• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel Yemek Yapamayan Uyuşuk Ben :(

sweetygirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2017
744
724
103
başlıkta da belirttiğim gibi uyuşuğum arkadaşlar ve güzel güzel yemek yapamıyorum..
bekarken temizlik yapardım sabahtan akşama kadar bitiremezdim annem nasıl kızardı ama kendime bakardım tabi ki yani bekarken kwnsimden ve temizlikten sorumluydum yetişemezdim..
şimdi evliyim bir çocugum var hala yetişemiyorum insanlara özenşyorum hem evi derli toplu yemekleei hazır hemde şıkır şıkır hazırşanıp gezmeye gşdiyorlar ben birinş yaparsam ikisi mutlaka kalıyo..
örnek vereyim çamaşırlar yıkanıp katşanacak ya ben bütün dolabı çamaşırları katşamadan tozunu alırım rahat edemiyorum tozlu katlayıp koysam ertesi gün dayanamayıp indiriyorum dolabı bide yatak odam beyaz mobilyası inanılmaz toz oluyo ilk zamanlar çalışıyodum tozu belli etmez diye aldım sözde ama almaz olaydım yeni evleneceklere tavsiyem almayın kızlar beyaz :))) yani kısacası armudun sapı üzümün çöpü diye diye işi akşama kadar bitiremem..
haa bide yemek konusnda sıkıntılıyım hiç tutturamam başka hanımlar gibi şipşak hazırlayıp çıkamam ani misafir gelse ne yapacam diye kıvranır dururum
en basiti bi makarna yaaa makarna ya az çiğ olır ya salçası çok olur ya az olur ya çok olır çöpe gider ya az olur doymayız..
ilk defa eşim geçenlerde tas kebabı yaptım ona iltifat etti çok gizel gorunuyo diye tadı gerçekten iyiydi ama gel gör ki eti tam pişmemiş :) yazık normalde hiç sesi çıkmaz. üzülüyorum yorgun gelitoocugu kucagına veririm yemeğe koyulurum çünkü benm kız yaramaz yanından gittim aglıyo bide uyumuyo gündüz yapamıyorum başkalarına da nasıl imreniyorum hem bebek bakıyolar hwm yemek hem iş geçinip gidiyolar.. bide bakımsızlaştım ki sormayın bi makyaj yapıyım dedim yorgunluktann öyle uyumus kalmısım sabaha mikrop kapmış gözüm şiş vaziyette fırsat bulursam dr a gideceğim...
velhasıl arkadaşlar bekarken de yetişemiyorum evliykende anne olduktan sonrada önerilerini bekliyorum kızlarr lütfennn

Amaan eskiden ne güzel eşya azdı. Şimdi resmen mobilyaların, evlerin hizmetçisi, kölesi olduk.Canım işlerini planlayıp yap daha rahat edersin...
aynennnn evin her odası eşya eşyadan çocuguma oda kalmadı bi oda ıvır zıvırdan alıp atasım geliyo gel gör ki kıyamıyorum bir sürü para :(

Pes etmeyin her zaman daha iyisine odaklanın
Ben böyleyim diye kabul ederseniz zaten yapacak birşey kalmaz
Her insanın eksikleri yanlışları vardır bunların üstüne gidenler başarır sadece

Benim elim de çok yavaştır ama lezzetli yemek yaparım.

Akşama ne yemek yapmak istiyorsun yazıp atsana sana tarif verelim :)

Başlığa ithafen.

Bence fazla ayrıntıda boğulup temeli kaçırıyorsunuz

Çamaşır dolabı Nasıl her seferde toz olur

Yani benim dolap hiç tam boş olmaz ki

Üstten akıp gitse yıkayınca da yine oradakilerin üstüne koyarım belki tozu vardır da görünmez ki içi giysi dolu

