• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel annem.. İnme konusunda yardım!

shu3437

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
30
7
1
Bayanlar merhaba, anneciğim 8 şubat gecesi beyin felci gecirdi dün taburcu olduk maalesef sag tarafı felçli kaldı ve konuşamıyor :( Kahroluyorum onu öyle görünce. Fizik tedavi görecek 10 gün sonra Allah rızası için başına gelipte iyileşen varsa yazsın. Ne yapacağımızı şaşırdık :(

geçmiş olsun canım. işyerinde arkadaşımın anneside beyin kanaması geçirdi. çok uzun süre yoğun bakımda kaldı. şimdi çok şükür iyi.
Allah şifa versin inşallah :(

İnşallah iyileşir bir an önce annen.Doktor egzersiz vermedi mi,yaptır onları hiç aksatma.

geçmiş olsun canım. işyerinde arkadaşımın anneside beyin kanaması geçirdi. çok uzun süre yoğun bakımda kaldı. şimdi çok şükür iyi.
Allah şifa versin inşallah :KK43:
Aminn, annem hipertansiyon ve kalp ritim bozukluğu yüzünden oldu beyin damarı tıkanmış yoğun bakımda kaldı 15 gün sonra normal odaya geçtik ama hala tepki yok çocuk gibi oldu :'( bir gecede oldu çok teşekkür ederim.

Doktor ne diyor peki durumu hakkında? Yeniden konuşması, fizik tedavinin ne kadar işe yarayacağı konusunda falan.

Geçmiş olsun. Sağlık olayları çok zor.

Düzelir inşallah. Konuşamadığı için ve bu halde olduğu için sinirli olacaktır, hazırlıklı olun, hep yumuşak olun alttan alın.

Aminn, annem hipertansiyon ve kalp ritim bozukluğu yüzünden oldu beyin damarı tıkanmış yoğun bakımda kaldı 15 gün sonra normal odaya geçtik ama hala tepki yok çocuk gibi oldu :'( bir gecede oldu çok teşekkür ederim.
sabırlı ol canım. cok zor bır durum. Ama umut her zaman var. Allah buyuktur. yapılması gerekeni yapın gerisi Allahın takdiri.

Düzelir inşallah. Konuşamadığı için ve bu halde olduğu için sinirli olacaktır, hazırlıklı olun, hep yumuşak olun alttan alın.
Teşekkür ederim. Dr garanti vermiyor elinizden geleni yapın diyor büyük bir damar tıkanmış ve nöronlar ölmüş :( Elimizden birey gelmiyor sinirleniyor bizi itiyor dayanamıyorum çok zor Allah kimseye vermesin

Biraz zaman alsada yavaş yavaş açılacaktır kalkıp yuruyende oluyor diğer türlüsü de çok geçmiş olsun

çocuk gibi oldu demişsiniz ya,beyinde kalıcı bir hasar bıraktı mı,yoksa psikolojik olarak mı öyle dediniz?
hasarı fiziksel mi sadece?

Eşimin bir akrabasıda aynı durumdaydı.Bir süre yattı,burnundan besleniyordu,yatağa bağımlıydı,yaşlı olduğu halde atlattı.Şimdi yürüyor,konuşması çok hızlı olmasa da konuşuyor,tek sorunu bezlenmesi.

Kalkıp yürüse kendi ihtiyaçlarını giderse bize yeter :( Bez de allerji yapmış yatak yarasından korkuyoruz.

Fiziksel olarak var en çok ama dediklerimizi tam olarak anlamıyor gibi :KK43:
doktorlar bu konuda birşey demiyor mu? yani en önemli kısmı bu bence.fizik tedavi ile ilerleme kaydeden hatta tam düzelen insanlar var. ancak beyin hasarı varsa bambaşka bir konu.bakımı açısından da..

Teşekkür ederim. Dr garanti vermiyor elinizden geleni yapın diyor büyük bir damar tıkanmış ve nöronlar ölmüş :KK43: Elimizden birey gelmiyor sinirleniyor bizi itiyor dayanamıyorum çok zor Allah kimseye vermesin

Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah.
Felç zorlu tedavi süreci olan bir hastalıktır:( size yanlış birşey söyleyip hatalı yönlendirmek istemem kesinlikle ama felç geçiren insanların yaşına, felcin verdiği hasarın büyüklüğüne göre değişiyor tedavi süreci. Size düzelir eskisi gibi olurda diyemem, olmazda diyemem:( zaman gösterecek bunu, ona karşı sabırlı olmanızı gerektirecek bir sürece girmişsiniz, ani sinirlenmeleri olacaktır kendini ifade edemediği için, kızma veya ağlama nöbetleri olabilir.

Annemde yüksek tansiyondan felç geçirmişti, beyne giden ana damarlardan biri tümüyle tıkalı bizde, konuşmasında bozukluklar oldu, aylarca fizik tedavi gördü, şimdi iyi ama hastalığın bıraktığı bazı sorunlar var hala. Konuşuyor, kendi işini kendi görüyor ama eskisi kadar tempolu yürüme yok, sıcak soğuk kavramları değişti.

arkadaşım çok çabuk yılmışsınız. önce durumu kabullenin annenize de yavaş yaavaş kabullendirin.
sonra fiziği hiç ihmal etmeyin.
ben hidrosefali hastasıyım. ve bunla ilgili bir gruba üyeyim. genelde çocuklarda ağır hasarlar bırakmış. ama küçücük bedenleriyle savaşıyorlar.
2-3 sene fizikle neler başarıyorlar.. asla pes etmiyorlar. sizde pes etmeyin annenizi de pes ettirmeyin lütfen..
tekerlekli sandalyeyle de olsa hayata yetiştirin. parka gidin. avmlere gidin. dizi izleyin birlikte, kitap okuyun, masada bulundurun. oturamıyorsa bile yere sofra açıp yatırın annenizi siz de oturun yer sofrasına. hiçbir şeyin kötü gitmeyeceğine inandırın onu..

Ananem 2 kez beyin felci geçirdi. Görme kaybı yaşadı tek tarafta inme. İki durumda tamamen geçti 1 sene içerisinde. İnşallah annenizde iyileşir

Inmenin yarattigi etkiler zamanla kendiliginden ve fizik tesaviyle cozulebilen seyler. Allah yardimciniz olsun.

Gecmis olsun. Babaannemde de olmustu. Sonradan yavas yavas aciliyorlar. Kendi isini rahat görüyordu mesela. Bir topu vardi onu sikar birakirdi ve biraz cenesini oynatmaya basladiginda egzersiz olarak sakiz cignemeye baslamisti. Rabbim saaglik versin annelerimize.

Back