsa teninize saçınıza yüzünüze uymayan bir renk seçmişseniz
yapmacık duracaktır..
ama sizle bütünleşen bir renk seçtiyseniz yakışacaktır ve yapmacık değil
bakımlı gösterecektir..
Ve diyelim doğru lensi buldunuz ve takıyorsunuz...ama çıkmış olan kaşlarınızı almıyor veya saçlarınızı gelişigüzel tarıyorsanız yani bir unsurunuz bakımlı iken diğer unsurlarınız özensiz ise
rüküş görünürsünüz...
basit bir renkli lens örneği üzerinden gördüğünüz üzere insanlar üzerinde 3 farklı etkiyi yaratabilirsiniz..hangi etkiyi yaratmak istediğiniz ise tamamen size bağlı...