• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel annem.. İnme konusunda yardım!

Merhaba, ben fizyoterapistim fizik tedavi süreci ile igili bilgi almak istersen özelden mesaj atabilirsin yardımcı olurum geçmiş olsun

Bayanlar merhaba, anneciğim 8 şubat gecesi beyin felci gecirdi dün taburcu olduk maalesef sag tarafı felçli kaldı ve konuşamıyor :KK43: Kahroluyorum onu öyle görünce. Fizik tedavi görecek 10 gün sonra Allah rızası için başına gelipte iyileşen varsa yazsın. Ne yapacağımızı şaşırdık :KK43:

öncelikle çok geçmiş olsun annem 3-4 defa felç geçirdi kalp kapagı değişimi olmuştu o yüzden comadin ilacı kullanıyor ve o ilaç yüzünden beynine pıhtı atttı komple felçliydi görmuyor konusamıyordu doktorlara göre iyileşme sansı yoktu ama annem ALLAH IN izni ile iyileşti konusmaya yürümeye başladı....
aradan 4-5 sene geçtı annecim şimdide kanser ile mücadelle ediyor ALLAH ım yardımcımız olsun hem bizin hem sizin nerede hasta varsa
çok zor bır evlat annesini öyle çaresiz görunce dünyası kararıyor

Gecmis olsun Allah cellecelaluhu sifalar nasip etsin bakimini ihmal etmeyin yatak yaralari icin doktor kremler vs verir terslemesini onemsemyin sabirli olun o duzelene kadar yilmayin yani...tedavilerinede devam edin duzelir insaAllah

Merhaba, ben fizyoterapistim fizik tedavi süreci ile igili bilgi almak istersen özelden mesaj atabilirsin yardımcı olurum geçmiş olsun

merhaba annem tiroud ameliyatı sonrası yutkanma su içemiyor aslında fizyoterapi aldık ama faydasını göremedık başka ne önerebilirsiniz.

Yaşı önemli. Ve istekli azimli olması lazım. Kendisi başarabilir bunu ancak. Benim ananecim de felçli ama yaşlıydı zaten felç geçirdiğinde. 7yıl oldu hala aynı. Yatağa bağımlı kaldı.

Yara olmaması için havalı yatak alın. Medikallerde bulursun. Hasta yatağı alın evinize. Bıkmadan Sürekli hareketlerini yaptırın.

Hiç mi yutkunamıyor? FiZyoterapi seansında neler uyguladılar?

tam 8 ay oldu acıbadem maslak hastasında ameliyat olduk ikinci ameliyat sırasında yutkanma zorlugu oldu..
katı gıdalar az az geçiyor ama su ve sulu gıdalar burundan hortumla gidiyor...
eve özel fizyoterapiz geldı 10 seans yapıldı..
ondan önce ismimi suan hatırlayamadığım bir doktor vardı normalde ankarada görev yapan o istanbulle her geldiğinde ona da göturduk seanslar için ama fayda göremedık

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Babam yaşadı bu sağlık sorununu ve şuan sapasağlam.
Emin olun azim ve sabırla iyileşecektir.
Bu durumu yaşadığında 57 yaşında ve birçok ahstalığa sahipti zaten ama hiçbiri iyileşmek için engel değil.
Biz babam için çeşitli alıştırmalar ve evde parkurlar hazırlamıştık.
Elini geliştirebilmesi için bir defter ve şekilli cetveller alıp, hergün birkaç sayfa çizdirdik.
Bunu yapması haricinde sürekli stres topu eline verdik, sıkıp gevşetmesi için.
Yüksek sesle tv de gördüğü yazıları okumasını, bizlerle konuşurken yavaş ama tek tek kendini anlatmasını istedik.
Diksiyon derslerindeki gibi ses, hece ve dudak hareketleriyle zaman zaman kavga ederek zaman zaman ise kahkahalar atarak antrenmanlar yaptık.
Yemeklerini sürekli çatal bıçakla yedirdik, sağ tarafının kullanımı artması açısından hiçbir yiyeceğini biz kesmedik, kendi kese kese elini alıştırdı.
Hergün dışarı çıkıp hayata karışmasını, uzun yürüyüşler yapmasını sağladık.
Açık hava ve yürüyüş hem sağlık açısından hem de moral olarak yarı felçli hastalara çok iyi geliyor.
Evdeki masa, eşya düzenini babama göre ayarladık hep, sağ tarafında görme kaybı da olduğundan onun için kolaylaştırdık durumu.
Zaten kitap okumayı çok seven bir adamdı, daha da fazla sarıldı bu süreçte kitaplarına.
Bu sayede hem göz takip hem de dudak kıpırdatmasıyla büyük oranda bir gelişme sağladı.
Şuan hastalığının üzerinden 6 yıl geçti ve bilmeyen hiçbir insan anlamaz.
Sadece çok heyecanlandığında ya da hızlı konuştuğunda kelimeleri yuvarlıyor, pek anlaşılmıyor ne dediği.
Bunun dışında benden sağlam bir babam var.

