E
EU1
Ziyaretçi
ben cilt tipimi tam olarak nasıl anlayabilirim. Bunu belirlemek için belirli kriterler varmıdır acaba. Ben hala kararsızım cildim konusunda.
Bazı zamanlar cildim karma gibi geliyor yanaklarım pullanıyor. Alın ve çene bölgesinde sivilce problemlerim var. Özellikle çenemin sağ tarafında iz gibi sanırım onlar sürekli var bazen söner bazen belirginleşir. Ama hep birşeyler vardır.
Bu yüzden hiçbir ürün kullanmıyorum. Daha kötü olacak diye korkuyorum. Doktorada gittim birkaç defa verdiği ürünleri kullandım ama pek değişen birşey olmadı.
Çok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen.
Cilt tipimide tam olarak bilmediğimden dolayıda herhangi bir ürün kullanamadım. Ama artık kullanmam gerekiyor. Kırışıklıklar bayağı farkedilmeye başladı. Bana tavsiye edebileyeciğin ürün ve marka varmıdır. İsim vermiyorsunuz biliyorum ama en azında şöyle bir ürün kullabilirsiniz gibi bir tavsiyede bulunursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim...
Merhaba canim, sorunu yanitlamaya calisayim yerimseniben Cilt tipini belirlemek icin uzmanlar genelde bir alet kullanirlar, bu aletle cildi yakindan inceleyip tam olarak karma mi, yagli mi, kuru mu bunu anlamaya calisirlar. Ve bu aletler genelde % 100 sonuc verirler. Fakat iyi bir uzman cildin tipini ilk görüstede anlayabilir. Bunun icin kriterler, cildin yag durumu, nerelerinde yag fazlaliklari, nerelerde pullanma ve kuruluk, cildin parlakligi veya matligi denilebilir. Canim anlattigin kadariyla anladigim su ki; Cildinin T bölgesi ve cene bölgesi yagli, diger bölgelerdede pullanma oluyor demissin, bu cildinin karma cilt oldugunu gösterir. Ama kesinlikle karma bir cilt demem mümkün degil :1no2: Genel cilt tiplerinin yaninda birde karmadan kuruya, karmadan yagliya diye ayrilan kriterler vardir. Örnegin benim cildimde karma fakat, karmadan kuruya, yani T bölgem ve cenem yagli ama fazla degil, sivilce yada siyah nokta sorunum yok denecek kadar az, karmadan yagliya diye tabir edilen ciltlerde sivilce ve siyah nokta sorunu daha fazla mevcuttur. Benim sana tavsiyem, bir uzmana danisarak cildinin asil tipini tayin ettirmendir canim. Böylece sana burdan birsey önermek daha kolay ve rahat olacak... Uzun uzaydiya yazdim ama yardimci olacak pek birsey ekliyemedim üzgünüm :çok üzgünüm: Dedigim gibi, cilt tipini ögrendikten sonra daha iyi yardimci olabiliriz sana...
Sevgiler canim... a.s.