- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
- 798
Her anne baba öyle değil. Köyde yaşayan ama çocuklarına özgürlük veren anne babalar bile varAyrica babalarin malesef toplumumjzdaki cogu baba merak degil kiz çocuğu ne isi var disarda kafasinda onu gitme makyaj yapma oje sürme onu kötü kadinlar yapar ayyyy delirmemek.elde degil yaz gunu evinde sort giyiyorum diye babamla kavga etmis insanim ben yas 33 eeee
Yaa eski nesil istiyoki babam geldiginde ayaga kalkim ne istersinn baba emrer pasam onu istiyolar
Onlar senin mahallende be limoncuAyrica babalarin malesef toplumumjzdaki cogu baba merak degil kiz çocuğu ne isi var disarda kafasinda onu gitme makyaj yapma oje sürme onu kötü kadinlar yapar ayyyy delirmemek.elde degil yaz gunu evinde sort giyiyorum diye babamla kavga etmis insanim ben yas 33 eeee
Yaa eski nesil istiyoki babam geldiginde ayaga kalkim ne istersinn baba emrer pasam onu istiyolar
Merhaba, sanırım bi yanlış anlaşılma oldu. Ailem bana karşı her zaman güvensizdi bu benim yaşam söylememe ya da başka bir durumla ilgili değildi. Çok net hatırlıyorum ilkokulda tüm sınıf geziye giderken babam bana izin vermemişti. Sınıf öğretmenim babamla konuşup ikna etmeye çalışmıştı. Ortaokul sonda mahallede oyun oynarken telefonu duyup açmadığım için eve gelince babam telefonumu kırmıştı, lisede çalışkan bir öğrenci olduğum halde annem dershanede sınava gidiyorum diyince inanmaz ben senin nereye gittiğini biliyorum tarzı şeyler söylerdi. Sanırım ortaokul döneminde bakkaldan eve dönerken inşaat işçilerinin olduğu kaldırımdan geçtiğim için annem saçma sapan şeyler söylemişti. Evet şu an kendi istediğim gibi yaşamak için zaman zaman yalan söylüyorum ama 26 yaşında bir kadının tek başına tatile çıkmak, konsere gitmek, tiyatroya gitmek için yalan söylemek zorunda kalması benim suçum değil. Babama açık açık tek gidiyorum desem tamam git demezdi. Ne yapmam gerekirdi? Tüm hayatımı onun tamamlarına bağlı yaşamam mı?
burdaki kadınlar da benim mahallemde degil bin yıllık turk toplumunu bana mı anlatıyosun boş yapma burda binlerce kadın neden bosanamıyo baba evinde rahat edemem öncesi ne baba sürekli kısıtlar oraya gitme bunu yapma kocanla gidersin kocanla yaparsın diye diye kadınları kücükyasta sıkıp kendince evliligi kurtarıs görüyo ama ne bilsin kocada manyak cıkınca bosanmak istediginde neden aile sahip cıkmıyo sayfa sayfa konuları oku öyle bana laf degdircen diye kamaoyunu gerceklerini degistiremezsinOnlar senin mahallende be limoncu
ayrıca burdaki bu zorluktaki kadınlara yaklasımın dan da anlasılıyoOnlar senin mahallende be limoncu
beddua etmek te çok avam değil mi?site kurallarına da aykırı bildiğim kadarıyla.ayrıca burdaki bu zorluktaki kadınlara yaklasımın dan da anlasılıyo
insallah güldügün kadar aglarsın
aglarsın kı cagresiz bi kadın ne hissedermis allah sanada yasatsın o zaman mahalleli olarak kadınlar klubu aklına gelsin
Buraya kesinlikle katılıyorum. Cocuk dogruyu soylediginde buna pisman olmayacak, burnundan getirilmeyecek, ileride başına kakilmayacak ki ailesine dogru soylemenin gerektigini bilsin. Istedigi seyleri sadece yalanla elde edebilen, dogruyu soylediginde soyledigine pisman edilen bir cocuk niye ailesine durust olsun? Ailenin cocuga o guveni vermesi lazim ki karsilikli durust ve guvene dayali bir iliski olsun.bir de ben çocuğun aileye değil ailenin çocuğa güven vermesi gerektiğini düşünüyorum. dünyaya sıfır bilgi ile gelen canlı o çocuk. güvenmeyi ve güvenilir olmayı aile öğretmeli.
bir anne yada baba sürekli korkutursa, tehdit ederse bu çocuk ne güvenir ne de güvenilir olabilir.
