- 2 Mart 2007
- 1.232
- 7
cüvcüvüm güneş koruyucu bir ürün kullanıyorum sanki eskisinden daha çabuk siyah noktalar oluşmaya başladı. ben düzenli buhar yapıp temizliyorum onları ayda bir. artık haftada 1 temizlemem gerekiyor. acaba güneş koruyucu tıkıyor olabilirmi gözenekleri. bide her cilt tipine uygun güneş koruyucu yok. mesela yağlı ciltlere güneş koruyucu, kuru ciltlere güneş koruyucu diye bişey hiç duymadım. tüm ciltlere uygundur yazıyor benim koruyucumda ve hepsinde genelde. cildim yağlı olduğu için. sabahları temzileyip sadeec koruyucu sürmem yeterli oluyor. beni biraz koruyucular hakkında aydınlat tatlım....
Herbal çok özür dilerim gözümden kaçmış senin mesajın :teselli:
Siyah noktaların oluşma sebebi yağ ve kirdir.Cildimizde oluşan farklı bir durumu hemen hissederiz çünkü dışarıdan belli olur.
Kullandığın güneş koruyucu cildine fazla geliyor olabilir.Güneş koruyucu kremler eskiden hiç ayrılmıyordu ama şimdi yüz için ve vücut için ayrılıyor en azından.Belki cilt tipine göre de ayrılan ürünler vardır ama henüz ben rastlamadım.Zaten güneş koruyucuların görevi farklı olduğu için içinde çok fazla yağ barındırdığını sanmıyorum.
Şöyle bir çözüm üretebiliriz koruma kremini normal nemlendirici yerine kullan ayrıca nemlendirici kullanma.
ve sabahları sür az miktarda oldukça homojen bir şekilde yüzüne yaymaya çalış.
Makyaj yapıyorsan fondoten kullanmamaya çalış ve toz allık kullan.
Yaz olduğu için yüzümüz de terliyor artık ve kir oranı artıyor bu da bir sebep olabilir.
Akşam mutlaka yüzünü temizle jel ile.sonra da tonikle.Hergün yapacağın temizlik cildine farklılık getirecek.
Haftada bir yaptığın temizliğine devam et canım cildin senden ne istiyorsa onu vermelisin.Yoğurtlu limon sulu maskeyi sen de yapabilirsin hafatda bir siyah noktalara iyi gelir.
Sevgiler a.s.