- Konu Sahibi Esrin mine
-
Eğer siz o hesapları kullanırken takibe düşerseniz, bilgisayarınızın İmajı ile inceleme yapılırsa, birisi ekran resmî alıp şikayet ederse evet, bunlar olır. Ama kapanmış gitmiş sahte isimli hesabı nasıl bulacaklar. Çok üst düzey bir mevkiye düşünülseniz önceden takibe alır bir ihtimal bulurlardı. -ki onu bile sanmıyorumBunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.
Abartmayın o kadar, facebook emniyetle yaptığımız yorumları paylaşıyor, kaldığımız oteller rapor ediliyor ve bu korkunçlu olaylardan ancak arkamız sağlamsa yırtıyoruz öyle mi? Korku hikayelerini seviyorsunuz anlaşılan. Kaç yıldır kamudayım çalıştığım kurumların hepsine torpilsiz başvuru yaptım veya girdim, otelde de kaldım siyasi yorumlar da yaptım ve arkam sağlam falan olmamama rağmen halen çalışıyorum beni atlamışlar demek ki.ben de zaten torpiliniz güçlüyse bir şey olmaz dedim. ama torpiliniz yoksa bunlar rapor ediliyor..
Bana da aşırı saçma geliyor ama bunun için evhamlanmadan da edemedim. Hakkımızda hayırlısı olsun. Herkese teşekkür ederim.Abartmayın o kadar, facebook emniyetle yaptığımız yorumları paylaşıyor, kaldığımız oteller rapor ediliyor ve bu korkunçlu olaylardan ancak arkamız sağlamsa yırtıyoruz öyle mi? Korku hikayelerini seviyorsunuz anlaşılan. Kaç yıldır kamudayım çalıştığım kurumların hepsine torpilsiz başvuru yaptım veya girdim, otelde de kaldım siyasi yorumlar da yaptım ve arkam sağlam falan olmamama rağmen halen çalışıyorum beni atlamışlar demek ki.
Konu sahibi, kamuda işe girerken sosyal medya hesaplarınız gizli değilse bakabilirler facebook twitter linkedin vs, bildiğin stalk yani. Böyle şeylerle uğraşmayan kurumlar da var ki kariyer mesleklere girmiyorsanız rutin güvenlik soruşturmanız temizse kimse sizi o kadar da fazla umursamaz yani. Fake hesabınızla yapılan yorumları tespit edecekler de bulacaklar da ohooo. Düz memurluğa veya öğretmenliğe giren bunca insanın boş zamanlarını nasıl geçirdiklerini araştırıp duran bir teknik altyapı ve insan kaynağı yok kamuda. Sadece önemli sayılabilecek pozisyonlara gelecek az sayıda insan için titiz soruşturmalar yapılır. Bir sürü insan tanıyorum kamuda aktif çalışıp chp kadın kolları teyzesi gibi dolaşan.
Haha dimiEsrin mine eğer herşey internetin derin sularında saklı kalıyorsa ve güvenlik soruşturmasında da ortaya çıkıyorsa ....bu konu ile kendi kendini ihbar ediyorsun
Hiçbirşey olmaz.Merhaba. 2 gün üst üste konu açmış oldum kusura bakmayın. Şimdi kpss çalışırken aklıma geldi. Geçen sene depresyonla can sıkıntısı arasında gidip gelirken bir fake Facebook hesabı açmıştım ve orada birkaç haberin altına siyasi eleştiri de yapmıştım. Sonra napıyorum lan ben deyip kapatmıştım daha sonra da unuttum gitti. Memur alımında güvenlik soruşturmasında geçmişte açılıp kapatılmış fake hesaplara bakılıyor mudur?
Neleri içerir? Benim için de yapilacak atandım sayılır eğer bu sürece takılmazsam.Güvenlik soruşturması bahsettiğiniz şeyleri içermiyor.
Neleri içerir? Benim için de yapilacak atandım sayılır eğer bu sürece takılmazsam.
Haydaaa:)Sosyal medya hesaplarını içeriyor maalesef.
Senin kendi isminle açılmış sosyal medya hesaplarından bahsediyor arkadasHaydaaa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?