• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel annem.. İnme konusunda yardım!

benimde annem bir günde sağ tarafına felç indi
yoğun bakıma falan girmedi ama ağzı yamuldu, sağ kolunu bacağını hareket ettiremedi ,ilk gününde birkaç saat sonra biranda hiçbir yerini hareket ettiremedi
önce özele oradan oranın yönlendirilmesiyle samatya nörolojiye gittik 15 gün sonra tutanarak da olsa yürümeye başladı ama bize amelyiat şart dediler 2 ay sonra cerrahpaşa kalpdamar da ameliyat oldu...
artı moral çok önemli bizim mahalle de 60 yaşında adam felç geçirdi değnekle 10metrelik yeri yarım saatte gdiyordu ama öyle böyle sürekli aşağı inip çıkmayla adam yenmişti hep onu örnek gösterdik
doktorlar tansiyon şekerle ilgili dikkat edin dedikleri şeyleri dikkat ettik, ilk birkaç gün konuşamıyordu bile ama şükürler olsun
o günleri yaşamış biri olarak annemin birşey söyleyemeden gözlerini dikip ağlamalarına şahit olmuş biri olarak Allah ım sabırlar acil şifalar versin inşallah
önce siz inanın düzeleceğine

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah.
Felç zorlu tedavi süreci olan bir hastalıktır:KK43: size yanlış birşey söyleyip hatalı yönlendirmek istemem kesinlikle ama felç geçiren insanların yaşına, felcin verdiği hasarın büyüklüğüne göre değişiyor tedavi süreci. Size düzelir eskisi gibi olurda diyemem, olmazda diyemem:KK43: zaman gösterecek bunu, ona karşı sabırlı olmanızı gerektirecek bir sürece girmişsiniz, ani sinirlenmeleri olacaktır kendini ifade edemediği için, kızma veya ağlama nöbetleri olabilir.

Annemde yüksek tansiyondan felç geçirmişti, beyne giden ana damarlardan biri tümüyle tıkalı bizde, konuşmasında bozukluklar oldu, aylarca fizik tedavi gördü, şimdi iyi ama hastalığın bıraktığı bazı sorunlar var hala. Konuşuyor, kendi işini kendi görüyor ama eskisi kadar tempolu yürüme yok, sıcak soğuk kavramları değişti.
Merhaba Mune
Gecmis olsun.
Benim de babam felc gecirdi. Sah damarlarindan biri.%40 digeri %80 tikali. Sag kolu ve ayagini az da olsa oynatiyor ama konuşamıyor. Konusamamasi beni cok uzuyor.

Annenizin konusmasina cok sevindim. Umut oldu.
Su an durumu nasil?

Benim de annem yuksek tansiyona bagli beyin damar tikanikligindan oturu olusan beyin kanamasi gecirdi.

Ameliyat oldu. Cok uzun sure yogun bakimda ardinsan servisde, ardindan iss rehabilitasyon merkezinse kaldi. Aylarca. Uzerinden 18 sene kadar gecti. 60% zihinsel raporu var almanyaya ait.

Eski hayatina gore cok mutlu bir kadin oldu tabi iyileame suresinxen sonra. Bahsetmese karsisindaki engelli oldugunu anlamaz bile. Ama bizler farkk ediyiruz. Bedensel bir sorunu yok sukur. Ama untkanlik olustu, hep ayni seyleri pisirip giyinir. Yeni tasindigi zaman evin yolunu bulamaz bir sure. Kimseniin cep numarasini ev adresini bilmez( ameiyat oncesindeki zamana ayit bilgiler hala cok kuvvetli tabi) sakladigi seylerin yerini unutur, sonra da engelli raporuyla kendini savunarak guler :)

Merhaba Mune
Gecmis olsun.
Benim de babam felc gecirdi. Sah damarlarindan biri.%40 digeri %80 tikali. Sag kolu ve ayagini az da olsa oynatiyor ama konuşamıyor. Konusamamasi beni cok uzuyor.

Annenizin konusmasina cok sevindim. Umut oldu.
Su an durumu nasil?
Allah şifa versin, geçmiş olsun:dua: Babanız yeni mi felç geçirdi? Doktoru ne diyor, konuşması düzelir miymiş?
Annem 17 yıl önce felç geçirdi, aylarca yürüyemedi, konuşması anlaşılmıyordu, artık konuşmasında yürümesinde sorun yok, iyi çok şükür.

yengemde ayni sekilde felc gecirdi sag tarafinda kalmisti konusamiyordu simdi iyi
bir akrabamizda trafik kazasi sonucu komple felc oldu ondada fizik tedavi cok ise yaradi
bir ara yatalakti ama torparladi oda.

Allah şifa versin, geçmiş olsun:dua: Babanız yeni mi felç geçirdi? Doktoru ne diyor, konuşması düzelir miymiş?
Annem 17 yıl önce felç geçirdi, aylarca yürüyemedi, konuşması anlaşılmıyordu, artık konuşmasında yürümesinde sorun yok, iyi çok şükür.
Cook sevindim. Allah sağlık versin.
Babam iki hafta once felc gecirdi. Doktorlar fizyoterapi ve konusmaterapisi ile açılacak diyor. Insallah.

geçmiş olsun..fizik tedavi ile ve moral ile iyileşeceğini düşünüyorum. bir yakınım yaşadı ve bu şekilde eski hayatına geri döndü hem de 75 yaşındaydı.

Cook sevindim. Allah sağlık versin.
Babam iki hafta once felc gecirdi. Doktorlar fizyoterapi ve konusmaterapisi ile açılacak diyor. Insallah.
Yürüme konuşma yetisine etki eden felçlerde iyileşmek için sabır ve zaman gerekiyor, 2 hafta olduysa henüz ilerleme kaydetmesi için çok erken, bebek gibi düşünün minik adımlarla yavaş yavaş düzelecek ama Allah'ın izniyle iyileşecek inşaallah.
Bu süreçte motivasyonu düşerse, konuşamadığından kendini ifade edemediği için sinirlenebilir veya aşırı duygusal olabilir, düzeleceğini söyleyip moral verin, konuşamıyor diye normal davranışlarınızın dışına çıkmayın özellikle üzülerek ya da üzüldüğünüzü belli ederek yaklaşmayın, çok geçmiş olsun umuyorum birkaç aya kadar her şey daha iyi olacaktır.

Yürüme konuşma yetisine etki eden felçlerde iyileşmek için sabır ve zaman gerekiyor, 2 hafta olduysa henüz ilerleme kaydetmesi için çok erken, bebek gibi düşünün minik adımlarla yavaş yavaş düzelecek ama Allah'ın izniyle iyileşecek inşaallah.
Bu süreçte motivasyonu düşerse, konuşamadığından kendini ifade edemediği için sinirlenebilir veya aşırı duygusal olabilir, düzeleceğini söyleyip moral verin, konuşamıyor diye normal davranışlarınızın dışına çıkmayın özellikle üzülerek ya da üzüldüğünüzü belli ederek yaklaşmayın, çok geçmiş olsun umuyorum birkaç aya kadar her şey daha iyi olacaktır.
Cok sag olun🙏
Yüreğime su serptiniz.

Back