Güvenlik soruşturması ve fake hesaplar

böyle düşünmek zorunda kalmanız çok üzücü, ama sizin suçunuz değil tabi ki. neyse içiniz rahat olsun, bulamazlar, öyle bi sistem öyle bi mantık yok.

bulunabilmesi için öncelikle size o hesapta yazdıklarınız için dava açılmış olması, bu sava üzerine gerçek kimliğinizin tespit edilmiş olması lazım. anca bu şekilde fişleme olur.

Şu an güvenlik sorusturmasi asamasindayim .gerçekten çok zor süreç.kendimizden tabiki eminiz.ama her şeyi düşünüyor insan

Eğer siz o hesapları kullanırken takibe düşerseniz, bilgisayarınızın İmajı ile inceleme yapılırsa, birisi ekran resmî alıp şikayet ederse evet, bunlar olır. Ama kapanmış gitmiş sahte isimli hesabı nasıl bulacaklar. Çok üst düzey bir mevkiye düşünülseniz önceden takibe alır bir ihtimal bulurlardı. -ki onu bile sanmıyorum

ben de zaten torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz dedim. ama torpiliniz yoksa bunlar rapor ediliyor..
Abartmayın o kadar, facebook emniyetle yaptığımız yorumları paylaşıyor, kaldığımız oteller rapor ediliyor ve bu korkunçlu olaylardan ancak arkamız sağlamsa yırtıyoruz öyle mi? Korku hikayelerini seviyorsunuz anlaşılan. Kaç yıldır kamudayım çalıştığım kurumların hepsine torpilsiz başvuru yaptım veya girdim, otelde de kaldım siyasi yorumlar da yaptım ve arkam sağlam falan olmamama rağmen halen çalışıyorum beni atlamışlar demek ki.

Konu sahibi, kamuda işe girerken sosyal medya hesaplarınız gizli değilse bakabilirler facebook twitter linkedin vs, bildiğin stalk yani. Böyle şeylerle uğraşmayan kurumlar da var ki kariyer mesleklere girmiyorsanız rutin güvenlik soruşturmanız temizse kimse sizi o kadar da fazla umursamaz yani. Fake hesabınızla yapılan yorumları tespit edecekler de bulacaklar da ohooo. Düz memurluğa veya öğretmenliğe giren bunca insanın boş zamanlarını nasıl geçirdiklerini araştırıp duran bir teknik altyapı ve insan kaynağı yok kamuda. Sadece önemli sayılabilecek pozisyonlara gelecek az sayıda insan için titiz soruşturmalar yapılır. Bir sürü insan tanıyorum kamuda aktif çalışıp chp kadın kolları teyzesi gibi dolaşan.

Bana da aşırı saçma geliyor ama bunun için evhamlanmadan da edemedim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese teşekkür ederim.

Esrin mine eğer herşey internetin derin sularında saklı kalıyorsa ve güvenlik soruşturmasında da ortaya çıkıyorsa ....bu konu ile kendi kendini ihbar ediyorsun

Benim bildiğim güvenlik soruşturması öyle yapılmıyor ama yine de siz bilirsiniz. Sanal değil gerçek dünyaya bakıyorlar :)

Esrin mine eğer herşey internetin derin sularında saklı kalıyorsa ve güvenlik soruşturmasında da ortaya çıkıyorsa ....bu konu ile kendi kendini ihbar ediyorsun
Haha dimi eninde sonunda enselenicem galiba en büyük hükümet bizim hükümet, herşey çok iyi, dünya bizi kıskanıyor yazayım da bu da önlerine düşsün

Bu işleri yapan birinin bana tavsiyesi şuydu sosyal medya hesapların varsa kapa kullanma. Yani ben zaten siyasi hiçbir paylaşımda bulunmam manzara vs paylaşırım gittiğim yerlerden dedim. Yani kapa hepsini korkma o kadar da bşy olmaz inşaallah.
Bi arkadaşıma da mülakatta neden X iline sürekli gittin demişler. Çünkü arkadaşımın okuduğu veya yaşadığı bir il değildi. Sevgilisi oradaydı. Ona da çok şaşırmıştık

Facebook için asya kıtasındaki ufak bir ülkenin emniyet müdürlüğü veya işe alım prosedürünün ne kadar önemsiz olduğunu düşünürseniz facebook emniyete rapor veriyor lafının saçmalığını anlarsınız.

Hiçbirşey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…