Yemekleri ölçülü saatli vs yapın

Ben makarnayı dahi saatle yaparım

Oğlum mutfağa gelip yemek şu saatte hazırmış der çıkar

Sürekli fırının alarmını kurarım saatine göre

Her şeyi ölçerim çok nadir göz kararı yemek yaparım

Ya ben valla bu devirde yemek yapamamayi anlamiyorum. Dediginiz gibi o makarnanın bile tuzuna kadar ölçülü, videolu tarifleri var her yerde. Siz de her yemegi kitabina uygun yapın. Ben ki ayri eve çıkana kadar cay demlemek disinda bir is yapmamistim ama simdi agirlayamayacagim misafir yok. E herhalde yetenek degil, allahın kısırını bile yaparken video izlerdim kac tane :olamaz: e ama öğrendim artik. Simdi goz karari yapabiliyorum ama 2 senedir bir yemek yapmadan önce kac tane tarif okur, yaparken de mutlaka video izlerdim.
Temizlik konusunda da ben de gunlere bolerek yaparim. Uyuşukluktan degil ama temizlik yapmayi sevmedigimden bir gune her seyi sigdirmak canimi sikiyor. Siz de oyle yapin. Bugun süpürge, yarin toz, obur gun camasirlar seklinde mesela.

Marie Kondo'nun 'derle,topla,rahatla' diye bir kitabı var, epsilon yayınlarından. Ben ikinci elini 5 liraya falan almıştım... Kadın evini sadelestirip duzenleyince hayatının da düzene gireceğine inanıyor. Çok da güzel taktikleri var (genelde herseyi atmak üzerine) ben uyguladım memnun kaldım, hee şimdi odamı bk götürüyor ,orası ayrı :)
Ama yine de tavsiye ederim:))

Göz kararı yapamıyorsunuz demek ki elinizin ayarı yok. Youtube'ta çeşit çeşit video var, izleyerek yapın aynı anda. O soğan doğrarken siz de doğrayın pause ede ede gidin. Yapan kadınlar zaten ince ince detayına kadar anlatıyor. Ben yemek yapmaya yeni yeni başlarken Hatice Mazi diye bir kadını seyrederek yapıyordum, cidden çok detaylı anlatıyor kavuracağı dakikaya kadar söylüyor kadın. Zaten pratik yaptıkça el ayarı da oturuyor ve hızlanıyorsunuz.

Temizlik olayında da madem birine başlayınca bitiremiyorsunuz sadece bir yere odaklı yapın. Mesela Pazartesi sadece dolapları indirin atıyorum süpürgeye dokunmayın o gün ev süpürmeyin. Süpürmeyi de atıyorum Salı günü yapın.

Cahide sultan diye bir kadin var , onun hangi tarifini yaptiysam tutuyor. Biraz oradan bakip kendinizi gelistirebilirsiniz. Bu uyusuklugun sebebi olabilir ama , uykunuzu iyi alamiyor olabilirsiniz mesela ? Var mi boyle bir sorununuz ?

ay elim mi lezzetli değil yok bacım yapamıyorummm güzel olmuyo apartmanda eblerden mis gbi yemek kokuları gelir benden fısssss :KK43:(
Canım yapa yapa seninse elin alışacak kimse bunları anasının karnında öğrenmiyor.
Zamanla her şeyin ölçüsğnü öğreneceksin .Canını sıkma ama hergün mutlaka denemeler yap öyle öyle alışacaksın

ben çalışan biriyim. evimi genel de b.k götürüyordur ! ama mutfağım temiz yemeklerim hep iyidir. şipşak yemek yaparım. demem o ki sizin de ayrı meziyetleriniz vardır.
ben oğlana bakıcı buldum. o evi de toparlıyor. oğluşum büyük 4 yaşında. diğerleri de yetişiyor. ha dört dörtlük olmaz hiçbir zaman bunu kabullenin ama. bana göre salça soğan ve ana malzeme bir yemektir. pilavda oldu mu tamam mesela. yerler temiz mutfak topluysa o ev de temizdir. öyle dolap içi yatak altı takılmam yani.

yemek yaparken tadına mı bakmıyorsunuz ki...et pişmemiş demişsiniz ya.
herkes mükemmel yemek yapmıyor zaten annen gibi yemek yapabilmen için o yaşa gelmen lazım bence :)
nasıl olursa eşim ne yapsam bayılıyor elin çok tatlı diyor ben çok beğenmiyorum mesela ama ona göre tam olmuş :) bak doğru söyle valla yeme beğenmediysen diyorum şapur şupur yiyor :KK70:
Motive mi ediyor bilmiyorum ama bende mutlu oluyorum.
Ben öyle tas kebabı falan uğraşmam mesela kolay şeyler yaparım sadece değişik soslar kullanırım.
Et yaparken mesela barbekü sosunda bekletirim, mantar eklerim.
Makarnayı soya soslu yaparım falan bir de öyle dene :)
Hiç öyle vaktimi de almıyor rahat oluyor.

Back
X