• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güya icralik olan arkadasin bizi kandirmasi.

Gidermiydiniz?

• Ankete Katılan
    132
Evet fazla iyi niyetliyiz dogru söylüyorsun, böyle bi tecrübe hic yasamadik. Insallah geri kalanini verir.

Ödememis sormustu esim

Canim hepimiz hayatimizin bir doneminde keklenip akillanmisizdir. Geri kalanini israrla isterseniz ve yaptiklari yuzsuzlukleri yuzlerine vurursaniz bir ihtimal verirler ama boyle insanlarda yuz olsa zaten boyle seyler yapmazlar. Az bir miktarsa sadakam olsun deyip gec, yuklu bir miktarsa esin istesin. Ortak arkadaslariniza gelmediler gucendik dediklerinde neyin kafasini yasadiklarini sor sen once borcunu ode sonra bir ara gucenirsin de.

Canim hepimiz hayatimizin bir doneminde keklenip akillanmisizdir. Geri kalanini israrla isterseniz ve yaptiklari yuzsuzlukleri yuzlerine vurursaniz bir ihtimal verirler ama boyle insanlarda yuz olsa zaten boyle seyler yapmazlar. Az bir miktarsa sadakam olsun deyip gec, yuklu bir miktarsa esin istesin. Ortak arkadaslariniza gelmediler gucendik dediklerinde neyin kafasini yasadiklarini sor sen once borcunu ode sonra bir ara gucenirsin de.
Aynenn, utanmadan bide dedikodumuzu yapmislar. Biz aptal gibi fedakarlik yapip para gönderdik, daha ne istiyorlar anlamiyorum. Insanoglu iste.
Umarim bidaha böyle bisey yasamayiz😅

Aynenn, utanmadan bide dedikodumuzu yapmislar. Biz aptal gibi fedakarlik yapip para gönderdik, daha ne istiyorlar anlamiyorum. Insanoglu iste.
Umarim bidaha böyle bisey yasamayiz😅
Sizde soyleyen kisilere once bize borcunu odesin sonra gideriz deseydiniz. Arayin surekli isteyin borcunuzu.

Borcun kalanını alır,sonra da muhattap olmazdım bu nedir ya?
İcralık oldum diyip sağdan,soldan borc alip eşine bilezik takıyor adam dolandırıcı gibi.
Eşi de internetten görgüsüz gibi fotoğraf paylasıyor.
Gitmeyin tabi ki.
Siz bize gelmediniz dersiniz yada,herşey çok pahalı,elimizdeki parayi da size verdik,hediye alamıyoruz gelemeyiz deyip gecin.
Utanmazlar.

Bana da is yeriden az tanidigim bi adam cocugunun serumlu fotolarini atip cok zor durumdayiz diye para istemisti. O donem oglum kucuk annelik hormonlariyla cosuyorum istedigi parayi birikimden cekip yolladim. Sonra mi? Bunlar yazin guneye kisin daga tatillere gitti, memleketine yazlik ciflik yaptirdi, hayvanlar aldi. Her ay parami istiyorum “zor durumdayim onumuzdeki ay yolliycam” diyor. Bana da ders oldu.

Bana da is yeriden az tanidigim bi adam cocugunun serumlu fotolarini atip cok zor durumdayiz diye para istemisti. O donem oglum kucuk annelik hormonlariyla cosuyorum istedigi parayi birikimden cekip yolladim. Sonra mi? Bunlar yazin guneye kisin daga tatillere gitti, memleketine yazlik ciflik yaptirdi, hayvanlar aldi. Her ay parami istiyorum “zor durumdayim onumuzdeki ay yolliycam” diyor. Bana da ders oldu.
Ne yüzsüzlermis yaa. Ayy cocugu kendine benzetmese bari

Açılın arkadaşlar ben geldim, yılın en saf ödülünü konu sahibinden alabilirim fhfh 😀
Bu konuda çok çok tecrübeliyim.

Çok kişiye borç verdik.
Kimi minik bir para, kimi yüksek bir para. Kimi geri döndü, kimi hala bekliyor.
İsteyenler çok yakın arkadaşlarımızdan ya da yakın akrabalardan, yani yaşam standartlarını zaman içinde görebildiğimiz insanlar.

Borç alan kişi söz verdiği tarihte ödeyemeyecek durumda olabilir belki, insanlık hali. Ancak insan biraz utanıp, durumunu izâh edip , biraz vakit ister değil mi ? Yok yok. Onu da yapmıyorlar.

