• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel annem.. İnme konusunda yardım!

Bayanlar merhaba, anneciğim 8 şubat gecesi beyin felci gecirdi dün taburcu olduk maalesef sag tarafı felçli kaldı ve konuşamıyor :KK43: Kahroluyorum onu öyle görünce. Fizik tedavi görecek 10 gün sonra Allah rızası için başına gelipte iyileşen varsa yazsın. Ne yapacağımızı şaşırdık :KK43:
geçici felç sanırım.bir süre sonra egzersiz fizik tedaviyle iyileşiliyor.yani benim gördüklerim.

dedemde yüzüne inme inmişti, aradan biraz zaman geçince düzelmişti. inşallah annenizde düzelir.

Anneannem de geçirdi sonra düzeldi. Amma ne dualar ettiydik.. annene moral lazım canim. Benim ananem çok yasliydi senin annen kac yaşında muhtemelen daha geçtir daha çabuk toparlar. Allah yardımcıniz olsun

benim amcam geçirmişti ve iyileşti tabi bu iyileşmede gittiği fizik tadavilerin ve yengemin bıkmadan usanmadan onunla tıpkı bir bebek gibi ilgilenmesinin büyük payı var.annen şimdi muhtemelen psikolojik olarak da sıkıntıya girecektir hazırlıklı olun.alıngan küskün belki hırçın olacak onu anlayın ve sabredin sakın surat bile asmayın.sabır sevgi ve ilgiyle umarım en kısa sürede iyileşir.psikolojik destek alırsa daha iyi olur

Herkese çok teşekkür ederim. Güzel örnekler varmış gerçekten çok zorlu bir süreç :KK43: Hani ben yaparım ederim evladıyım ama o psikoloji mahfediyor onu görebiliyorum annem çok şen bir insandı bir anda bu hale geldi kendimi 10. kattan düşmüş gibi hissediyorum dünyam yıkıldı.. Hele konuşmaya çalışıyor ama konuşamıyor ya ağrısını da söyleyemiyor sadece inliyor tutamıyorum kendimi benim ona çok ihtiyacım var. Hepinizden Allah razı olsun
Canim benim allah size çok çok büyük sabır versin..çok zor gerçekten ama umudunuzu kaybetmeyin birçok kişi sağlığına kavuşmuş bak...
Rabbim sizin annenize de şifa versin insallah:- (

Fizyoterapistin gösterdiği tüm hareketleri yapıyorum sağ ayağı sağ koluna nazaran daha kuvvetli sabah biraz oynattığını gördüm. Kolunu kasıyor ben egzersiz yaptırırken neden yapar sizce bunu?
O hemiplejik hastalarda olur spastisite yani kasılma gösterir hareketlere karşı. Bu kasılmalara karşı çok direnç göstermeyin daha da arttırırsınız hafif ve yumuşak hareketlerle yapın egzersizleri. Yalnız sadece kol ve bacak egzersizleriyle iyileşmez. Hemen iyi bir fizik tedavi merkezine gidin yoğun fizyoterapi alması lazım. Konuşması için de konuşma terapistinden yardım alabilirsiniz

Allah şifa versin canımm.
Ben çok küçükken teyzem ve halamın kayınvalidesi felç geçirmişler annemler anlatıyor ama şuan hiç bişeyleri yok gayet iyiler. İnşallah anneciğinde eski haline döner

Ccok gecmis olsun allah yardimciniz olsun.

Bayanlar merhaba, anneciğim 8 şubat gecesi beyin felci gecirdi dün taburcu olduk maalesef sag tarafı felçli kaldı ve konuşamıyor :KK43: Kahroluyorum onu öyle görünce. Fizik tedavi görecek 10 gün sonra Allah rızası için başına gelipte iyileşen varsa yazsın. Ne yapacağımızı şaşırdık :KK43:
canan karatayı dinledim bu gün inmenin en büyük sebebi d vitamin eksikliğiymiş bi baktırdanız? eksikse alır vitaminini en azından iyileşme süreci hızlanır..
bende pazrtesi test yaptırıcam bakalım nasıl diye..

Canim cok gecmis olsun. İnsallah annen en kisa zamanda iyilesir, benim annem de teras kattan dustu beynin sag tarafta uc tane ic kanama oldu yasamaz dediler yuzde bir sansla ameliyata girdi. Rabbim bize bagisladi. Simdi kafasi ice cokuk annemin . biraz unutkan ve sinirli alingan oldu. Olsun basimizda ya yasiyo yeter. Rabbim butun annelerimizi korusun. Moralli olun dua edin bol bol.