Size tavsiye edebileceklerim bunlar.
En önemlisi siz inanın ve annenize asla hasta gibi yaklaşmayın.
Şuan anneniz sadece kısa süreli becerilerini kaybetmiş bir kadın, ayağını kırmış gibi.
Siz olayı büyütmez, ona acımazsanız, o da bu durumun geçeceğine daha da inanıp, umudunu hiç kaybetmeyecektir.

tam 8 ay oldu acıbadem maslak hastasında ameliyat olduk ikinci ameliyat sırasında yutkanma zorlugu oldu..
katı gıdalar az az geçiyor ama su ve sulu gıdalar burundan hortumla gidiyor...
eve özel fizyoterapiz geldı 10 seans yapıldı..
ondan önce ismimi suan hatırlayamadığım bir doktor vardı normalde ankarada görev yapan o istanbulle her geldiğinde ona da göturduk seanslar için ama fayda göremedık
Eve fizyoterapist geldiyse muhtemelen gerekli egzersizleri yapmıştır. Bi örnek vereyim ince bi çubuğun ucuna minik bi sünger takın dil köküne doğru dokundurun bu şekilde yutma refleksi yapacaktır. Ama 10 seans çok az fizyoterapide devamlılık esastır. Gelişmeler yavaş da olsa varsa bıkmadan devam etmelisiniz. Bu konuda uzman fizyoterapist veya konuşma terapistleriyle görüşmenizi tavsiye ederim.

Fizyoterapistin gösterdiği tüm hareketleri yapıyorum sağ ayağı sağ koluna nazaran daha kuvvetli sabah biraz oynattığını gördüm. Kolunu kasıyor ben egzersiz yaptırırken neden yapar sizce bunu?

Gecmis olsun canim annemdede var yuksek tansiyon omur boyu hap kullanacak.annen kullaniyormuydu?Rabbim sifa versin.annenizin hareketleri surekli yapmasi ve istekli olmasi gerek .kaslarin islevini kaybolmamasi acisindan.olumsuz seyler soyleyende olur moralini bozma.sifayi verecek olan Allahtir.

Eşimin bir akrabasıda aynı durumdaydı.Bir süre yattı,burnundan besleniyordu,yatağa bağımlıydı,yaşlı olduğu halde atlattı.Şimdi yürüyor,konuşması çok hızlı olmasa da konuşuyor,tek sorunu bezlenmesi.
Herkese çok teşekkür ederim. Güzel örnekler varmış gerçekten çok zorlu bir süreç :( Hani ben yaparım ederim evladıyım ama o psikoloji mahfediyor onu görebiliyorum annem çok şen bir insandı bir anda bu hale geldi kendimi 10. kattan düşmüş gibi hissediyorum dünyam yıkıldı.. Hele konuşmaya çalışıyor ama konuşamıyor ya ağrısını da söyleyemiyor sadece inliyor tutamıyorum kendimi benim ona çok ihtiyacım var. Hepinizden Allah razı olsun