Geri verenlerden bir kişi bile zamanında vermediği gibi, hala bekletenlerin borçlu gibi davranmaması çok tuhaf.
Mesela bir akraba düşünün, borç almış bizden. Ortak bir uzaktan akrabanın düğününe gidiyoruz, biz bir miktar para takıyoruz düğün sahibine, bize borçlu olan kişi o uzaktan akrabaya çeyrek altın takıyor. "O da bana getirir " mantığı ile takıyor. Daha önce ona takılmış bir altın değil, hani lafı olur diye takmak zorunda kalsın.
Ya da başka bir borçlu, kendisine zaruri olmayan, maddi değeri yüksek bir şeyler alıyor.
Ya da bize ödemesi gereken meblağ ile keyfi gezmelere gidiyor.

Öyle bir şey ki bu, insan kendi parasını istemeye utanır hale geliyor.

Biz eşimle duygusal açıdan suistimal edilmeye çok açık olduğumuzu anladık. Artık isteyen hiç kimseye vermeme kararı aldık birkaç ay önce. Hiç kimseye birikiminin olduğunu hissettirmeyeceksin, çünkü bazen hayır diyemeyeceğin insanlar karşına çıkıyor. Ve genellikle verseler bile söz verdikleri tarihte vermiyorlar. Ya da anlattığım durumlar yaşanıyor, boş yere huzursuzluk.

Kimi bilezik istedi, kimi bebeğine bez parası istedi. Bez parası isteyen adamın eşi birkaç gün sonra 40 bin TL birikimleri olduğunu söylemişti. 😀

Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Çok spesifik bir şey olmadıkça kimse kimseden borç istemesin. Allah kimseyi maddi imkansızlık ile sınamasın ama ben birinden borç isteyeceğime, bankadan kredi çekerim.

Maalesef çoğu kişinin borca karşı bakış açısı çok rahat. Ben olsam içim içimi yerdi.

Bence gidin, ekonomi çok kötü hediye alamadık malum birikimimiz de vardı ama kalmadı (!) diyin.(çünkü onlara verdiniz.) Sonra konuyu açın icralık borç ne oldu ödediniz mi diyin. Hayırlı olsun bilezik almışsın bak ben de yok diyin. Borcu ödemedik derse aldığınız bilezikle ödeyin diyin. Çok sıkıştık size verdiğimiz paraya ihtiyacımız var diyin. Ödedik derse bana olan borcuna karşılık bileziği alayım diyin.
Yapacak bir şey yok insanlar yüzsüzse siz de öyle olmak zorundasınız.

Bazıları bu konularda oyle yüzsüzleşmişki. Benim kuzenimde öyle. Kredi kartınız varmı bişey almam lazım der. Borç para ister. Bütün sülaleden.

Eşinede bravo valla. Böyle saflar kaldı mı?

Hayirli aksamlar herkese, okuyan herkes fikrini yazarsa cok sevinirim 🙏🏻

Esimin bir arkadasi var. Kendisi bizden bir ay sonra evlendi.

Dügünden bi kac ay önce kizla tanistim. Hep beraber güzel zamanlar gecirdik.

Ama dügünümüze geldiklerini inanin dügün Kamerasini izledikten sonra farkettim. Hic yanimiza gelip bi hayirli olsun demediler.

Onlarin dügününde biz sagdiclik yaptik. Inanin cok kosturduk. Olsun dedik arkadasiz.

Onlarin evine gittik güzel bir Hediye aldim.

Sonra biz haliyle onlarin gelmesini bekledik.

Gelmediler. Bu sefer aradik davet ettik yine gelmediler.

Esim arkadasina sordu niye gelmiyorsunuz diye "durumumuz cok kötü Ev hediyesi almadan olmaz hersey de cok pahali biliyorsun" demis. Esim demis hediye falan beklemiyoruz, siz gelin. Ama hala gelmediler😂

Sonra Arkadas bizden borc para istedi. Icralik oldugunu söyledi, eger borcunu ödemezse eve haciz gelecegini söyledi.

Esim biriktirdigimiz parayi gönderdi. Bu cok zoruma gidiyor 😢

Bir gün sonra ne göreyim. Kiz whatsapp duruma "Canim Kocam iyiki varsin" yazarak Kutunun icinde olan bir Bilezik resim atmis.
Kiza "hayirli olsun, durumunuz düzeldi mi? " diye yazdim. kiz demezmi birikmis param vardi gerisini esim tamamladi. Sonra duyduk ki 2-3 kisiden de borc almis kocasi.