Umursamadım bile, döner dolaşır edeni bulur nasılsabeddua etmek te çok avam değil mi?site kurallarına da aykırı bildiği kadarıyla.
sen ve o kisi önce kurallara uyun sürekli insanı kıskırmak nedir ben hangi konuya yorum atsam sen ve o bana benimle ilgili cvp mı yazmak zorundabeddua etmek te çok avam değil mi?site kurallarına da aykırı bildiği kadarıyla.
Umursamadım bile, döner dolaşır edeni bulur nasılsa
kusura bakmayın ama hatayı ben sizde buldum özellikle ailenize karşı dürüst olsaydınız emin olun aileniz de böyle şeyler kurmazdı dürüst olup herşeyi en başta konuşarak ben böyle yapıyorum ben buraya gidiyorum demeniz gerekirken hep bir yalan aile de güvenmez tabi geçmişte de yalan söylediğiniz aşıkar emin olun bunu bir gün anlayacaksınız bu hayatta ailden başka kimseniz yok ona göre bilin ve davranın
Ama çok ayıp limoncu hanım. Bu kadar rahat Beddua ederken hiç korkmuyor musunuz? Bdv de habire beddua edilmesinden çok rahatsız oluyorum artık ben ya, huzursuz ediyor beniinsallah güldügün kadar aglarsın
aglarsın kı cagresiz bi kadın ne hissedermis allah sanada yasatsın
Buraya kesinlikle katılıyorum. Cocuk dogruyu soylediginde buna pisman olmayacak, burnundan getirilmeyecek, ileride başına kakilmayacak ki ailesine dogru soylemenin gerektigini bilsin. Istedigi seyleri sadece yalanla elde edebilen, dogruyu soylediginde soyledigine pisman edilen bir cocuk niye ailesine durust olsun? Ailenin cocuga o guveni vermesi lazim ki karsilikli durust ve guvene dayali bir iliski olsun.
Evde askılı giyme kısmından sonrasını okumaya bile gerek yok.
Çalışan bir kadınsın. Kurtul o evden.
jeehan kuuzm babanı tv karşısına oturt aç esra erolu aç müge anlıyı.kapalı kadın da açık kadında neler yapmış neler evliyken kaçanlar kötü yola düşenler istismarla tacizler görsün.fark var mıymış giyimle kuşamla anlasın derdim de cıkss anlamazBu arada asla giyme dediği için kendimi kısıtlamıyorum. Giyiyorum. Geçen üstümde askılı bi atlet vardı annemde dışarıdaydı evin kapısı çaldı ben de üstümde atlet varken açtım babam yaygara kopardı evde sen bizim yüzümüzü aşağı eğdireveksin diye shndjdndj bi atlet için mi bu yaygara ya??? Valla şaka gibi her durum her olayda bi drama bağlamak, namus bekçiliği yapmak.
Bu arada asla giyme dediği için kendimi kısıtlamıyorum. Giyiyorum. Geçen üstümde askılı bi atlet vardı annemde dışarıdaydı evin kapısı çaldı ben de üstümde atlet varken açtım babam yaygara kopardı evde sen bizim yüzümüzü aşağı eğdireveksin diye shndjdndj bi atlet için mi bu yaygara ya??? Valla şaka gibi her durum her olayda bi drama bağlamak, namus bekçiliği yapmak.
Ama çok ayıp limoncu hanım. Bu kadar rahat Beddua ederken hiç korkmuyor musunuz? Bdv de habire beddua edilmesinden çok rahatsız oluyorum artık ben ya, huzursuz ediyor
hayır bu bildiğiniz beddua etmek.ben beddua etmem bu kadınlara yazılanlara gülen birisine bu sıkıntıları yasamıs kadınlar adına gülen birisine umarım burdakileri sende yasarsın o zaman anlarsın nasıl bi zor cendere bu oldugunu dedim
Bunlari beddua olarak görmüyorsa dusunun bir de beddua etse neler diyecek...hayır bu bildiğiniz beddua etmek.
bunu beddua etmeden de dile getirebilirdiniz. mesela nasıl mı?
'' herkesin hayatı sizinle aynı değil,peşin hükümlü olmayın dalga geçmeyin, inşallah yaşamazsınız ama gerçekten yaşayan biliyor bu acıları, biraz empati yapın'' diyebilirdiniz mesela.
siz direkt beddua ettiniz ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?