Herkese çok teşekkür ederim. Güzel örnekler varmış gerçekten çok zorlu bir süreç :KK43: Hani ben yaparım ederim evladıyım ama o psikoloji mahfediyor onu görebiliyorum annem çok şen bir insandı bir anda bu hale geldi kendimi 10. kattan düşmüş gibi hissediyorum dünyam yıkıldı.. Hele konuşmaya çalışıyor ama konuşamıyor ya ağrısını da söyleyemiyor sadece inliyor tutamıyorum kendimi benim ona çok ihtiyacım var. Hepinizden Allah razı olsun
Emin ol,şen şakrak bir insan daha kolay atlatıyor bu hastalığı gördüğüm kadarıyla.Elbette senin içinde zor bir durum.Tek kişi içinde zor,sana yardım edecek kimselerde vardır umarım.Annen ve senin için dua edeceğim.Allah ikinize de sağlık,moral versin.Senin psikolojin iyi olacak ki annene o ışığı geçirebilesin.Allah yardımcın olsun.

Emin ol,şen şakrak bir insan daha kolay atlatıyor bu hastalığı gördüğüm kadarıyla.Elbette senin içinde zor bir durum.Tek kişi içinde zor,sana yardım edecek kimselerde vardır umarım.Annen ve senin için dua edeceğim.Allah ikinize de sağlık,moral versin.Senin psikolojin iyi olacak ki annene o ışığı geçirebilesin.Allah yardımcın olsun.

Tek kişi değilim ablam var ama o da el evinde ne kadar yardımcı olabilir bilemiyorum diğer kardeşlerim erkek elimden ne gelirse yapıyorum yapamadığımda oturup ağlıyorum :( Çok sağolun Allah razı olsun

Cok cok gecmis olsun Allah şifa versin benim biricik anneanem de felc olmustu

Bayanlar merhaba, anneciğim 8 şubat gecesi beyin felci gecirdi dün taburcu olduk maalesef sag tarafı felçli kaldı ve konuşamıyor :KK43: Kahroluyorum onu öyle görünce. Fizik tedavi görecek 10 gün sonra Allah rızası için başına gelipte iyileşen varsa yazsın. Ne yapacağımızı şaşırdık :KK43:
Geçmiş olsun Rabbim en kısa sürede iyilik sağlık versin eskisinden de sağlıklı olsun inşallah,ben dogacagim gün rahmetli dedem de felç geçirmiş sol tarafı calismiyormus hiç hareket ettiremiyormus sonradan düzelmiş nasıl oldu diye sormamistim ben kendimi bilir hale geldiğimde 7-8yaslarda baya baya iyiydi sol elini kullanarak patates soyup kizartiyordu

canımm var benim annem şu an seni o kadar iyi anlıyorum ki gecen yıl bu zamanlar benim anneminde basına gelmişti ameliyat sırası sol tarafı felç kaldi konusablyrdu ama sol kolu ne kalkıyor sol ayagı yine öyle biz eve geldik sürekli hareket yaptık fizik tedaviye gitti bir süre sonra toparladı daha dikleşti kolu ayagı önce yürüyemiyordu iki kişiyle anca sonra bir kişiye düştük sonra yavas yavas egri bügrü kendisi yürüdü şimdi mi çok çok şükür gecti ama izleri hafif var ama çok çok hafif hani odur ki dikkatli baksan . ve annem o sıra yine amliyatlar oldu atlattık çok şükür annene morel ver ve yarım saatte bir yaptr hareketleri ki sinirleri tekrar calışssın cok cok gecmiş olsun istedgn herseyi bana sorablrsn üc defa yüz felci bir kez sol tarafı felc olan annenin kızıyım şimdi mi kendisi bak tek basına hasta ziyaretnbe gidiyor gecicek sizinkide inan :)

Çok geçmiş olsun.

Moralli olun konuşamıyor aöa her şeyi görüyor duyuyor ve sizin üzülmenize üzülüyor.

Anaannem de aynısını yaşadı fakat tedaviyle kendisine geldi ve felç anında annem çok korkup bağırdığı çığlık attığı içib helallik istedi annemden, annemin ğzülmesine hiç dayanamamış gün gün konuştuklarımızı söyledi unutmamış hep..

Yanında mutlu enerjik olun geçeceğini tedavinin en iyi tedavi oldupunu söyleyin. Geçecek de inş/.

Back