Simdi Kiz dogum yapti.
Arkadasda bizim gelmedigimizi ve gücendigini ortak bi arkadasa söylemis.

Gitmeyi pek canim istemiyor, esim ikilemde.

Siz olsaniz gidermiydiniz?
Ne gitmesi ya saçmalamayın. Resmen kullanmışlar sizi böyle arkadaşlık mı olur.

Açılın arkadaşlar ben geldim, yılın en saf ödülünü konu sahibinden alabilirim fhfh 😀
Bu konuda çok çok tecrübeliyim.

Çok kişiye borç verdik.
Kimi minik bir para, kimi yüksek bir para. Kimi geri döndü, kimi hala bekliyor.
İsteyenler çok yakın arkadaşlarımızdan ya da yakın akrabalardan, yani yaşam standartlarını zaman içinde görebildiğimiz insanlar.

Borç alan kişi söz verdiği tarihte ödeyemeyecek durumda olabilir belki, insanlık hali. Ancak insan biraz utanıp, durumunu izâh edip , biraz vakit ister değil mi ? Yok yok. Onu da yapmıyorlar.

Geri verenlerden bir kişi bile zamanında vermediği gibi, hala bekletenlerin borçlu gibi davranmaması çok tuhaf.
Mesela bir akraba düşünün, borç almış bizden. Ortak bir uzaktan akrabanın düğününe gidiyoruz, biz bir miktar para takıyoruz düğün sahibine, bize borçlu olan kişi o uzaktan akrabaya çeyrek altın takıyor. "O da bana getirir " mantığı ile takıyor. Daha önce ona takılmış bir altın değil, hani lafı olur diye takmak zorunda kalsın.
Ya da başka bir borçlu, kendisine zaruri olmayan, maddi değeri yüksek bir şeyler alıyor.
Ya da bize ödemesi gereken meblağ ile keyfi gezmelere gidiyor.

Öyle bir şey ki bu, insan kendi parasını istemeye utanır hale geliyor.

Biz eşimle duygusal açıdan suistimal edilmeye çok açık olduğumuzu anladık. Artık isteyen hiç kimseye vermeme kararı aldık birkaç ay önce. Hiç kimseye birikiminin olduğunu hissettirmeyeceksin, çünkü bazen hayır diyemeyeceğin insanlar karşına çıkıyor. Ve genellikle verseler bile söz verdikleri tarihte vermiyorlar. Ya da anlattığım durumlar yaşanıyor, boş yere huzursuzluk.

Kimi bilezik istedi, kimi bebeğine bez parası istedi. Bez parası isteyen adamın eşi birkaç gün sonra 40 bin TL birikimleri olduğunu söylemişti. 😀

Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Çok spesifik bir şey olmadıkça kimse kimseden borç istemesin. Allah kimseyi maddi imkansızlık ile sınamasın ama ben birinden borç isteyeceğime, bankadan kredi çekerim.

Maalesef çoğu kişinin borca karşı bakış açısı çok rahat. Ben olsam içim içimi yerdi.
Ayy sizi cok iyi anliyorum. Ben bilezik alamiyorum kendime ama masallah para yok diyen karisina aliyor 🤣

Bez parasi olayi baya fena ya, insan bukadar mi haysiyetsiz olur.

Bence kadının borctan haberi yok, adam iddaa kumar filn oynuyor, paraları aldı oralara, yatırdı.
bende öyle tahmin ettim zaten o yüzden yazdim "hayirli olsun durumunuz düzeldi" mi diye sonra kiz dedi benim birikmisim var ve kocam da ekledi dedi.

Haberi olan kisi ya durumu engellerdi, yada "ben biriktirdim" derdi. Kocasini karistirmazdi cünkü böyle ifsalamis oldu (istemeyerek)

Bir de soruyor musunuz? Gitmeyin tabi ki! Alınırlar tabi, bebek görmeye gidip takı takmadığınız için gücenmişlerdir.
Hatta sizin yerinizde olsam bebek olmuş, masrafı çoktur falan dinlemem bende aynı şekilde bir yalan bulur borcumun kalanını isterdim.
Yüzsüzlüğe bakar mısınız ya?! Ayy ben sinir oldum okurken. İnsanlar nasıl bu kadar kötü, çıkarcı, paragöz olabiliyorlar aklım almıyor.

Back
X