- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Bulmak isterlerse bulurlar bence. Sosyal medyadaki mesajlardan dolayı ceza alanların soruşturmaya takıldığını biliyorum ama herhangi bir kaydı olmayanların silinen hesapları tutuluyor mu bilmiyorum.Nerden bulacaklar ki
Silmişsiniz zaten bişey olmaz silinenleri geri getirmeyi anca criminal cinayet incelemesinde falan yaparlar :)Bulmak isterlerse bulurlar bence. Sosyal medyadaki mesajlardan dolayı ceza alanların soruşturmaya takıldığını biliyorum ama herhangi bir kaydı olmayanların silinen hesapları tutuluyor mu bilmiyorum.
Bunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.bulmak isterlerse bulurlar demişsiniz ama nasıl bi anlatır mısınız?
o yorum üzerine bir şikayet olursa eğer bulunabilir. ama facebook, instagram gibi uygulamalar ip bilgisi paylaşmıyor. yani çocuk istismarı gibi çok özel durumlarda ip bilgisi paylaşılıyor. yani siz bi siyasi yorum yaptınız ve şikayet oldu diye facebook bu yorum şu adresten yapılmıştır diye bilgi vermiyor.Bunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.
Bunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.
o yorum üzerine bir şikayet olursa eğer bulunabilir. ama facebook, instagram gibi uygulamalar ip bilgisi paylaşmıyor. yani çocuk istismarı gibi çok özel durumlarda ip bilgisi paylaşılıyor. yani siz bi siyasi yorum yaptınız ve şikayet oldu diye facebook bu yorum şu adresten yapılmıştır diye bilgi vermiyor.
güvenlik soruşturmasında araştırıp bulunması da imkansıza yakın değil mi? ne yapacaklar yani sizin evinizdeki internet geçmişini inceleyip oradan facebookta kaç tane maille oturum açılmış vs buna mı bakacaklar? gerçekçi olun.
iyi de ben başka bişeyden bahsediyorum.Sadece yaptığı bir yorumla görevden alınanlar var. Gerekçe olarak sunuluyor.
Geçenlerde bununla ilgili bir veri paylaşılmıştı. Sadece bir yılda sosyal medya paylaşımları, yorumları yüzünden ceza alanların sayısı binlerle ifade ediliyordu. Artık face twitter mı paylaşıyor, emniyet kendi imkanlarıyla mı buluyor bilmiyorum ama böyle bir gerçek var.o yorum üzerine bir şikayet olursa eğer bulunabilir. ama facebook, instagram gibi uygulamalar ip bilgisi paylaşmıyor. yani çocuk istismarı gibi çok özel durumlarda ip bilgisi paylaşılıyor. yani siz bi siyasi yorum yaptınız ve şikayet oldu diye facebook bu yorum şu adresten yapılmıştır diye bilgi vermiyor.
güvenlik soruşturmasında araştırıp bulunması da imkansıza yakın değil mi? ne yapacaklar yani sizin evinizdeki internet geçmişini inceleyip oradan facebookta kaç tane maille oturum açılmış vs buna mı bakacaklar? gerçekçi olun.
Evet onu biliyorum. Evli kişilerin karşı cinsle aynı odada kalması durumunda ahlaka uygunluğu olmadığı gerekçesiyle reddediliyormuş.yaptığımız her şey istenirse çok rahat bulunur.
ayrıca facebook bilgileri emniyetle veya yargı makamlarıyla paylaşıyor diye biliyorum.
sosyal medya ve otel kayıtlarınız öncelikle incelenir.
yaşadığınız şehirde otelde kalmanız, tatil beldelerinde otelde kalmanız olumsuz rapor edilir. özellikle kadınlar için tabi ki.
ülke gerçekleri... torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz..
atananları biliyorum hem de sivil memurluğa değil. otel kaydı olup atanan çok arkadaşım var.yaptığımız her şey istenirse çok rahat bulunur.
ayrıca facebook bilgileri emniyetle veya yargı makamlarıyla paylaşıyor diye biliyorum.
sosyal medya ve otel kayıtlarınız öncelikle incelenir.
yaşadığınız şehirde otelde kalmanız, tatil beldelerinde otelde kalmanız olumsuz rapor edilir. özellikle kadınlar için tabi ki.
ülke gerçekleri... torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz..
ben de zaten torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz dedim. ama torpiliniz yoksa bunlar rapor ediliyor..atananları biliyorum hem de sivil memurluğa değil. otel kaydı olup atanan çok arkadaşım var.
valla hepsinin de torpili olamaz bence , belki farklı kişilerle gittilerse sorun olmuştur ,ne bileyim nasıl karar veriliyorben de zaten torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz dedim. ama torpiliniz yoksa bunlar rapor ediliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?