çok geçmiş olsun.. fizik tedaviyle ve sizin ilgili bakımınızla iyileşeceğine inanıyorum.. Allah şifa versin..

Rabbim şifalar versin canım çok geçmiş olsun. Aynı mı bilmiyorum ama dedem de felç geçirmişti sağ taraftı. Bir müddet tedavi gördü sonra yürümeye başlamıştı. Sadece yürümesinde hafif aksaklık kalmıştı. İnşaallah annen bir an önce sağlığına kavuşur.

Canım benim.aynı şeyler başımiza seneler önce geldiği için bu konuda tecrübeli sayılırim. Annenizin sağ tarafın inme geldiği için yatalak olmayacaktır fakat sizde nasıl olur bilmiyorum ama büyük bir ihtimalle konusamiyacaktir.bizde öyle olmuştu. Ne zor bir süreçtir o... Allah yardımcınız olsun.sormak istediğin şeyler varsa sorabilirsin....

Ben de ayni seyi yasadim olabildigince yardimci olmak isterim. Annem 3 sene once felc gecirdi sag tarafi tutmadi ayni sekilde ve konusamadi. Simdi tek tuk konusuyor, destegimizle yuruyor ve ne yazik ki sag kolu hala tutmuyor. Biz biraz zor gecirdik o donemleri. Psikolojik olarak yipranmisti. Allah yardimciniz olsun.

Canım babanemde oldu beyin felci sol tarafına hukmedemiyodu 83 yaşında ama suan atlattı asilmicak bi şey değil yeterki dirençli olsun babanem hep sakız ciğnedi takma dişleri ile konuşma bozukluğu için fizik tedavi bol egzersiz yaptık yattığı yerden bacağını buktuk yukarı doğru kolunu bükük suan sapasağlam maşallah 84 yaşında ama bu olayın tekrar etme ihtimalide var eğer böyle bişey olurda annen kafasını soğuk suyun altına sokun şok etkisi yaratması gerek

Eve fizyoterapist geldiyse muhtemelen gerekli egzersizleri yapmıştır. Bi örnek vereyim ince bi çubuğun ucuna minik bi sünger takın dil köküne doğru dokundurun bu şekilde yutma refleksi yapacaktır. Ama 10 seans çok az fizyoterapide devamlılık esastır. Gelişmeler yavaş da olsa varsa bıkmadan devam etmelisiniz. Bu konuda uzman fizyoterapist veya konuşma terapistleriyle görüşmenizi tavsiye ederim.

tşk ederım ilginiz için biz onu sünger yerine baska bi şey ile yaptık ama suanda cok halsiz olduğu için yapamıyor hareketler...
yoksa annemle her gun günde sayısız kes garip sesler cıkartma ve hareket yapıyorduk

şifa diliyorum ve duanın iyileştiremediği bir hastalık olmadığı için dua edin diyorum... tabiki doktorunuzla sürekli iletişimde olarak...

Allah yardimciniz olsun benim babamda gecirdi, cok sukur onda fiziksel engel kalmadi ama tuz diyeti yapiyor ve kilo almamaya dikkat ediyor.

.Benım annem cok yasadı bu sıkıntıyı. Ben bılıyorum en azından sız guclu olun.Ailenizle birlikte el birliğince doktorun size vermiş oldugu egzersiz hareketlerini yaptırın.Eve gelen fizyoterapistler var.Düzenli olarak hareketlerı yaptırırsanız güc kazanabilir.El-kol en zor iyilesen bölge.Ama en azından kendı ıslerını yola koyacak kadar hareket sahıbı olur en azından.. Beledıyelerın de fızyoterapıst hızmetı oluyordu 153 u arayn ıstanbuldaysanız. Psikolojık destek falan talep edin.Bez yardımı da alabilirsiniz sgk dan bu arada..Bakım aylıgı ve engellı aylıgı da talep edilebiliyor sanırım.Annenızın daha ıyı bakılması ıcın sosyal ımkanlarınız kısıtlı ıse bu konularda da destek almak ıcın gereklı basvuruları yerıne getırın. Cok gecmıs olsun.

Back